به گزارش خبرنگار ایرنا، نهاد مردمی و انقلابی بسیج با تدبیر و درایت بنیان گذار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) در سال های نخست شکل گیری این نظام الهی انقلاب با رویکرد نظامی و برخورد با گروهک های منافق و کوردل، خنثی سازی نقشه های شوم ضد انقلاب و دفاع از کیان اسلامی در هشت سال دفاع مقدس راه اندازی شد اما با گذشت زمان ماموریت های دیگری علاوه بر برقراری امنیت به این نهاد مردمی افزوده شد.
تلاش برای زدودن محرومیت از چهره مناطق کم برخوردار، همراهی با آسیب دیدگان و یاری آنان در زمان بروز سیل، زلزله و دیگر بلایای طبیعی به مرور زمان به ماموریت های بسیج افزوده است؛ این نهاد مردمی از آغاز شکل گیری با خدمت صادقانه به مردم موجب اعتلای نظام اسلامی شده است.
وجود نیروهای مخلص و ولایی در بدنه نیروی مقاومت بسیج و نقش آفرینی آنها در مقاطع مختلف به ویژه در جریان شیوع ویروس کرونا نشان از تلاش این نیروی ولایی برای رفع مشکلات پیش روی مردم دارد.
اجرای ۳۵ میلیارد تومان طرح محرومیت زدایی
بسیج سازندگی به عنوان یکی از اقشار ۲۲ گانه بسیج، کار سازندگی و محرومیت زدایی را بر دوش می کشد به گونه ای که امسال تاکنون سه رزمایش برگزار کرده به گونه ای که در نوروز ۱۴۰۱ و در حالی که مردم در حال دید و بازدید نوروزی بودند ۱۳۷ گروه جهادی در یک رزمایش ۱۰ روزه برای محرومیت زدایی و امید آفرینی در مناطق کمتر برخوردار تلاش کردند.
همزمان با سالگرد تاسیس بسیج سازندگی و سوم خرداد فتح خرمشهر دومین رزمایش بسیج با حضور ۵۲۱ گروه جهادی برگزار و همزمان با هفته بسیج نیز رزمایش فاطمی ۲ همزمان با سراسر کشور آغاز شد.
بگفته مسئول بسیج سازندگی سپاه استان همدان، همزمان با هفته بسیج امسال ۶۸ طرح محرومیت زدایی به میزان ۳۵ میلیارد تومان در حوزه های مختلف شامل ساخت مسکن برای محرومان، آبرسانی به مناطق روستایی بهره برداری و اهدای جهیزیه به نوعروسان، آزادی زندانیان جرایم غیرعمد، کمکهای آموزشی و معیشتی به خانوادههای نیازمند از دیگر برنامه های این هفته است.
سرهنگ علی قره باغی با بیان اینکه ۴۵۰ گروه جهادی به مناطق محروم اعزام شدند اضافه کرد: ۴۰ واحد مسکونی با هزینه کرد بیش از هشت میلیارد تومان برای افراد بی سرپناه احداث و این هفته تحویل می شود.
لایروبی قنات، افتتاح انتقال خط آب روستایی، حفاری چاه آب، افتتاح مدرسه و راه روستایی، احداث مجتمع آبرسانی خرمرود در تویسرکان، ۲۰ مخزن بتنی، ایجاد چهار ایستگاه پمپاژ و ۱۰ حلقه چاه از جمله برنامههای بسیج سازندگی در هفته بسیج به شمار می رود.
علاوه بر طرح های افتتاحی در هفته بسیج، عملیات اجرایی چند طرح نیز آغاز می شود که مسئول بسیج سازندگی سپاه همدان مهمترین آنها را ساخت دهکده اقتصاد مقاومتی در زمینی به وسعت هفت هکتار و اعتبار مورد نیاز ۲۰ میلیارد تومان با هدف اشتغالزایی، توانمندسازی بسیجیان و دیگر اقشار مردمی دانست که این شهرک در رستهها و مشاغل مختلف فعالیت کرده و در گام نخست ساخت یک واحد گلخانه در آن تعریف شده است.
مسئول بسیج سازندگی همدان با تأکید بر اینکه این دهکده در هفت هکتار ساخته خواهد شد ادامه داد: افراد در این فضا علاوه بر آموزش برای ورود به بازار کار، درآمدزایی هم خواهند داشت، ضمن اینکه احداث آن در دیگر نقاط استان نیز در برنامه است.
قره باغی، صدور مجوز سه هزار نیروگاه خورشیدی و آغاز عملیات اجرایی آنها در مناطق مختلف استان همزمان با هفته بسیج و آغاز عملیات اجرایی آبرسانی مجتمع خرمرود تویسرکان به طول ۲۰۰ هزار متر و اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان از دیگر طرح ها است.
