تهران- ایرنا- مقام‌های مصر و یونان سه‌شنبه شب دو قرارداد دوجانبه از جمله توافقی برای بهبود همکاری در ماموریت‌های جستجو و نجات مهاجران در سراسر دریای مدیترانه امضا کردند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از آسوشیتدپرس، این قراردادها که در قاهره امضا شد، دومین دیدار وزرای خارجه دو کشور در کمتر از دو ماه پس از امضای قرارداد بحث‌برانگیز دریایی و گازی ترکیه با لیبی بود.

در بیانیه وزارت خارجه یونان آمده است که وزرای دفاع مصر و یونان ابتدا توافقنامه ماموریت‌های نجات مهاجران را امضا کردند. سپس معاونان وزیر خارجه قرارداد کشاورزی را امضا کردند که به ۵ هزار کارگر فصلی مصری اجازه می‌دهد تا حداکثر ۹ ماه در یونان بمانند.

نیکوس دندیاس وزیر امور خارجه یونان پس از امضای قرارداد به خبرنگاران گفت: هدف ما ایجاد چارچوبی برای کمک به نجات جان انسان‌ها است.

سالانه ده‌ها هزار مهاجر برای نجات از درگیری و فقر سعی می‌کنند به اتحادیه اروپا راه پیدا کنند و اغلب جان خود را برای عبور از دریای مدیترانه برای رسیدن به یونان یا ایتالیا به خطر می‌اندازند.

مصر و یونان از زمانی که ترکیه قرارداد اولیه دریایی و گازی را با دولت مستقر در طرابلس لیبی در ماه اکتبر امضا کرد، به دنبال تقویت روابط هستند.

این توافق شامل اکتشاف مشترک ذخایر هیدروکربنی در آب‌های دریایی لیبی است. هر دو کشور آنکارا را به سوء استفاده از این قرارداد برای گسترش نفوذ خود در دریای مدیترانه متهم می‌کنند.

تنش ها بین آتن و آنکارا از سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است، زمانی که دولت رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه قراردادی را با دولت مستقر در طرابلس لیبی امضا کرد و به ترکیه اجازه دسترسی به یک منطقه اقتصادی مورد مناقشه در شرق مدیترانه داده شد. این قرارداد وجود چندین جزیره یونانی از جمله کرت را نادیده گرفت.

لیبی بین دو دولت رقیب تقسیم شده است که در غرب و شرق کشور مستقر هستند.