طرح های بزرگی در حوزه های عمرانی و اقتصادی در بخش های کشاورزی،صنعت،بهداشت و درمان و سایر زیرساخت های مورد نیاز شهروندان گچسارانی در دست ساخت است که مسوولان دولت سیزدهم مصمم هستند با رفع موانع تکمیل آنان گامی برای شتاب بخشی به روند توسعه در این شهرستان نفتخیز بردارند.
پیش بینی اجرای طرح هایی مانند پتروپالایش گچساران، احداث سدشیو، بخش سوختگی و اختصاص اعتبار به منظور تجهیز بیمارستان بیمارستان نرگسی و تکمیل زیرساخت های بیمارستان قدیمی شهید رجایی شهر دوگنبدان از دیگر برنامه های دولت برای بهبود وضعیت رفاهی و معیشتی شهروندان این شهرستان است.
احداث پتروپالایش گچساران
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نفتخیز بودن شهرستان گچساران و ضرورت ایجاد طرح های اقتصادی در حوزه نفت گفت: با جذب سرمایه گذار و تأیید وزارت نفت احداث طرح پترو پالایشگاه گچساران با خوراک روزانه ۱٠۵ هزار بشکه در دستور کار قرار گرفته است.
سید علی احمدزاده تاکید کرد:۲۵۰ هکتار زمین برای احداث پالایشگاه گچساران اختصاص یافته است و یکهزار هکتار دیگر به آن افزوده می شود.
وی با یادآوری برنامه ریزی برای بهره برداری از کارخانه پتروشیمی گچساران در سال آینده تاکید کرد: ایجاد این طرح ها می تواند به ایجاد فرصت های شغلی کمک می کند.
تلاش برای تکمیل جاده گچساران گناوه
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد می گوید:یکی از طرح های مهم گچساران ساخت جاده شهر دوگنبدان به بندر گناوه است که پیش از این از محل هدایای نفت اعتبار می گرفته است گفت:اخذ اعتبار این طرح از منابع مالی دیگر نیازمند مجوز ماده ۲۳ است که بخشی از فرایند آن انجام شده و بقیه در حال انجام است.
علی شهابی نسب تاکید کرد: این طرح ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب دارد که در صورت تکمیل فرایند اخذ ماده ۲۳ احداث آن شتاب می گیرد.
این طرح در کیلومتر ۳۷ تا ۵۲ جاده گچساران به گناوه در حال ساخت است اظهار داشت:احداث جاده بی بی حکیمه به رگ سفید به طول ۱۵ کیلومتر و ۶۰۰متر مربع در حال احداث است.
جاده گناوه به دیلم به گچساران راهی قدیمی و شریانی در جنوب کشور به طول حدود ۱۱۸ کیلومتر است که بخشی از آن در حوزه استحفاظی استان بوشهر و قسمتی نیز در کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
تعریض و بهسازی جادههای مواصلاتی گچساران،باباکلان به بی بی حکیمه به گناوه در قالب هشت قطعه شامل پنج قطعه از جاده دوگنبدان تا روستای بی بی حکیمه و سه قطعه نیز در حوزه استان بوشهر اجرا میشود که عملیات اجرایی این طرح از اواخر بهمن ماه سال ۱۳۹۵ آغاز شد و براساس برنامه ریزی قرار بود این پروژه در مدت زمان سه سال اجرا و بهره برداری شود.
وی بیان کرد:قرارگرفتن تلمبه خانه نفت گوره و چند راهه بزرگ نفت خام صادراتی ایران در نزدیکی بندر گناوه و عبور لوله های نفتی چهار استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، فارس و بوشهر و استفاده روزانه کارکنان بهره برداری شرکت نفت این مسیر را به یکی از محورهای پرتردد منطقه تبدیل کرده است.
شهابی نسب با اشاره به استاندارد نبودن جاده کنونی، ترافیک سنگین، وجود خطوط لوله در کناره های جاده، عرض بسیار کم و پیچ های خطرناک و دره های عمیق موجب شده که هر ساله آمار بالایی از سوانح رانندگی بویژه در تعطیلات نوروز در این محور رخ می دهد تاکید کرد: تکمیل طرح ساخت گچساران به گناوه می تواند از جان باختن یا زخمی شدن شمار زیادی از مسافران این مسیر پیشگیری کند.
وی ابراز داشت:برقراری ارتباط ایمن، راحت و کوتاه شدن مسیر بین سه استان های بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان، کاهش تلفات و تصادفات جاده ای ،اصلاح طرح هندسی مسیر و افزایش سرعت طرح به ۱۰۰ کیلومتر در ساعت با توجه به تعریض و بهسازی محور موجود و در نتیجه کاهش مصرف سوخت وسایل نقلیه عبوری از مزایای دیگر این پروژه است.
برنامه ریزی برای ساخت سد شیو
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: احداث سد شیو از مهمترین اولویت های دولت به منظور توسعه کشاورزی به عنوان یکی از ظرفیت های مهم توسعه اقتصادی در گچساران است.
