به گزارش ایرنا، هر سال متناسب با جمعیت هر استان و شهرستان، اعتباراتی در قالب مالیات بر ارزش افزوده به شهرستان ها، بخش ها و روستاهای مختلف تخصیص می یابد تا به اتکا بر آن اقدامات عمرانی برای خدمت رسانی به مردم در آن منطقه انجام شود.
مدیریت هزینه کرد مبالغ تخصیص یافته از محل ارزش افزوده در روستاها بر عهده دهیاران و در صورت نبود دهیار، با مسئولیت بخشداران است.
در نشست خبری ششم شهریور سال جاری فرماندار ویژه شهرستان ری، خبر از زبان حمید زمانی فرماندار این شهرستان مبنی بر تعیین تکلیف نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار مالیات بر ارزش افزوده روستاهای فاقد دهیاری با مجوز استانداری و دستگاه قضایی منتشر شد.
زمانی مبلغ در اختیار را بسیار فراتر از طرح های مورد نیاز روستاهای فاقد دهیاری دانست و در همان نشست خبری گفت: با برنامه ریزی های انجام شده، لیستی از طرح های نیمه تمام این شهرستان شناسایی شده تا این اعتبارات با اولویت به چنین طرح هایی که اجرای آنها می تواند برای شهرستان برات بسیاری به همراه داشته باشد، تخصیص یابد.
وی افزود: این میزان اعتبارات برای روستاهای فاقد دهیاری است که طی سال های متوالی جمع شده و اکنون به رقمی نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان تبدیل شده است.
زمانی یادآورشد: بزرگترین طرح بین ۳۳ پروژه عمرانی را تکمیل کمربندی جنوبی قلعه نو برشمرد و تاکید کرد: چهار شهرستان درگیر ترافیک عبوری از این محور هستند و بیش از ۱۰ سال از آغاز عملیات اجرایی آن سپری می شود اما به علت نبود اعتبار، متوقف شده است.
میانگین طرح های عمرانی شهرری امسال ۴۰ درصد افزایش یافت
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه شهرستان ری گفت: میانگین پیشرفت طرح های عمرانی بر زمین مانده شهرستان ری طی هشت ماه گذشته از سال جاری به ۳۴ درصد می رسد.
محمد بشارت افزود: ۲۲ طرح عمرانی در سطح شهرستان ری وجود دارد که عملیات اجرایی آنها از سال های ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ آغاز شده و در این سال ها فقط هفت طرح به بهره برداری رسیده و ۱۵ پروژه ابقیمانده درحال اجرا است.
وی یادآور شد: اعتبار اجرای این طرح ها از محل اعتبارات بلوکه شده مالیات بر ارزش افزوده روستاهای فاقد دهیاری و مناطق عشایری شهرستان تامین شده است.
بشارت اظهار داشت: تا پایان سال ۱۴۰۰ در مجموع هفت طرج با اعتباری بالغ بر ۲.۷ میلیارد تومان اجرا و به بهره برداری رسیده است و ۱۵ طرح با اعتباری بالغ بر ۹۴ میلیارد تومان درحال اجرا است، همچنین ۹ پروژه جدید به مبلغ بالغ بر ۱۹۸ میلیارد تومان از مرداد سال جاری برای اجرای عملیات عمرانی به دستگاه های تخصصی ابلاغ شده است.
وی خاطرنشان کرد: از محل اعتبارات یاد شده تاکنون بالغ بر ۲۹۵ میلیاردتومان در مجموع برای اجرای ۳۱ طرح تخصیص داده شده است.
۱۵ طرح در دست اجرا
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه شهرستان ری گفت: یکی از طرح ها مربوط به تخریب و نوسازی مدرسه جواد الائمه خاور شهر است که با وجود آغاز عملیات عمرانی آن در آذر سال ۱۳۹۹، در ابتدای سال جاری پیشرفت آن به ۵۹ درصد می رسید و اکنون دارای ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی است.
بشارت اظهار داشت: دیوار کشی ستاد فرماندهی انتظامی امسال آغاز شد که اکنون عملیات عمرانی آن به پایان رسیده است.
وی اعلام کرد: یکی دیگر از طرح های عمرانی در دست اجرای شهرستان، تخریب و نوسازی مدرسه شهید ثانی است که در ابتدای سال جاری هیچ پیشرفتی نداشت اما با عقد قرارداد از تیر امسال، اکنون شاهد ۱۷ درصد پیشرفت است.
بشارت اضافه کرد: احداث کلانتری علائین که عملیات عمرانی آن از آذر سال ۹۹ آغاز شد از دیگر طرح های عمرانی در دست اجرا است که در ابتدای سال جاری ۴۳ درصد پیشرفت داشت و اکنون شاهد پیشروی ۶۳ درصدی عملیات عمرانی آن هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه شهرستان ری خاطرنشان کرد: احداث سالن انتظار پزشکی قانونی از بهمن سال ۱۳۹۹ کلید خورد و تا ابتدای امسال ۵۰ درصد پیشرفت داشت و اکنون شاهد اجرای ۸۰ درصد عملیات عمرانی است.
