به گزارش ایرنا ، حسن قاسم پور عصر شنبه در بازدید از پاسگاههای محیطبانی و مناطق تحت مدیریت شمال استان از جمله تالاب میل مغان اظهار کرد: دریاچه سد میل مغان جزو تالابهای انگشت شماری است که هماکنون شرایط مناسبی دارد و پیشنهاد شده تا به عنوان سایت تالابی در کنوانسیون رامسر ثبت جهانی شود.
وی افزود: پس از ثبت جهانی تالاب میل مغان، سطح حفاظتی این تالاب افزایش مییابد و میتوان از اعتبارات جهانی نیز در این زمینه و همچنین تنوع زیستی منطقه استفاده کرد.
وی با قدردانی از زحمات شبانهروزی محیطبانان در حراست از عرصههای طبیعی استان، وجود منطقه حفاظت شده مغان، تالاب میل مغان و مناطق شکار ممنوع نوار مرزی در شمال استان را ظرفیت بینظیر منطقه در حفظ تنوع زیستی دانست.
وی از حضور پرندگان آبزی و مهاجر در تالاب میل مغان خبرداد و افزود: حقابه تالاب به دلیل افت آب رودخانه مرزی ارس دچار مشکل شده بود که با پیگیری این اداره کل و همکاری شرکت آب منطقهای مرتفع شد و امیدواریم تا چند روز آینده به طور کامل موضوع حقابه حل شود.
تالاب میل مغان در ۵۰ کیلومتری شهرستان پارسآباد و سه کیومتری شهر اصلاندوز بر روی رودخانه مرزی ارس و ۲۶۰ کیلومتری پایین دست سد مخزنی ارس واقع شده است و یکی از تالابهای مهم استان اردبیل است.
مساحت این تالاب ۹۹۶ هکتار است و محل زندگی دائم یا چند ماهه بیش از ۲۰ هزار قطعه پرنده در قالب ۷۹ گونه مختلف است و از این جهت یکی از منحصربفردترین تالاب های ایران به شمار میرود.
علاوه بر این تالاب میل مغان محل مناسبی برای تخمریزی و پرورش گونههای ماهیان بومی نظیر سوف، زرده پر، سیم، سیاه ماهی، سس ماهی، سیاه کولی، اسبله و شاه کولی و گونههای جانوری مثل لاکپشت مهمیزدار است.