به گزارش ایرنا، عبد العزیز بن حبتور نخستوزیر دولت نجات ملی یمن در این باره اظهار داشت: نفت و گاز یمن ۸ سال است که توسط ائتلاف متجاوز و دولت مزدوران قاچاق میشود و با این اقدام سود هنگفتی به جیب میزنند.
وی تاکید کرد: ما نوعی هشدار و پیام امنیتی ارسال کردیم، اما اگر آنها متوجه نشوند، این پیامهای امنیتی را به اقدام نظامی آشکار علیه هر شرکتی که به بنادر جمهوری یمن اعم از «عدن»، «الحدیده»، «الضبه» و یا «النُّشیمه» نزدیک شود، تبدیل میکنیم.
این مقام یمنی افزود: از همان لحظات اولیه اعلام کردیم که آماده تمدید آتش بس مسالمت آمیز به شرط رفع مشکل حقوق کارمندان در بخشهای مختلف هستیم. ما تصمیم روشنی گرفتیم و اجازه نمیدهیم هیچ طرفی بدون تفاهم و یا توافق با صنعاء به یمن بیاید و نفت و گاز آن را به یغما ببرد.
بن حبطور همچنین خاطرنشان کرد: مسئولیت تمامی بنادر یمن بر عهده صنعاء است و این بنادر تحت نظارت و رصد ما هستند و هر شرکت بینالمللی که از خطوط قرمز عبور کند و بخواهد نفت و گاز ما را غارت کند، توسط ارتش یمن مجازات خواهد.
نخستوزیر یمن در ادامه تاکید کرد: اگر با صنعاء توافق نشود، اجازه نمیدهیم هیچ شرکتی حتی یک لیتر نفت از کشور خارج کند.
این اظهارات پس از آن بیان شد که نیروهای مسلح یمن طی یک ماه گذشته با انجام چند عملیات مانع از غارت نفت یمن توسط ائتلاف متجاوز سعودی و شرکتهای داخلی و خارجی همدست با آن در بنادر مختلف این کشور شد.
یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن دوشنبه شب در این باره گفته بود که ارتش و کمیتههای مردمی یک نفتکش خارجی که به دنبال غارت نفت از مناطق تحت اشغال ائتلاف سعودی در استان حضرموت در شرق کشور بود، مجبور به عقب نشینی کردند.
سریع در این باره افزود: نیروهای مسلح یمن یک نفتکش را که قصد داشت به بندر الضبه نزدیک شود، مجبور کردند این بندر را ترک کند.
بندر الضبه در اشغال مزدوران ائتلاف عربی به رهبری عربستان و همراهی امارات قرار دارد.
عربستان سعودی همراه با امارات، بحرین، سودان، مصر و کویت در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد اما پس از گذشت تقریبا ۷ سال از این تجاوز وحشیانه، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند.
طی این سالها هزاران شهروند یمن که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند بر اثر حملات هوایی جنگندههای سعودی جان خود را از دست دادهاند.