به گزارش ایرنا از سازمان پزشکی قانونی کشور، رییس گروه کنترل و تضمین کیفیت آزمایشگاه های سازمان پزشکی قانونی که به عنوان نماینده این سازمان در هیات ایرانی اعزام شده به نشست کارگروه منطقه ای ظرفیت آزمایشگاهی و مواد مخدر غیر قانونی حضور داشت، با اشاره به نقص شبکه اطلاعاتی در مورد توزیع و یا تولید مواد مخدر نوظهور در کشورهای منطقه، پیشنهاد ایجاد شبکه هشدار در این خصوص را مطرح کرد که مورد استقبال برگزارکنندگان جلسه و نمایندگان کشورهای منطقه قرار گرفت.
مریم اخگری در خصوص اهمیت وجود این شبکه هشدار گفت: با راه اندازی و فعالیت شبکه هشدار منطقه ای، کشورهای منطقه در اولین فرصت ممکن از تولید و یا توزیع مواد مخدر نوظهور در کشورهای همسایه مطلع می شوند و به این ترتیب این امکان را خواهند داشت تا در فرصت مناسب و پیش از ورود این مواد به کشورهایشان تمهیدات پیشگیرانه و نیز تشخیصی را به انجام رسانده و در مورد عوارض و خطرات آن ها به عموم جامعه اطلاع رسانی کنند.
عضو هیات علمی سازمان پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: همچنین با فعال سازی این شبکه در زمینه کشف جرم، مشخص شدن راه ترانزیت مواد، مبدأ تهیه آن و... و. موفق تر عمل خواهیم کرد.
به گفته وی این پیشنهاد پس از طرح در جلسه کارگروه منطقه ای ظرفیت آزمایشگاهی و مواد مخدر غیر قانونی به شدت مورد استقبال نمایندگان کشورهای حاضر در جلسه و نیز نماینده UNODC قرار گرفت که امیدواریم با توجه به این استقبال و کارایی قابل توجه شبکه هشدار منطقه ای در کنترل ورود و مصرف مواد مخدر به کشورها، زمینه راه اندازی و ایجاد آن فراهم شود.
نشست کارگروه منطقه ای ظرفیت آزمایشگاهی و مواد مخدر غیر قانونی، با حضور نمایندگانی از کشورهای ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و نماینده بخش علمی و آزمایشگاهی دفتر مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) برگزار شد.