اسلام جاودان خرد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۰۶نفر کارشناس و محیط بان در قالب ۲۹ اکیپ کار شمارش سالانه گونه های جانوری مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع گرمسیری استان را انجام میدهند.
وی بیان کرد: ۲۹ اکیپ کارشناس و محیط بان به مدت پنج روز با همکاری تشکلهای محیطی زیستی مردم نهاد، همیاران افتخاری و معتمدین محیط زیستی ، گونه های جانوری مناطق حفاظت شده و تحت مدیریت مناطق گرمسیری استان را سرشماری می کنند.
اسلام خرد افزود: هر ساله به منظور اطلاع از وضعیت جمعیتی گونه های مهم حیات وحش، در تمام مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع محیط زیست استان در حوزه گرمسیری سرشماری پاییزه حیات وحش انجام می گیرد.
وی اضافه کرد: امسال مطابق برنامه ریزیهای انجام گرفته، حیات وحش مناطق حفاظت شده خائیز و سرخ، دیل، خامین، سولک و شکار ممنوع لار، حاتم تلرش و ماغر شمارش خواهند شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد هدف از این سرشماریها را تخمین جمعیت کل و بز، در مناطق مختلف حفاظت شده و شکار ممنوع دانست.
جاودان خرد ابراز داشت: مشاهدات سایر گونهها از جمله گوشتخواران و حتی نمایههای حضور سایر گوشتخواران مهم نیز در فرمهای سرشماری نیز ثبت میشود.
وی بیان کرد: در این سرشماری که به روش مشاهده مستقیم انجام میگیرد همچنین وضعیت آبی مناطق، پوشش گیاهی و علوفهای نیز مورد پایش قرار میگیرد.
اسلام خرد عنوان کرد: در این سرشماری، اساتیدی از دانشگاه، تشکلهای محیطی زیستی مردم نهاد، ناظرینی از اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، همیاران افتخاری و معتمدین محیط زیستی نیروهای این اداره کل را دراین سرشماری همراهی خواهند کرد.
وی گفت: پس از این آمار برداری اطلاعاتی در خصوص وضعیت ترکیب سنی و جنسی جمعیتهای موجود، توجه به اهمیت، حمایت و آشنایی هرچه بیشتر با مشکلات محیط زیستی پیش روی شهرستان و تبادل نظر در جهت، چگونگی برخورد و رفع مشکلات زیست محیطی برنامه ریزی خواهد شد.
مجموع ۴۱ هزار و ۶۶۱ هکتارمناطق حفاظت شده خائیز سرخ، خامین و دیل در محدوده گچساران ، ۱۷ هزار و ۵۰۸ هکتار بخشی از خائیز و سرخ در محدوده کهگیلویه ، ۱۲ هزار و ۸۱۲ هکتار حفاظت شده سولک و شکار ممنوع ماغر در محدوده بهمئی و ۲۸ هزار و ۲۲۰هکتار شکار ممنوع لار و بخشی از حفاظت شده خامین در محدوده باشت قرار دارد.
هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار، خامین با وسعت ۲۵ هزار ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با دو هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در استان وجود دارد.
در راس آن ها پارک ملی دنا و منطقه حفاظت شده دناست که با وسعتی معادل ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار دارای ۱۵۵ گونه جانوری پرنده، ۲۴ گونه جانوری پستاندار، ۲۰ گونه آبزی و ۳۹ خزنده است.
منطقه حفاظت شده دنا یکی از غنی ترین مناطق زیستی از لحاظ تنوع گیاهی و جانوری در ایران و دنیاست که در سال ۲۰۱۰ میلادی از سوی سازمان یونسکو به عنوان اولین ذخیره گاه بعد از انقلاب، دهمین ذخیرگاه بیوسفری ایران و پانصد و پنجاهمین ذخیرهگاه دنیا به ثبت رسید.