به گزارش ایرنا،در گزارش این نشریه آمده است: از زمانیکه یک موشک در شهر مرزی لهستان فرود آمد برخی از رهبران اروپایی درمورد چگونگی واکنش دولت راستگرای ورشو ( با این باور که روسیه دستور شلیک موشک را داده) نگران هستند.
پس از آن لهستان نیروهای خود را در حالت آماده باش قرار داده و منتظر این است تا این حادثه به صورت شفاف تعیین تکلیف شود. نتیجه گیری ورشو و شرکای غربیاش این است که راکت شلیک شده از سامانه دفاع هوایی اوکراین برای مقابله با حمله روسیه، به اشتباه در خاک همسایه فرود آمده است.
پولیتیکو با اشاره به نحوه برخورد لهستان با این چالش نوشت: این آرامش زاییده واقعیتی ساده بود که سالها بیشتر اروپا را فرا گرفته است؛ لهستان بهترین ارتش اروپا را دارد و فقط قویتر می شود.
این گزارش می افزاید: بدگمانی لهستان درمورد روسیه باعث شد تا از این تفکر غالب در بیشتر اروپا که جنگهای متعارف متعلق به گذشته است، اجتناب کند. در عوض، این کشور درحال ساختن چیزی است که اکنون در مسیر تبدیل شدن به قویترین نیروهای زمینی اتحادیه اروپا قرار دارد.
ورشو اعلام کرده که هزینه دفاعی خود را از ۲.۴ درصد تولید ناخالص داخلی به ۵ درصد افزایش خواهد داد. درحالیکه آلمان که حدود ۱.۵ درصد تولید ناخالص داخلی را برای هزینه دفاعی در سال گذشته صرف کرد، در حال مباحثه است تا هدف ۲ درصدی خود برای ناتو را نیز حفظ کند.
لهستان تانکها و هویتزرهای بیشتری نسبت به آلمان دارد و در مسیر رسیدن به یک ارتش بسیار بزرگتر و قویتر،است؛ با هدف داشتن ۳۰۰ هزار سرباز تا سال ۲۰۳۵ در مقایسه با آلمان که در حال حاضر ۱۷۰ هزار سرباز دارد .
امروز ارتش ورشو حدود ۱۵۰ هزار نیرو دارد که ۳۰ هزار سرباز آن متعلق به یک نیروی دفاع سرزمینی جدید است.
براساس این گزارش، در کنار افزایش نیروی انسانی، لهستان یک توافق ۵ میلیارد دلاری برای خرید ۲۵۰ تانک آبرامز با آمریکا امضا کرده که برای جایگزینی ۲۴۰ تانک ساخت شوروی ارسالی به اوکراین است. نیروی هوایی این کشور نیز مجهز به جنگندههای اف-۱۶ آمریکا است و در سال ۲۰۲۰ نیز یک توافق ۴.۶ میلیارد دلاری برای دریافت ۳۲ جنگنده اف-۳۵ به امضا رساند.
همچنین به گفته ماریوش چلما تحلیلگر یک سایت اخبار فناوری نظامی، این کشور اروپایی به ارزش ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار به کره جنوبی سفارش تسلیحات داده است. این توافق شامل ۱۸۰ تانک «پانتر بلک کی۲»، ۲۰۰ هویتزر «تندر کی۹»، ۴۸ هواگرد نظامی سبک «FA-۵۰» و ۲۱۸ راکت انداز «چونمو کی۲۳۹» میشود. لهستان ۱.۷ میلیارد دلار هم برای بالگردهای لئوپارد ایتالیا هزینه کرده است.
این کشور عضو ناتو تا سال ۲۰۳۵ قصد دارد ۱۱۴ میلیارد دلار را بر روی ارتش خود سرمایه گذاری کند.