قزوین-ایرنا- تعویق در بهره برداری، کندی عملیات اجرایی و طولانی شدن احداث بوستان مادر و کودک در محله مصلی قزوین، گلایه شهروندان ساکن در جنوب شهر را به دنبال داشته است.

به گزارش ایرنا، امروزه فضای سبز جزو لاینفک پروژه های مدیریت شهری و از نیازهای اصلی شهرنشینان است و معمولا بخش قابل توجهی از هزینه های عمرانی شهرداری ها صرف نگهداری، ایجاد و توسعه این فضاها می شود.

طی یک دهه اخیر در راستای حمایت از خانواده و ایجاد فضاهای اختصاصی برای بانوان، احداث بوستان های بانوان در بسیاری از شهرهای کشور کلید خورده و در همین راستا تاکنون ۲ بوستان بانوان در قزوین احداث و به بهره برداری رسیده است.

پس از احداث این ۲ پارک در راستای عدالت در دسترسی به امکانات و خدمات شهری، ساخت سومین بوستان بانوان قزوین در یکی از جنوبی ترین مناطق این شهر کلید خورد، این پروژه که پارک مادر و کودک نامگذاری شده در محله مصلی در خیابان راه آهن قرار دارد و هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده و از پروژه های نیمه تمام شهرداری به شمار می رود.

یکی از مطالبات شهروندان ساکن در جنوب شهر قزوین تسریع در تکمیل و احداث این بوستان است که قرار بود در دوره شورای پنجم به پایان برسد اما کمبود منابع مالی موجب شد تا امروز به سرانجام نرسیده و به یکی از پروژه های نیمه تمام شهرداری قزوین بدل شود.

این پروژه به مساحت نزدیک به پنج هکتار در سال ۱۳۹۷ آغاز شد و قرار بود ظرف ۲ سال تکمیل شود و برای بهره برداری آن حتی تابلوی روزشمار نیز نصب گردید اما با پیشرفت قطره چکانی و تعویق های مکرر در تکمیل آن، این تابلو برداشته شد.

انتقاد شهروندان از طولانی شدن تکمیل بوستان مادر و کودک قزوین

معصومه ارداقی از شهروندان قزوینی ساکن در محله راه ری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ساخت بوستان مادر و کودک از سال ۹۷ شروع شد و ما خیلی خوشحال بودیم که قرار است به زودی در نزدیکی محله ما پارک ویژه بانوان ساخته شود.

او که هرروز چشمش به دیواره های این پروژه نیمه کاره می خورد با بیان اینکه به فرزندانش قول داده که آنها را هر هفته دو بار به این بوستان ببرد،اضافه کرد: آن طور که پرس و جو کردیم و در خبرها عنوان می شد، قرار بود ظرف ۲ سال این پارک بهره برداری شود و شهروندان از آن استفاده کنند، اما هنوز این اتفاق رقم نخورده است و کودکان ما دیگر ذوق اولیه را ندارند.

حسین حداد یکی دیگر از شهروندان قزوینی ساکن در خیابان راه آهن در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آن طور که به نظر می رسد سرعت اجرای پروژه ها در مناطق جنوب شهر نسبت به شمال شهر کمتر است و اولویت اجرا و تکمیل با مناطق برخوردار و محلات شمالی شهر می باشد.

او ادامه داد: همزمان یا حتی پس از شروع به ساخت بوستان مادر و کودک، چند بوستان در شمال شهر از جمله بوستان امام علی (ع) آغاز به کار کردند که خیلی زودتر تکمیل شده و به بهره برداری رسیدند.

حداد از مسوولان شهرداری قزوین خواست به تکمیل بوستان مادر و کودک سرعت ببخشند تا بانوان و دختران ساکن در مناطق جنوبی شهر قزوین نیز یک فضای سبز اختصاصی داشته باشند.

گلایه شهروندان برای تاخیر در بهره برداری بوستان مادر و کودک به حق است

شورای شهر در ریل گذاری طرح های شهری نقش مهم و کلیدی ایفا می کند، یکی از اولویت ها و شعارهای شورای اسلامی شهر قزوین در دوره ششم تکمیل طرح های نیمه تمام و رسیدگی بیشتر به نقاط منفصل شهری و جنوب شهر بوده که بوستان مادر و کودک نیز در آن قرار دارد.

محسن حق شناس نائب رئیس شورای اسلامی شهر قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این رابطه گفت: توسعه فضای سبز یکی از اولویت های شورای ششم بوده و برهمین اساس یکی از نخستین پروژه های نیمه کاره که تکمیل آن انجام شد در همین حوزه قرار داشت و شاهد بهره برداری از بوستان امام علی(ع) بودیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه بافت های تاریخی و فرسوده شهر قزوین که عمدتا در مناطق جنوب شهر قرار دارند از حداقل فضای سبز برخوردار هستند،افزود: با این وجود از همه ظرفیت ها و امکانات موجود برای ایجاد یا توسعه فضای سبز در این مناطق استفاده شده که نظیر آن احداث بوستان در کنار مسجد سبز، ایجاد فضای سبز موقت در جوار آستان امامزاده حسین (ع) و شاخص ترین آن نیز احداث بوستان مادر و کودک در خیابان راه آهن یا محله مصلی بوده که البته هنوز به بهره برداری نرسیده و از پروژه های نیمه تمام شهرداری به شمار می رود.

