نیویورک - ایرنا- رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکره کننده ارشد این کشور که این روزها بر ناآرامی ها در ایران متمرکز شده، در تداوم رویکرد دوگانه کشورش، از تحریم رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و پنج خبرنگارش دفاع و آن را توجیه کرد.

 نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه به وقت محلی با بیان اینکه دیروز ما مقامات ارشد و کارمندان اصلی رادیو و تلویزیون ایران را تحریم کردیم، مدعی شد: این افراد به تلاش های جمهوری اسلامی برای به تصویر کشیدن ارعاب خبرنگاران و انتشار اطلاعات نادرست کمک می کنند.

رابرت مالی در ادامه ادعاهایش افزود: صدا و سیما به صورت مکرر اعترافات اجباری روزنامه نگاران، دوتابعیتی ها، فعالان و زندانیان سیاسی را منتشر می کند. علی رضوانی و آمنه سادات ذبیح پور از چهره های روی آنتن هستند.  هر دو با اطلاعات ایران و سپاه برای اعترافات اجباری در تلویزیون ملی همکاری می کنند.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ادامه ادعاهایش گفت: در میان اقدامات بسیار بد رضوانی، مصاحبه وی با  روح الله زم، روزنامه نگار ایرانی مقیم خارج  در سال ۲۰۲۰ وجود دارد. زم  ربوده شد و به زور به ایران بازگردانده شد و رضوانی وی را وادار به "اعتراف" به اصطلاح جنایات خود کرد.

رابرت مالی سپس مدعی شد: در اواخر همان سال، مقامات ایرانی زم را به خاطر فعالیت های روزنامه نگاری ‌اش اعدام کردند.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران سپس از فرقه بهائیت حمایت و با ادعای آزار و اذیت آنها مدعی شد آمنه سادات ذبیح پور با تهیه مستندی ساختگی این فرقه را به نفوذ در مهدکودک ها متهم و صدا و سیما مستند او را منتشر کرد. 

رابرت مالی درباره تحریم رئیس صدا و سیما نیز در ادامه ادعاهایش افزود:  پیمان جبلی، رئیس صدا و سیما از سپتامبر ۲۰۲۱ نیز به دلیل نقشش در فعالیت های سانسور ایران تحریم شد. صدا و سیما اعترافات اجباری را به دستور او پخش می کند. جبلی پیش از این به عنوان رئیس صدا و سیمای برون مرزی فعالیت می کرد.

مذاکره کننده ارشد آمریکا افزود: در نتیجه این تحریم ها، هرگونه ارتباط  و تجارت آمریکایی ها با این افراد چه در داخل و چه در خارج ممنوع است. هر موسسه مالی خارجی که آگاهانه خدمات مالی به آنها دارائه دهد یا این خدمات را تسهیل کند، می تواند مشمول تحریم های آمریکا شود. 

رابرت مالی ادامه داد: آمریکا با اقدامات سریع یکجانبه و با همکاری شرکا و متحدان خود در مجامع چندجانبه، به حمایت از زنان و دختران ایرانی و پاسخگو ساختن افرادی در ایران که آزادی و حقوق بشر مردم این کشور را نقض می کنند، ادامه می‌دهد.

رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از زمان آغاز حوادث ایران، تمرکز خود را بر ناآرامی ها گذاشته و نقش خود را در حد یک تدارکاتچی و هماهنگ کننده برنامه های مخالفان جمهوری اسلامی ایران با مقامات ارشد دولت بایدن  تنزل داده است.

آمریکا در تداوم جنگ ترکیبی خود علیه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد شش شخصیت حقیقی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از جمله  رئیس سازمان صدا و سیما و چند خبرنگار این رسانه  را تحریم کرده است.

بر اساس اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا، پیمان جبلی، محسن برمهانی، احمد نوروزی، یوسف پورانواری، آمنه‌سادات ذبیح‌پور و علی رضوانی در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته اند.

دولت آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی اسلامی ایران و پیشبرد جنگ ترکیبی و  اقتصادی خود علیه ملت ایران، تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف وضع و شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از آنها ملزم می کند.

"دفتر تروریسم و اطلاعات مالی" وزارت خزانه‌داری که در سال ۲۰۰۴ به عنوان یکی از نهادهای وزارت خزانه‌داری آمریکا ایجاد شده مرکز طراحی این جنگ اقتصادی است که مدعی اجرای راهبردهای دولت آمریکا برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم در سطح داخلی و بین‌المللی، تدوین و اجرای راهبردهای ملی در خصوص مبارزه با شبکه‌های پولشویی و تأمین مالی تروریسم است.