دکتر «سلیم خانی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر خلاف آنفلوآنزا، مسمومیت با مونوکسید کربن موجب تب نمیشود بنابراین اگر چند نفر در خانه این نشانهها را تجربه میکنند یا با نشانههای دیگری مثل سردرد، درد شکمی، سرگیجه، تهوع و استفراغ، ایجاد حالت دوبینی و تنفسهای سریع و کوتاه مواجه شدند باید هر چه سریعتر به درمان اقدام کنند.
وی افزود: بر اثر تنفسِ بیش از اندازه مونوکسیدکربن، این گاز خطرناک در خون جایگزین اکسیژن میشود و با از بین رفتن اکسیژن، سلولها در سراسر بدن میمیرند و فعالیت اندامها متوقف میشود که این مسمومیت به وسیله انواع وسایل گازسوز از جمله بخاری، آبگرم کن، پیک نیک و حتی زغال ایجاد میشود.
خانی تاکید کرد: مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن ممکن است موجب احساس خواب آلودگی در فرد شود و افراد اغلب این نشانه را به عنوان عامل نگران کننده در نظر نمیگیرند در حالی که خواب رفتن و تداوم تنفس مونوکسید کربن به تشدید مسمومیت یا مرگ منجر میشود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه در ادامه گفت: برای جلوگیری از گاز گرفتگی باید در نصب بخاری به توصیههای ایمنی در خصوص چگونگی نصب دودکش و شرایط لازم عمل شود، توصیه میشود که قبل از نصب بخاری، از سطح پشتبام یک وزنه کوچک را با ریسمان به داخل دودکش بفرستید تا از باز بودن مسیر دودکشهای داخل دیوار اطمینان کنید، درحالیکه این وزنه تا انتها پایین آمد نشاندهنده باز بودن مسیر است.
وی افزود: مکش مناسب دودکشها نیز یکی دیگر از مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، بهترین نشانه برای کارکرد صحیح دودکشها این است که بدنه آنها همواره داغ باشد، چراکه سرد بودن دودکش، زمانی که بخاری روشن است و همچنین زرد و نارنجی بودن شعله آن از نشانههای تولید گاز سمی و کشنده منواکسید کربن است.