«مهدی پورصادق» روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بر تسریع در نوسازی خانههای ناپایدار تاکید کرد و افزود: شهرداریها در محدودههای مصوب بافتهای فرسوده موظف هستند حداقل ۵۰ درصد در عوارض پروانه و تراکم ساخت تخفیف بدهند و این میزان در هشترود تا ۱۰۰ درصد تخفیف افزایش یافته است.
وی محلههایی چون «مار چشمه»، «سید درهسی»، «سیدلر کوچهسی» و «کند اوستی» را جزو بافت فرسوده این شهر اعلام، و بیان کرد: نوسازی خانهها در این محلهها و زیرشاخههایشان در اولویت قرار دارد و اهالی نیز از طریق اعمال تخفیف و مذاکره به نوسازی تشویق میشوند.
وی با بیان اینکه معرفی اهالی برای دریافت تسهیلات بانکی این طرح از طریق الصاق مهر بافت فرسوده روی پروانه ساخت آنان آغاز شده است، اظهار داشت: استقبال اهالی نیز به تدریج رو به افزایش است و کارکنان شهرداری نیز آنان را به استفاده از مزیتهای طرح بازآفرینی شهری تشویق میکنند.
به گفته وی حضور در جمع اهالی و تشریح مشوقها، استفاده از نقشه تیپ برای کاهش هزینهها و مشارکت در آواربرداری در حد توان نیز جزو اقدامات محلی برای تشویق اهالی به نوسازی خانههای ناپایدار این مناطق است.
به گزارش ایرنا «محمد آئینی» معاون وزیر راه و شهرسازی اخیرا از شهرداران خواسته بود تا نقش فعالتری در نوسازی بافتهای فرسوده داشته باشند و مدت زمان صدور پروانه ساختمانی را نیز کاهش دهند.
بر اساس اعلام وی بسته تشویقی شهرسازانه برای چهار گروه تدوین و ابلاغ شده که بسته اول برای کسانی است که در مقیاس محلهای و بلوک شهری به بازآفرینی شهری اقدام میکنند و دولت نیز بیشتر بر این امر تاکید دارد.
گروه دوم را نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محلات فرسوده تشکیل میدهند و متقاضیان این گروه باید دارای حد نصاب تفکیک (موجود یا حاصل از تجمیع) طبق طرح مصوب بوده و در جبهه اول محورهای اصلی محله (مطابق طرحهای توسعه و عمران شهری) مستقر باشند.
گروه سوم را نوسازی تجمیعی برای دستیابی به حداقل نصاب تفکیک در عمق بافت فرسوده تشکیل میدهند و اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، کاهش ضریب تامین پارکینگ مورد نیاز به ۰.۷۵ برای هر واحد و عدم احتساب مساحت بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی از جمله مشوقهای در نظر گرفته شده برای این گروه است.
گروه چهارم نیز شامل نوسازی قطعات غیرقابل تجمیع میشود و پلاکهای مسکونی با مساحت کمتر از حد نصاب تفکیک و حداقل مساحت ۵۰ مترمربع (پس از اصلاحی) و غیرقابل تجمیع (مجاورت با معبر یا کاربریهای عمومی و ساختمان نوساز) را در بر میگیرد.