اجرای ۱۷۲۵ طرح عمرانی در همدان
وی همچنین از اجرای یکهزار و ۷۲۵ پروژه عمرانی زودبازده از سال ۹۸ تاکنون به ارزش بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان در همدان خبر داد و گفت: این میزان طرح عمرانی تنها گوشه ای از خدمات بسیج برای خدمت به مردم این استان است.
مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) همدان افزود: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ کمک جهیزیه در این مدت زمان توزیع شده که ۷۵۰ سری از آن با کمک جهادگران تحویل داده شده است.
سرهنگ قره باغی، تهیه و توزیع کمکهای مؤمنانه به تعداد ۷۰۰ هزار بسته در قالب قرارگاه مواسات امام جواد (ع) به مبلغ ۴۷۶ میلیارد تومان از دیگر اقدامات است که بیش از ۷۰ درصد آن به همت مردم خیر و گروههای جهادی بوده است.
وی گفت: ۲ ماهه اردیبهشت و خرداد امسال در قالب طرح جهادگران با حضور ۵۱۱ گروه جهادی ساخت ۳۲ باب منزل تحت پوشش کمیته امداد، ۵۰۰ ویزیت رایگان، پاکسازی محیط زیست آزاد راه همدان- تهران صورت گرفت همچنین ۱۶۲ مورد مرمت و بازسازی، توزیع ۶۵ هزار بسته معیشتی، ۱۰ هزار ویزیت رایگان، ۹۲ مورد رنگ آمیزی مدارس، یک مورد لایروبی قنات به طول ۲ کیلومتر، افتتاح ۲ خانه عالم، بهره برداری چهار مخزن بتنی و اجرای ۲ مورد خط انتقال آب روستایی در روستاهای جزوان، سراوک به فیض آباد در هفته بسیج به سرانجام رسید.
مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) همدان، بهره برداری از چهار شبکه توزیع آب شرب روستایی، ۱۲ مورد حفاری و تجهیز چاه و خط انتقال آب و برق، ۲ مورد افتتاح آسفالت راه روستایی و الحاق مدرسه ۲ کلاسه در یک روستا از دیگر برنامههای بسیج یوده است.
بسیج پیشگام در تحقق شعار سال
نیروی مقاومت بسیج به عنوان فراگیرترین تشکل مردمی، ماندگارترین و پویاترین اندیشه نابی است که معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) آن را بنیان نهاده و بی شک بهره گیری از شجره طیبه بسیج در تحقق شعار سال مبنی بر تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین راهگشا است.
استاندار همدان معتقد است: فلسفه تشکیل بسیج، صیانت و سیادت از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن است که از ابتدا تا کنون، توانسته مقتدرانه و با صلابت در خط مقدم حفظ، حراست و پشتیبانی از اصول، آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی انجام وظیفه کند.
علیرضا قاسمی فرزاد افزود: بی تردید بهره گرفتن از این شجره طیبه و اشاعه فرهنگ بسیجی میتواند در همه زمینهها به ویژه در راستای شعار سال مبنی بر تولید؛ دانشبنیان و اشتغال آفرین راهگشا باشد.
وی اضافه کرد: اقدامات صورت گرفته از سوی بسیج سازندگی در کنار دیگر ماموریت های محوله به این نیرو، از برکات و ثمره شکل گیری نیروی مقاومت بسیج به شمار می رود.
نماینده عالی دولت در استان همدان با بیان اینکه بسیج این شجره طیبه مایه خیر و برکت است اظهار داشت: نیروی مقاومت بسیج با فرمان امام راحل (ره) تشکیل شد و پس از آن بسیجیان با حضور در هر صحنه ای معجزه آفریدند.
بیان کرد: بسیجیان در کنار دیگر نیروهای نظامی در جنگ هشت ساله نگذاشتند یک کلمه از حرف های صدام به کرسی بنشیند.
قاسمی فرزاد با بیان اینکه صحبت های امام راحل (ره)مبنی بر اینکه «بسیج پاره تن مردم است» هیچگاه از ذهن مردم پاک نمی شود، افزود: بسیج جزئی از وجود ما است و کینه دشمن از بسیج به خاطر این است که بسیجیان نظام اسلامی را حفظ کردند.
وی تصریح کرد: دشمن بر این باور است که با صرف پول و تامین اسلحه می تواند نظام اسلامی را دچار مشکل کند در حالیکه بگفته امام راحل (ره) «این انقلاب صاحب دارد و به آن گزنده نمی رسد و به دست صاحب الزمان (عج) می رسد هر چند زحمت ما را در برخی جاها زیاد می کنند».
