«حسین محمودی» روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: ۹ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت نقاط حادثهخیز و خطرآفرین بازار تاریخی اراک و نیز عملیات مرمت در سرای صندوقسازها در سال جاری اختصاص داده شد.
وی اظهار داشت: این عملیات شامل مرمت بام، تاق آسیب دیده سرا، اجرای پوشش بام، طاقهای آسیبدیده، بامسازی است، یک ستون و یک تویزه که تخریب ، ۹ طاق از سمت بام پالانه، غوره و گل و کاهگل شد که تمامی مراحل با نظارت اداره کل اجرایی شد.
محمودی با بیان اینکه مجموعه تاریخی بازار تاریخی اراک در طول زمان دچار آسیبهایی شده است افزود: سال گذشته موضوع احیا و مرمت این مجموعه در دستور کار قرار گرفت و بخشی از سراهای دارای اولویت مرمت شد و این رویه در سال جاری هم ادامه دارد.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: بازار تاریخی اراک، یکی از مهمترین جاذبههای فرهنگی، تاریخی، اقتصادی و ارزشمند شهر اراک به شمار میرود که پس از گذشت ۲۰۰ سال از عمر آن همچنان مرکز فرهنگی و اقتصادی اراک محسوب میشود.
محمودی با تاکید بر اینکه این مجموعه تاریخی دارای ۲۰ سرا و تیمچه است که هر یک از سراها و تیمچهها دارای فرم و پلانی متفاوت و خاص است. تصریح کرد: مجموعه تاریخی بازار اراک در دوره فتحعلی شاه قاجار در مرکز بافت شهری سلطان آباد احداث شده و یکی از زیباترین بازارهای ایران محسوب میشود.
مجموعه تاریخی بازار اراک با قدمت بیش از ۲۰۰ سال در زمان فتحعلی شاه قاجار به دست یوسفخان گرجی بناگذاشته شد که به نوعی هسته اولیه شهر سلطانآباد را در خود داشت.
این مجموعه که ۱۴ هکتار است و به صورت ۲ راسته بازار عمود برهم ساخته شده، یکی از نمونههای ارزشمند معماری ایرانی و اسلامی است که تمامی جزئیات را با ظرافت و به بهترین کیفیت در خود دارد.