حق شناس در خصوص این بوستان، گفت: شهرداری به شدت پیگیر است تا این بوستان را تکمیل کرده و به شهروندان تحویل دهد، چرا که قرار بود این پروژه در شورای دوره پنجم تکمیل شده و به بهره برداری برسد.

نایب رئیس شورای شهر قزوین با بیان اینکه گلایه شهروندان در خصوص تاخیر در تکمیل و بهره برداری از پروژه هایی نظیر بوستان مادر و کودک به حق است،افزود: البته باید در نظر داشت هزینه های ساخت این بوستان که دارای چندین ابنیه است با بوستان هایی که همزمان یا بعد از این پروژه ساخته و بهره برداری شدند، متفاوت و بیشتر می باشد.

حق شناس اظهار کرد: منابع مالی شهرداری محدود بوده و هزینه ها هم بالا رفته با این وجود اهتمام شورای شهر و شهرداری این است تا پروژه های اولویت دار نظیر بوستان مادر و کودک هرچه زودتر به بهره برداری برسند.

هزبنه های بالا دلیل کندی در تکمیل بوستان مادر و کودک قزوین

رئیس سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قزوین نیز دلایل کندی اجرای بوستان مادر و کودک را هزینه های بالای ساخت این پروژه نسبت به سایر فضاهای سبز یا پارک های در دست ساخت طی سال های اخیر می داند.

آرش صالحی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این خصوص گفت: با بهره برداری از بوستان مادر و کودک در محله راه آهن قزوین سرانه فضای سبز در جنوب شهر قزوین ارتقا پیدا می کند.

وی با بیان اینکه در مناطق جنوبی شهر و همچنین فرسوده با محدودیت زمین برای ایجاد فضای سبز روبه رو هستیم، ادامه داد: البته در سال های قبل شاهد احداث بوستان ملاخلیلا در جنوب شهر قزوین بودیم که از بوستان های بزرگ و دارای امکانات متنوع است.

رئیس سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قزوین ادامه داد: درختان بوستان مادر و کودک از سال قبل کاشته شد  و بخشی از کف سازی آن نیز انجام شد و در حال حاضر معاونت عمرانی شهرداری کار تکمیل این پروژه را دنبال می کند.

صالحی با بیان اینکه بوستان مادر و کودک در مرحله ساخت قرار دارد و فعلا آن را در اختیار نداریم و مسوولیت آن با معاونت عمرانی شهرداری قزوین است، گفت: باید اذعان کرد هزینه ساخت بوستان مادر و کودک به دلیل وجود بناهای آموزشی و فرهنگی و همچنین دیوارکشی نسبت به سایر بوستان ها بیشتر است و یکی از دلایل کندی اجرای این پروژه نیز این مساله می باشد.

وی در خصوص امکانات این بوستان پس از بهره برداری،گفت: طراحی این بوستان و فضاهای درون آن به شکلی است که امکان استفاده همزمان مادران و کودکان از فضاهای فرهنگی،آموزشی و ورزشی آن فراهم خواهد بود.

از سرگیری عملیات تکمیل بوستان مادر و کودک قزوین

اما خبر خوش برای ساکنان مناطق جنوب شهر قزوین به ویژه خیابان راه آهن و محله راه ری این است که تکمیل بوستان مادر و کودک با انتخاب پیمانکار جدید به زودی از سرگرفته می شود.

سید محمد علمی معاون فنی و عمرانی شهردار قزوین نیز در خصوص آخرین وضعیت پروژه نیمه کاره بوستان مادر و کودک قزوین، گفت: اجرای این پروژه به دلیل مسایل و مشکلات مالی متوقف شده بود اما اخیرا با انتخاب پیمانکار جدید به زودی عملیات تکمیل این بوستان از سرگرفته می شود.

این مسوول حوزه مدیریت شهری، گفت: بالا رفتن هزینه ها و افزایش قیمت مصالح و سایر ملزومات یکی از چالش های پیش روی شهرداری در تکمیل این دست پروژه ها به شمار می رود با این حال تلاش می شود با اولویت بندی و صرفه جویی در منابع و هزینه ها بتوانیم آنها را تکمیل کرده و در اختیار شهروندان قرار دهیم.

معاون فنی و عمرانی شهردار قزوین با بیان اینکه در این بوستان ۱۲ ساختمان طراحی شده که کار ساخت چهار مورد آن به پایان رسیده است، یادآور شد: احداث این بوستان دارای ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی بوده و دیوار کشی، بخشی از ایجاد فضای سبز، محوطه سازی و کف سازی آن نیز به پایان رسیده است.

این مسوول برآورد کرد: حدود ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این پروژه تفریحی، فرهنگی و آموزشی نیاز است که در صورت تامین اعتبارات لازم این پروژه طی ۶ ماه آینده مورد بهره برداری قرار بگیرد.

رهاورد:

انتظار می رود شهرداری قزوین در خصوص تکمیل بوستان مادر و کودک و بهره برداری از آن اهتمام لازم را داشته باشد چرا که شهروندان ساکن در نیمه جنوبی شهر قزوین در دسترسی به امکانات و خدمات شهری از جمله فضای سبز نیازمند توجه بیشتری هستند.

با توجه به ایجاد فضای سبز در این بوستان و تکمیل کف سازی و حصارکشی آن امکان بهره برداری فاز به فاز آن نیز وجود دارد تا بانوان قزوینی ساکن در محلات جنوبی شهر قزوین هرچه زودتر صاحب فضای سبز اختصاصی بشوند.