قشم - ایرنا - رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اعلام این که بیش از ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور امروز در بافت های فرسوده و حاشیه شهرها زندگی می کنند، گفت که در بحث احیا بافت های فرسوده از برنامه عقب هستیم.

به گزارش ایرنا، «محمدرضا رضایی کوچی» روز جمعه در پاسخ به این پرسش که کمیسیون عمران مجلس چه برنامه های برای باز آفرینی شهری دارد، اظهار کرد که در موضوع باز آفرینی شهری در کشور ضعیف عمل کرده ایم، یعنی در برنامه ششم گفته ایم که سالی ۱۰ درصد از بافت های فرسوده باید احیا شوند، که از زمان بندی عقب هستیم و هیچ اتفاقی نیفتاده است.

وی ادامه داد: برنامه هایی برای احیا این بافت ها در دستور کار داریم که زندگی مردم راحت و بهتر شود، اما کار خاصی صورت نگرفته است و من یکی از عملکردهای ضعیف وزارت راه و شهر سازی را در بحث باز آفرینی می بینم.

رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی توضیح داد: در بحث مسکن در روستاها شرایط ما بهتر است، اعتبارهای مقاوم سازی و نوسازی در منازل روستایی در حال انجام است، ولی در شهرها متاسفانه این کار انجام نشده است.

رضایی کوچی اضافه کرد: حتی در بحث قانون جهش تولید مسکن هم تاکید کرده ایم که ساخت این واحدهای مسکن در داخل بافت های فرسوده انجام شود، منتهی چون بحث های حقوقی دارد و یک کمی هم کار سخت است، دوستان ما این کار را نکرده اند و رفته اند زمین های حاشیه شهرها را گرفتند و الحاق کرده اند.

وی گفت: در بحث باز آفرینی بافت های فرسوده شهری کاری انجام نشده که این موضوع به صورت جدی مورد انتقاد کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی است.  

به گزارش ایرنا، باز آفرینی شهری رویکردی نو در نوسازی بافت های فرسوده شهری است.

در ادبیات اخیر دنیا واژه «باز آفرینی شهری» به عنوان یک واژه عام که مفاهیم دیگری نظیر بهسازی، نوسازی، بازسازی، توانمند سازی و روان بخشی را در بر می گیرد، به کار می رود.

بازآفرینی شهری فرآیندی است که به خلق فضای شهری جدید با حفظ ویژگی های اصلی فضایی (کالبدی و فعالیتی) منجر می شود.

در این اقدام، فضای شهری جدیدی حادث می شود که ضمن شباهت های اساسی با فضای شهری قدیم، تفاوت های ماهوی و معنایی را با فضای قدیم به نمایش می گذارند.

به عبارت دیگر باز آفرینی شهری نگرش و اقداماتی جامع و یکپارچه برای حل مشکلات شهری منطقه‌ هدف عملیات است که در نهایت به یک پیشرفت پایداری اقتصادی، کالبدی، اجتماعی و محیطی خواهد انجامید.

هدف از اجرای سیاست های باز آفرینی شهری و برنامه های تجدید حیات شهری، ارتقا شرایط کیفی زندگی در سکونت گاه ها از طریق ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان ها، توسعه و بهبود زیرساخت های شهری، تامین خدمات شهری مورد نیاز، آموزش ساکنان، ایجاد فرصت های شغلی، تقویت نهادهای مدیریت محلی و دفاتر خدمات محله ای مردم نهاد، الگو سازی و ترویج قواعد و دستورالعمل های کیفی ساخت و ساز است.

علاوه بر این، باز آفرینی شهری بر این مطلب تاکید دارد که طرح و اجرای هر گونه روش برای مقابله با مشکلات شهرهای بزرگ و کوچک، باید دارای اهداف بلند مرتبه و راهبردی باشد.