تهران - ایرنا - مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برای کتابخوانی باید سیر مطالعاتی داشته باشیم، گفت: داشتن هدف و سیر مطالعاتی برای کتابخوان های حرفه ای مدنظر است.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، عباس مهاجر در مراسم اختتامیه پنجمین دوره جشنواره دانایی توانایی در اردوگاه شهید باهنر اظهارکرد: نسبت کتاب و وقت در مسئله کتابخوانی اهمیت دارد در این امر شرایط برای انسان ها متفاوت است یک کتابخوان حرفه ای باید شرایط را بسنجد.

ویبا بیان اینکه نسبت کتابخوانی و مشغله زندگی، موضوع دوم حائز اهمیت است، افزود: دانش آموزان باید رابطه کتاب را با آینده مشخص کنند زیرا یکی از مولفه های موثر در حوزه کتاب، داشتن دانش کتابخوانی انسان است.

نحوه شرکت در پویش «هیس طوری»

 حجت الاسلام محمد خانی معاون برنامه ریزی اداره کل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی در این مراسم اظهار کرد: در این دوره از جشنواره کارگاه هایی با حضور اساتید مختلف برگزار شد و امروز از نفرات برگزیده تجلیل خواهیم کرد.

وی درباره برگزاری پویش "هیس طوری" افزود: یکی از نقص های جدی در کشور ناآشنا بودن به تاریخ است این پویش شامل یک دوره ۱۵ جلدی کتاب سرگذشت استعمار است.همچنین جذابیت های پیرامونی را در این پویش خواهیم داشت تا این امر به بزرگترین پویش کتابخوانی در کشور تبدیل شود.

خانی بیان کرد: دانش‌آموزان باید وارد کانال هیس طوری در شبکه شاد شوند و مرحله به مرحله در این پویش شرکت موثر داشته باشند.

اهل کتاب مهم ترین عامل پیشرفت بشر را در خود به وجود می آورد

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: اهل کتاب مهم ترین عامل پیشرفت بشر را در خود به وجود می آورد که مهم ترین عامل تفکر است.

اصغر باقرزاده در این مراسم اظهار کرد: افراد کتابخوان فرصت های زندگی را صرف خواندن کتاب می کنند.

وی افزود: کتاب به عنوان ابزار فرهنگی و علمی بسیار قدیمی است و به عنوان همراهان اصلی افراد با معرفت و باعلم بوده است که همواره آنچه را که می فهمیدند می نوشتند تا برای خود و آیندگان بماند.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش عنوان کرد: اهل کتاب مهم ترین عامل پیشرفت بشر یعنی تفکر را به وجود می آورند، تفکر انتقادی از تفکر هم جلوتر است.

باقرزاده گفت: افرادی که کتاب های مختلف را می خوانند، اهل تحلیل می شوند و این ثمرات کتابخوانی است که به صورت غیرارادی به آن می رسیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش خطاب به دانش آموزان افزود: شما خوشحال باشید که در دسته افراد کتابخوان قرار گرفته‌اید تا با بالا بردن دانایی و توانایی خود، اهل تفکر انتقادی شدید می‌شوید و مطالب را تحلیل می کنید.

باقرزاده اضافه کرد: امیدوارم در این زمینه هم برنامه ریزی شود تا مطالبی درباره کتاب خوب و معرفی کتاب خوب داشته باشیم تا در فضایی مانند نورینو، کتابی که می خوانیم به بقیه معرفی کنیم و در نوشتار و غالب، محتوا و سبک، فایده و منفعت کتاب وارد شوید.

وی یادآور شد: از دانش آموزان کتابخوان خواستیم کتابی را که می خوانند یک خلاصه یک پاراگرافی بنویسند. با کتابخوان های زیادی گفت و گو می کنم آنان می گویند خوب است انسان، کتاب‌های متنوعی بخواند و اشخاصی که کتابخوان حرفه ای هستند می‌گویند خواندن یک نوع کتاب منفعت تفکر و تحلیل را از شما می‌گیرد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش خطاب به دانش آموزان شرکت کننده در این جشنواره اظهار کرد : سیری را برای کتاب خواندن انتخاب کنید، یک‌سری کتاب را معرفی کنید و با کتابخوان ها درارتباط باشید.

باقرزاده افزود: درصد اعضای کتابخانه های ملی و استانی بسیار کم است. شماکه کتابخوان‌های حرفه ای هستید، عضو کتابخانه های ملی و استانی شوید.

وی عنوان کرد: کتاب خواندن را به کتاب نوشتن تبدیل کنید دست به قلم شوید مهم نوشتن است مهم طولانی و تخصصی نوشتن نیست مهم نوشتن، حتی کوتاه است.

باقرزاده ادامه داد: پویش "هیس" طوری راه اندازی شده که در این پویش ۱۵ جلد کتاب ۱۰۰ صفحه ای که داستان استعمار است، را دربردارد. این پویش دانش آموزی به ویژه برای دوره متوسطه دومی ها طراحی شده است که در کل کشور راه اندازی شده چرا که اگر همه اهل کتاب شوند خیلی از مشکلات حل خواهد شد.

ادامه دارد...