علی امامی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال از این اعتبار برای اجرای طرح ترسیب کربن شهرستان گرمه و ۱۰۰ میلیون ریال برای اجرای طرح بیولوژیکی هزینه خواهد شد.
وی با بیان اینکه بیشترین طرح های اجرایی بیابان در زمینه اجرای عملیات بیولوژیک است خاطرنشان کرد: استفاده نادرست از روش های غلط کشاورزی از چالش های بیابان زدایی خراسان شمالی محسوب می شود که کشت گیاهان کم آب طلب با توجه به شرایط و بحران آبی در استان کشت شود.
رییس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی با اشاره به اجرای طرح ترسیب کربن در این استان افزود: این طرح در سه شهرستان اسفراین از سال ۹۳ و گرمه و جاجرم از سال ۹۶ آغاز شده و اینک در دست اجرا است.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات تخصیص یافته جوابگوی انجام طرح ها نیست گفت: سال گذشته با تخصیص ۸۲ درصد اعتبارات این حوزه ۱۰۰ درصد طرح ها اجرایی شد.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ مساحت هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
۱۸۳ هزار و ۶۳۶ هکتار معادل ۹ درصد وسعت منابع طبیعی خراسان شمالی را بیابان تشکیل می دهد که ۱۱۲ هزار هکتار در شهرستان جاجرم، ۳۹ هزار هکتار در اسفراین و ۳۱ هزار هکتار در گرمه است.
عمده اراضی بیابانی استان در حوزه کال شور در سه شهرستان جاجرم، گرمه و اسفراین واقع است.