علی شهابی نسب افزود: در صورت ساخت این سد که مطالعات آن انجام و برخی مجوزهای مورد نیاز آن اخذ شده ۱۴هزار هکتار زمین کشاورزی شهرستان های گچساران و باشت از دیم به آبی تبدیل می شود.
وی با یادآوری اینکه تبدیل زمین های دیم به آبی سبب ارزش افزوده زمین های بهره برداران و کشاورزی پایدار می شود تاکید کرد: تحقق احداث سد شیو از برنامه های جدی دولت است.
مجتمع پردیس هنری شهر دوگنبدان
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه عملیات اجرایی پردیس هنری گچساران با زیربنای بیش از هفت هزار متر و مساحت ۱۰ هزار و ۵۰۰ متر مربع و با پیشرفت ۶۰ درصد یکی دیگر از طرح های مهم در دست ساخت این شهرستان است تاکید کرد: تکمیل این پروژه که قرار است تا ۲ سال آینده انجام شود می تواند تحولی چشمگیر در توسعه فرهنگی استان دارد.
شهابی نسب ابراز داشت: امسال بیش از ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پردیس هنری گچساران در نظر گرفته شده که تخصیص آن روند احداث این زیرساخت مهم فرهنگی را شتابی چشمگیر می بخشد.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی طرح پردیس هنری گچساران سال ۱۳۹۶ آغاز شده ابرازداشت: پارسال نیز ۲۰ میلیارد ریال ایناین طرح اختصاص یافته بود.
شهابی نسب با یادآوری اینکه پردیس هنری گچساران شامل بخشهای مختلفی از جمله سالن موسیقی، سالن همایش و برنامههای عمومی، سالن پلاتو، نگارخانه، گالری، موزه، سینما، گیم نت، کافی نت، سالن کنفرانس، کتابخانه تخصصی، مجموعه اداری، و سالن اجتماعات است گفت: این طرح پاسخگوی بخش عمده ای از نیاز فعالیت های فرهنگی و هنری گچساران در حوزه های مختلف است.
استخر بانوان
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد استخر بانوان از دیگر طرح های مهم در دست اجرای گچساران است که تکمیل آن می تواند به بهبود زیرساخت های ورزشی بانوان این شهرستان کمک می کند.
وی با بیان اینکه طرح مذکور 90درصد پیشرفت فیزیکی دارد تاکید کرد: استخر شنای گچساران ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که براساس مصوبه سفر روز گذشته و بازدید صورت گرفته امسال ۲ میلیارد تومان برای آن اختصاص می یابد.
اختصاص اعتبار برای توسعه زیرساخت های بیمارستانی
معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از ۷۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبار متمم سفر رئیس جمهور برای ساخت بخش سوختگی بیمارستان گچساران و تجهیز بیمارستان نرگسی دوگنبدان و بهمئی اختصاص یافت.
کیامرث حاجی زاده افزود: از این میزان اعتبار اختصاص یافته متمم سفر رئیس جمهور بیش از ۵۰۰میلیارد ریال برای برای تجهیز بیمارستان نرگسی دوگنبدان و همچنین بیش از ۲۵۰ میلیارد ریال از این میزان اعتبار برای بخش های سوختگی بیمارستان گچساران و یاسوج در نظر گرفته شده است.
حاجی زاده ادامه داد: انتظار می رود بعد از مقاوم سازی بیمارستان شهید رجایی گچساران بخش مجهز سوختگی در این واحد درمانی راه اندازی شود.
وی اظهار داشت: با توجه به کریدور ترانزیتی گچساران و وجود صنایع بزرگ از جمله کارخانه پتروشیمی، سد چم شیر، تاسیسات نفتی در گچساران، راه اندازی بخش سوختگی این شهرستان نیازی ضروری است.
وی با بیان اینکه بیمارستان شهید رجایی گچساران دارای قدمتی بیش از ۵۰ سال است افزود: بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال برای بازسازی فاضلاب و سیستم های خنک کننده این بیمارستان امسال اختصاص یافت که تاکنون ۴۰ میلیارد ریال آن هزینه شده است.
حاجی زاده تصریح کرد: علاوه بر رفع مشکل فاضلاب بیمارستان شهید رجایی باید در زمینه مقاوم و ایمن سازی این واحد درمانی اقدامات لازم را در اسرع وقت انجام داد.
حاجی زاده اظهار داشت: به دلیل نبود بیمارستان تامین اجتماعی در گچساران بار اصلی در زمینه ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به شهروندان بر دوش دانشگاه علوم پزشکی است.
در سال های گذشته لوله های مسیر خروجی فاضلاب بیمارستان شهید رجایی گچساران،فرسوده و دچار آسیب جدی شده بودند و فاضلاب بیمارستان به جای انتقال به "چاه سپتیک "جهت تصفیه و انتقال به مسیر اصلی فاضلاب ، به طبقه زیرین بیمارستان(راهروی تاسیسات) ریخته می شد که این موضوع عواقب جبران ناپذیری همچون تخریب ساختمان و تاثیر منفی بر بیماران بخش های ICU و CCU (با توجه به عفونی بودن فاضلاب و نزدیک بودن طبقه زیر زمین به این دو بخش بیمارستان) داشته بود.
شهرستان ۱۲۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.