به گزارش خبرنگار ایرنا، مرکبات مازندران پس از برنج دومین محصول مهم اقتصادی و منبع درآمد کشاورزی استان است؛ محصولی که تولید مازاد بر مصرف داخلی با نگاه اقتصادی دولت سیزدهم و با تعیین استانداردهای صادراتی از سوی طرف مقابل این روزها تاییدیه کشورهای اوراسیا و حتی چین را هم اخذ کرده و تولیدکنندگان و تجار مازندرانی برای تحقق این امر به صف شدند.
صادرات محور کردن محصولات کشاورزی مازندران دستکم طی یکسال گذشته ترجیع بند اظهارات کارشناسان و مسوولان در سطوح مختلف بود و به همین دلیل در ماه های گذشته اصلاح و بازسازی باغ های مرکبات برای دستیابی به محصولی بازار پسند در آن سوی مرزها در دستور کار قرار گرفت و در کنار آن تعداد سورتینگ ها و مراکز بسته بندی نیز از ۲۰۰ به ۸۰۰ واحد افزایش یافت تا زنجیره صادرات پس از باغ هم تکمیل شود. ظرفیت انبارداری محصولات کشاورزی مازندران هم بر همین مبنا از ۸۰۰ هزار تن با توسعه سردخانه ها به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید.
همه این اتفاقات خوشایند و مثبت برای صادرات محور کردن محصولات کشاورزی مازندران به ویژه مرکبات که دستکم نیمی از تولید حدود سه میلیون تنی آن مازاد بر مصرف داخلی است، فراهم شد، و اکنون مسوولان ارشد استان مازندران معتقدند که مرکبات مازندران توان رقابت در بازارهای جهانی را دارد و در کنار صادرات به کشورهای همسایه مانند روسیه، عراق و افغانستان به بازار هدف جدید بنام کشور چین و همچنین اوراسیا دست یافتند.
در این ارتباط رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: از یک هفته گذشته تاکنون روزانه ۷۰ کانتینر نارنگی ژاپنی، نارنگی محلی و پرتقال از مازندران به کشورهای منطقه از جمله روسیه، قزاقستان، آذربایجان، ازبکستان و عراق صادر می شود که به طور حتم این روند حداکثر تا ۲ ماه آینده هم ادامه می یابد.
عبدالله مهاجر دارابی افزود: اکنون در کنار کشورهای مذکور در حال رایزنی برای صادرات پرتقال مازندران به دیگر کشورهای منطقه هستیم چراکه کشورهای حاشیه خلیج فارس هم خواستار واردات این میوه استان هستند.
وی با بیان این که، در سالهای گذشته به طور متوسط ۲۵۰ تا ۲۷۰ هزار تن انواع مرکبات از مازندران به کشورهای مختلف جهان صادر شده است، گفت: پیش بینی می شود که در سال جاری جهش قابل توجه تری در صادرات این قلم میوه داشته باشیم.
رییس اتاق بازرگانی مازندران با اشاره به فراهم شدن زیرساخت ها برای صادرات مرکبات استان تا سقف یک میلیارد دلار به کشور چین، بیان کرد: صادرکنندگان استان با پشتیبانی وزارت جهاد کشاورزی خود را برای اجرای این ماموریت مهم صادراتی کشور آماده کنند.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
برداشت مرکبات مازندران با ارقام زودرس نارنگی از هفته آینده آغاز خواهد شد و اکنون باغداران در حال آماده شدن برداشت نارنگی های زود رس در سطح حدود۱۱ هزار هکتار هستند.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تن محصول برداشت می شود.
به گزارش ایرنا از دفتر معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران، صادرات کالاهای غیرنفتی استان از ابتدای فروردین تا پایان آبان امسال با ۳۴ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۷۰ میلیون دلار رسید.