به گزارش خبرنگار ایرنا، «عاطفه زارعی» روز جمعه در سخنرانی پیش از خطبه های آیین عبادی و سیاسی نماز جمعه همدان اظهار داشت: طبق ماده ۱۷۲ قانون مالیات های مستقیم مودیان مالیاتی شامل صاحبان صنایع، تجار، بازرگانان و خیرین اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی و واقفان در صورت کمک، تعمیر، یا احداث کتابخانه و همچنین اهدای ساختمان به منظور ایجاد کتابخانه عمومی در نقاط مختلف استان معادل ارزش روز ملک واگذار شده، یا خدمت ارائه شده و یا مبلغ اهدا شده از معافیت مالیاتی هم ارزش با این حمایت ها بهره مند می شوند.
وی به سیامین هفته بزرگداشت کتاب با شعار "ما همانیم که میخوانیم" اشاره کرد و افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری عظیمی در بحث زیرساختهای کتابخوانی به ویژه کتابخانههای عمومی داشته و کتابخانه های عمومی در برنامهها و سیاستهای دولت مردمی و قوی سیزدهم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان، کتابخانههای عمومی سراسر کشور را یک شبکه مویرگی با سه هزار و ۷۲۸ باب کتابخانه معرفی کرد و تصریح کرد: این شبکه پس از مدارس، بزرگترین شبکه فرهنگ عمومی با قابلیتها و ویژگیهایی خاص از جمله عدم محدودیت سنی، عدم محدودیت اقشار مختلف در کشور محسوب میشود
زارعی اظهار داشت: کتابخانه های عمومی ایران از لحاظ تعداد در کشورهای جنوب غرب آسیا و کشورهای اسلامی رتبه اول را دارد و در آسیا پس از کشورهای ژاپن، چین و هند در رتبه چهارم قرار دارد.
وی با اعلام اینکه در راستای تحقق فرهنگ کتاب و کتابخوانی، اداره کل کتابخانه های عمومی استان همدان رتبه پنج برتر کشوری در حوزه کتابخانهها عمومی، خیر برتر کشوری، کتابدار برتر و مسئول کتابخانه برتر، انجمن برتر شهرستانی در سطح ملی در کشور را دارد افزود: همکاری دستگاههای فرهنگی با محوریت کتابخانههای عمومی در روستاها باعث شد که در هشتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب سه روستا از استان همدان، روستای ویان شهرستان کبودراهنگ، شاهنجرین در شهرستان درگزین و اشترمل در شهرستان تویسرکان حائز رتبه برتر شوند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان از اجرای بیش از هزار و ۱۰۰ فعالیت فرهنگی در هفته کتاب سال جاری در استان همدان خبر داد و اظهار داشت: همچنین در طول یک سال گذشته بیش از ۱۰ هزار فعالیت فرهنگی مانند نشستهای کتابخوان، معرفی و نقد کتاب، نمایشنامه خوانی اجرا و به ثبت رسیده است.
زارعی کتابخانه های عمومی را مراکز اجتماعی و دانش محور در حوزه های علمی و فرهنگ عمومی برشمرد و افزود: سرمایه گذاری در این خصوص به اعتلا و راهبری فکر و اندیشه جامعه منجر خواهد شد زیرا یکی از شاخص های جامعه دانش بنیان و دانش محور، داشتن زیر ساختهای اطلاعاتی و ارتباطاتی است که کتابخانه ها محل امن و مامن محققان، پژوهشگران و اندبشمندان در طی دورانهای تاریخی بوده است.
وی نقش و جایگاه کتابخوانی و مطالعه را در اعتلای فرهنگ و کاهش آسیبهای اجتماعی جامعه بی بدیل برشمرد و تصریح کرد: کتابخانه های عمومی سرمایه گذاری عظیمی است برای پرورندان نسل آینده و باسواد جامعه، زیرا از همان کودکی با آموزه های مختلف دینی، علمی، اجتماعی و فرهنگی آشنا شود و خروجی آن رفتار شهروندی مناسب خواهد بود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با بیان اینکه ۱۳ کتابخانه ویژه کودک در سطح کشور وجود دارد که یکی از آنها نیز در شهرستان تویسرکان است افزود: کتابخانه مرکزی همدان حدود ۴۰ خدمت به مردم و خدمات ویژهای به گروههای خاص همچون نابینایان، ناشنوایان و سالمندان ارائه میدهد.
هم اینک استان همدان دارای ۱۱۸ باب کتابخانه عمومی شامل ۷۱ باب شهری، ۴۶ باب روستایی و یک باب سیار شهری است که به بیش از ۶۰ هزار عضو خدمات ارائه میدهد و حدود ۳۰۰ نفر کتابدار مشغول فعالیت هستند.