به گزارش خبرنگار ایرنا، «مهدی جهانگیری» روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: با استفاده از این ماشین، کشت در اراضی شیب دار با افزایش بهره وری انجام می شود و ریسک تولید کاهش می یابد.
وی در تشریح استفاده از این ماشین های کشاورزی اظهار داشت: در هر شیار پشته هایی به ارتفاع هفت سانتی متر در فواصل یک متری ایجاد می شود و در این حالت تمام سطح مزرعه با حوضچه هایی با عرض ۱۰ سانتی متر و ارتفاع هفت سانتی متر و طول یک متر پوشیده می شود که روان آب ناشی از بارندگی را به تله می اندازد و آب فرصت کافی برای نفوذ در دل خاک را دارد و رطوبت در سطح مزرعه به صورت یکنواخت توزیع می شود و راحت تر در دسترس گیاه قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در اراضی شیب دار ایده آل این است که کشت عمود بر شیب انجام شود و روان آب و فرسایش آبی خاک کاهش یابد و رطوبت در مزرعه بیشتر ذخیره شود.
جهانگیری درباره علت ساخت چنین دستگاهی گفت: برخی از اراضی دارای عرض کم و طول زیاد هستند که انجام عملیات عمود بر شیب در این اراضی و مانور ماشین آلات بسیار سخت و زمان بر است همچنین تردد ماشین های کشاورزی در مزرعه افزایش یافته که باعث تخریب خاک می شود.
رئیس اداره مکانیزه و فناوری های کشاورزی همدان ادامه داد: برخی از مزارع دارای شیب در جهت های مختلف هستند و در این اراضی نمی توان عمود بر شیب کار را شروع و به پایان رساند و در ایران ماشین های مناسب کار در اراضی شیب دار بسیار کم است و کار با ماشین های موجود بسیار مشکل و کنترل آنها در جهت عمود بر شیب سخت است.
تعداد ۳۰ هزار و ۵۲۸ دستگاه تراکتور و ۱۱۱ هزار و ۲۴۹ دستگاه انواع ادوات کشاورزی در ناوگان ماشین های کشاورزی استان فعال است.