استاندار همدان ادامه داد: با حضور موثر بسیج حرکات مذبوحانه دشمن در میدان نبرد خنثی شد و پول حرام مرتجعان منطقه و مزدوری منافقان راه به جایی نبرد.
جهادگران بارهای بر زمین مانده را برداشتند
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان نیز در این باره اظهار داشت: جهادگران بسیجی بارهای بر زمین مانده در چهل سال گذشته را برداشتند و خلاء ها و کوتاهی های رخ داده از سوی برخی مسئولان را با حضور به موقع جیران کردند.
آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی حرکت بر محور عدالت و تقوا را از مصادیق یک بسیجی دانست و گفت: بسیجی اگر حرفی میزند و یا عملی را انجام میدهد، باید بر محور تقوا و عدالت باشد.
وی با اشاره به اینکه فضای ذهنی بسیج را باید در جامعه تعمیم داد یادآور شد: رویکرد بسیج در مواجهه با عموم مردم مبتنی بر رحمت و مودت است و در مقابله با کسی که به دنبال ضربه زدن به اسلام و اغتشاش است و مسلح به میدان میآید، " أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ" است.
امام جمعه همدان تصریح کرد: بسیجی واقعی، هدف و مجاهدتش در راه خدا است و این مجاهدتها در عرصههای مختلف خود را نشان میدهد، گاهی محرومیتزدایی است، گاهی حضور در سیل و زلزله و گاهی نیز همانند ایام اخیر برای ایجاد امنیت در کشور است.
وی با بیان اینکه اگر کار ما خالص باشد، نباید فراموش کنیم که خداوند برای ما کافیست و یاری خواهد کرد، اظهار داشت: کار جهادی تنها ساختن خانه، انجام کارهای عمرانی و دستگیری از محرومان نیست بلکه در کنار این کارهای بزرگ و شایسته، امروز یکی از اولویت های جهادگران بسیجی برجسته کردن و تبیین واقعیت ها در این شرایط است.
جهاد تببین در کنار جهاد سازندگی
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان ادامه داد: شما بسیجیان باید به مردم بگویید که بین آنچه که دشمن بیان می کند با واقعیت ها فاصله زیادی وجود دارد چرا که این کار سبب ایجاد امید در مردم و نقطه ضعف بزرگ دشمن و تحلیل ضعیف دشمن از واقعیت های کشورمان را نمایان می کند.
آیت الله شعبانی موثقی با بیان اینکه باید نقاط ضعف دشمن را برجسته کرد ادامه داد: کشورمان با مشکلات معیشتی و اقتصادی و مدیریتی مواجه است و دشمن با برجسته کردن این مشکلات سبب ایجاد و یاس و ناامیدی شده است و دشمن هنرمندانه با شیطنت نقاط ضعف را برجسته کرده که خودی ها هم ناامید می شوند.
وی تاکید کرد: بگفته رهبری فرزانه انقلاب، جهاد تبیین فوری و قطعی است و کارهای عمرانی و محرومیت زدایی بخشی از جهاد تبیین است اما کافی نیست و امروز باید با برادران و خواهران دارای شبهه که تحت تاثیر فراخوان ها قرار گرفتند حرف زد.
فرهنگ بسیج در کشور جریان دارد
فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان هم گفت: برخی مواقع افرادی نقدهایی مبنی بر پای کار نبودن نیروی مقاومت بسیج همانند دوران جنگ تحمیلی مطرح می شود در حالیکه تنها ماموریت های بسیج نسبت به دوران اول انقلاب تغییر کرده است.
سردار مظاهر مجیدی افزود: تاسیس نیروی مقاومت بسیج نشان از درایت و زیرکی امام راحل بود چراکه ایشان معتقد بودند برای حفظ نظام اسلامی از مردم استفاده شود و باید از همین صنف پابرهنه، نیروی بسیج ۲۰ میلیونی راهاندازی و استفاده شود.
وی اضافه کرد: بسیجیان در دوران جنگ تحمیلی برای شهادت از هم سبقت می گرفتند و امروز همان صحنه را در کف خیابان شاهدیم و همان انگیزه سبب ایستادگی بسیجیان در برابر اغتشاشگران شده بنابراین امروز فرهنگ بسیج نسبت به دوران جنگ تغییری نکرده است.
فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان ادامه داد: امروز بسیجیان همانند جنگ تحمیلی وارد میدان شده تا نظام اسلامی حفظ شود و انگیزه و هدف بسیجیان زمان جنگ و هم اکنون یکسان است.
سردار مجیدی افزود: بسیجی که در دوران جنگ تحمیلی در برابر استکبار ایستاده بود امروز همان بسیجی در برابر امپراطوری آمریکا ایستاده است.