تهران- ایرنا- دانشگاه صنعتی شریف در هفته اخیر (۲۸ آبان تا ۴ آذر) همچون روزها و هفته‌های گذشته در کنار فعالیت‌های علمی آموزشی خود، برنامه‌های متنوع تفریحی فرهنگی نیز برای دانشگاهیان خود تدارک دید که با استقبال خوب دانشجویان همراه بودند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، برگزاری یکشنبه های ازدواجی و نشست مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شهرداری تهران، پخش مستند گمورا و مسابقات فوتبال ایران در جام جهانی از جمله این برنامه ها است.

در کنار این برنامه ها دانشجویان شریف توانستند به دستاوردهای دیگری در حوزه های علمی پژوهشی مانند کسب مقام نخست بین دانشگاه های کشور در رتبه بندی QS Asia University، ثبت اختراع در مشهورترین سیستم ثبت اختراع جهان و بومی سازی محصولی فناورانه برای صنعت نفت و گاز دست یابند.

کسب رتبه برترین دانشگاه ایران در رتبه بندی QS

دانشگاه صنعتی شریف در آخرین نتایج رتبه بندی QS و اولین حضور خود در این رقابت موفق شد در میان دانشگاه‌های مطرح کشور مقام نخست را به خود اختصاص دهد.

رتبه بندی QS که یکی از برترین سیستم های ارزیابی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی محسوب می‌شود، نتایج مرتبط با عملکرد بالغ بر ۷۵۰ دانشگاه برتر آسیا را تحت عنوان QS Asia University Rankings منتشر کرد. دانشگاه صنعتی شریف در اولین حضور خود در این رقابت، موفق به کسب رتبه اول در بین دانشگاه های مطرح ایران مانند دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه شهید بهشتی شد. همچنین این دانشگاه موفق شد تا در جایگاه ۸۴ آسیا قرار گیرد. امسال اولین سال حضور دانشگاه‌های ایرانی در این رتبه بندی بود.

شهرت علمی و کارفرمایی، تعداد اعضای هیات علمی دارای مدرک دکتری و درصد دانشجویان بین المللی از جمله شاخص‌های کلیدی مورد بررسی در رتبه بندی QS ۲۰۲۳ است. دانشگاه‌هایی که در این رقابت شرکت می‌کنند، توسط ۶ شاخص در قالب چهار حوزه کلی آموزش، پژوهش، قابلیت جذب در بازار کار و بین المللی سازی ارزیابی می‌شوند.

دومین نشست یکشنبه‌های ازدواجی

جلسه دوم از سلسله نشست های «یکشنبه های ازدواجی» نیز در هفته اخیر در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

دکتر شاهین فرهنگ در این نشست با موضوع «ازدواج موفق» در سالن جباربن حیان این دانشگاه به ایراد سخنرانی در حضور دانشجویان پرداخت.

مژده خانه‌دارشدن نخبگان و استادان جوان شریف

شامگاه روز یکشنبه ۲۹ آذرماه بود که در نشست مشترکی، تفاهم‌نامه همکاری تامین مسکن نخبگان دانشگاه صنعتی شریف توسط رسول جلیلی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، علیرضا زاکانی، شهردار تهران و ناصر باقری‌مقدم‌، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با حضور روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری امضا شد.

شهردار تهران در این مراسم گفت: خوشحالیم که اولین گام در جهت تحقق عملی پاسخ معتبر به یک نیاز و انجام یک خدمت شایسته به بهترین قشر را شاهدیم و آماده امضای تفاهم نامه‌ای با بنیاد ملی نخبگان برای ساخت مسکن دانشگاه شریف هستیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز اظهار داشت: مسکن، موضوع مهمی برای حمایت از نخبگان کشور است که امروز بزرگترین دغدغه استادان جوان کشور را شکل می‌دهد؛ بنابراین از حسن تدبیر مدیران دانشگاه شریف که اولین سنگ بنا را برای توسعه مسکن نخبگانی گذاشتند و از شهرداری که فعالانه این موضوع را که در واقع یک نوآوری در این حوزه است، پیگیری کرد، تشکر می‌کنم.

پخش مستند گمورا و مسابقه فوتبال تیم‌های ایران و ولز در جام جهانی

مستند «بازگشت گمورا» به کارگردانی جواد رئیسی و تهیه کنندگی جمال عودسیمین با موضوع بررسی سیر تحول زیست جنسی در غرب، انقلاب جنسی و طرفداران آن در مغرب زمین و معضلات اخلاقی ناشی از آن ساخته شده است.

این فیلم از تولیدات سازمان هنری رسانه‌ای «اوج» است و دانشگاه شریف آن را در این هفته برای علاقمندان به نمایش گذاشت.

ایجاد فضایی گرم و دوستانه برای تماشای مسابقه تیم های فوتبال ایران و ولز از دیگر اقدامات ابتکاری دانشگاه شریف بود که با استقبال خوبی هم از سوی دانشجویان این دانشگاه روبه‌رو شد.

ثبت اختراع دو دانشجوی شریف در مشهورترین سیستم ثبت اختراع جهان

دو عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در این هفته موفق به ثبت دومین اختراع خود با عنوان "پردازنده نوری قابل تنظیم" در سیستم پتنت آمریکا «USPTO»، مشهورترین سیستم‌ ثبت اختراع در جهان شدند.

به‌ منظور پردازش به هنگامِ پالس‌های زمانی عبوری از یک سیستم مخابرات نوری، عملیات ریاضی موردنظر بهتر است در حوزه‌ی زمان انجام گیرد؛ بنابراین ساختار مدار فوتونیک چاپی موردنظر باید عملیات ریاضی همچون کانولوشن با یک تابع دلخواه را در حوزه‌ی زمان انجام دهد. ازاین‌رو پردازش نوری سیگنال در حوزه‌ زمان کاربردهای زیادی در مخابرات نوری و طیف‌سنجی زمان واقعی دارد.

سیستم پتنت آمریکا «USPTO» مشهورترین سیستم‌ ثبت اختراع در جهان است. بازار بسیار بزرگ، فعالیت و حضور گسترده برخی از بزرگترین شرکت‌های فناور در این کشور، توسعه و تجاری‌سازی آخرین فناوری‌های نوظهور در اکوسیستم‌هایی مانند دره سیلیکون موجب شده است تا یک«US» پتنت، به عنوان دارایی بسیار ارزشمندی برای مراکز تحقیقاتی دانشگاهی و شرکت‌های مختلف آمریکایی و به طور کلی سراسر دنیا محسوب شود.

بومی‌سازی دستگاه‌ کلیدی صنعت نفت و گاز

جمعی از محققین دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی و تولید یک محصول فناورانه به ارزش تقریبی ۵۰۰ هزار دلار در حوزه‌ بالادستی صنعت نفت و گاز شدند.

بومی‌سازی این محصول فناورانه، علاوه بر صرفه‌جویی ارزی، به نگه‌داشت و افزایش تولید نفت و گاز کمک شایانی می‌کند.