حسین شواخی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این سرشماری در قالب گروههای سه و چهار نفره با شیوه مستقیم در ۴۰ درصد از زیستگاههای این منطقه انجام شد.
وی هدف از انجام سرشماری را به دست آوردن آمار و اطلاعات خوب و علمی مطابق با ظرفیت هر منطقه برای برنامهریزی حفاظتی بیان و اضافه کرد: بروز خشکسالی در زیستگاه خارو اردستان نسبت به منطقه حفاظت شده کهیاز این شهرستان از شدت و گستردگی بیشتری برخوردار است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست اردستان بیان کرد: با توجه به تلاش و زحمتهای شبانهروزی ماموران یگان حفاظت محیط زیست با همکاری نیروی انتظامی و دوستداران حیات وحش، جمعیت سُمداران وحشی در این پایش رضایت بخش است.
وی تصریح کرد: به استناد بند الف ماده ۳ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، منطقه خارو اردستان و کوه بزرگی واقع در اصفهان را با حدود چهارگانه زیر به عنوان پناهگاه حیات وحش با وسعت ۳۲۶ هزار هکتار تصویب و اعلام شد.
شواخی یادآور شد: بر پایه مصوبه شماره ۴۴۶ شورای عالی حفاظت محیط زیست و به استناد بند الف ماده ۳ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست منطقه خارو اردستان و کوه بزرگی واقع در اصفهان با حدود چهارگانه به عنوان پناهگاه حیات وحش با وسعت ۳۲۶ هزار هکتار تصویب شده است.
اردستان دارای ۲ زیستگاه حیات وحش (منطقه حفاظت شده کهیاز با ۹۲ هزار هکتار و منطقه شکار ممنوع خارو با ۱۰۲ هزار هکتار وسعت) است که گونههای کل، بز، قوچ، میش، جبیر، هوبره، زاغ بور، کبک، تیهو، گربه وحشی، روباه، گرگ، کفتار، گربه شنی و کاراکال در این 2 زیستگاه وجود دارد.
شهرستان اردستان با بیش از ۴۳ هزار نفر جمعیت در ۱۱۸ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.