وی افزود: یکی دیگر از این طرح های عمرانی احداث سردخانه پزشکی قانونی شهرستان ری است که عملیات عمرانی آن از آذر سال ۱۳۹۹ آغاز شد و تا پایان سال گذشته شاهد پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی بود که اکنون این عد به ۸۵ درصد رشد عملیات عمرانی رسیده است.
بشارت یادآور شد: بهسازی معابر شهرک های معلم و کوثر از آذر سال گذشته آغاز شد اما تمامی عملیات عمرانی و بهره برداری آن با یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان اعتبار امسال انجام گرفت.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه شهرستان ری اجرای عملیات تعریض جاده چرمشهر سه راهی حسن آباد تا زندان بزرگ را دیگر طرح عمرانی در دست اجرای شهرستان نام برد و گفت: عملیات عمرانی این طرح از اسفند سال ۱۳۹۹ آغاز شده و در ابتدای امسال ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که اکنون این رقم به عدد ۳۰ درصد پیشرفت می رسد.
وی اظهار داشت: بهسازی معابر روستای کبیر آباد یکی از همین پروژه هاست که در اسفند سال ۱۳۹۹ کلید خورد و تا ابتدای امسال ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و اکنون شاهد ۶۰ درصد رشد عملیات عمرانی است.
بشارت خاطرنشان کرد: بازسازی و بهسازی معابر روستای فتح آباد از جمله این پروژه هایی است که عملیات عمرانی آن تا ابتدای امسال به ۳۰ درصد می رسید اما اکنون شاهد ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه شهرستان ری ادامه داد: اجرای سرویس های بهداشتی بیمارستان هفتم تیر از جمله این پروژه هاست که با وجود آغاز عملیات عمرانی آن در اسفند سال ۱۳۹۹، اکنون ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
بشارت یکی دیگر از این پروژه ها را تکمیل سازه و دیوارکشی مصلی خاورشهر برشمرد و اظهارداشت: عملیات عمرانی این پروژه از ابتدای سال ۱۳۹۸ آغاز شده بود و تا ابتدای امسال ۳۰ درصد پیشرفت داشت.
وی افزود: از جمله این پروژه ها تعمیر، مرمت و بهسازی سالن ورزشی خاور شهر است که با اعتبار ۲ میلیارد و ۴۶۰ میلیون تومان اعتبار عملیات عمرانی آن از فروردین امسال آغاز شد و اکنون شاهد ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از این پروژه ها روشنایی محور امین آباد- غنی آباد است که در مرحله تهیه و برآورد اولیه قرار دارد و برای آن نیز ۷۴۰ میلیون تومان اعتبار پیش بینی شده است.
بشارت ادامه داد: آخرین پروژه کمک به تکمیل ساختمان مجتمع قضایی شهرستان ری محسوب می شود که عملیات عمرانی آن بهمن سال گذشته آغاز شد و با تخصیص ۳۰ میلیارد تومان اعتبار اکنون ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
۷ پروژه به بهره برداری رسیده
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه شهرستان ری به تشریح اقدامات انجام گرفته برای ۲۲ طرح عمرانی شهرستان طی سال جاری اشاره کرد و گفت: تکمیل انبار نهاده های دامی عشایری شهرستان ری از دیگر پروژه هایی است که عملیات اجرایی آن از دی سال ۱۳۹۹ آغاز شد و در تیر سال ۱۴۰۰ به بهره برداری رسید که از محل اعتبارات ارزش افزوده در حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص یافته بود.
وی افزود: اجرای آب رسانی روستای قلعه علیمان با اعتبار ۳۵۲ میلیون تومان از مهر سال ۱۴۰۰ آغاز شده بود که در مهر امسال به بهره برداری رسید.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه شهرستان ری اجرای آبرسانی روستای علی آباد قیصریه را از دیگر پروژه ها برشمرد و گفت: زمان آغاز عملیات اجرایی این پروژه به شهریور سال ۱۳۹۹ باز می گردد که با تزریق و تخصیص ۷۷ میلیون اعتبار به بهره برداری رسیده است.
وی اعلام کرد: اجرای پروژه بهسازی معابر روستای سلمان از جمله همین پروژه هاست که عمرانی عمرانی آن در خرداد سال ۱۳۹۹ آغاز شد و اکنون با تزریق و تخصیص ۴۳ میلیون اعتبار در مدار بهره برداری قرار گرفته است.
بشارت افزود: پروژه اجرای بهسازی معابر پادگان خاوران با اعتبار ۴۴۴ میلیون تومان در مهر سال ۹۸ آغاز شد و اکنون در مدار بهره بردارای است.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه شهرستان ری طرح آبرسانی روستای قلعه محمدعلیخان با اعتبار ۳۰۹ میلیون تومان مهر سال ۱۳۹۸ آغاز شد و اکنون در مدار بهره برداری است.
وی یادآور شد: اجرای کفپوش روستای کوره فرنگی یکی از همین طرح ها است که با اعتبار ۶۷ میلیون تومان آغاز شد و اکنون در مدار بهره برداری قرار گرفته است.
آغاز ۹ طرح عمرانی جدید با ریل گذاری صحیح در شهرستان ری
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه شهرستان ری یکی از این طرح های عمرانی را کمک و مشارکت در تکمیل چمن مصنوعی استاندارد در محله بهشتی شهرری دانست و افزود: برای این طرح هشت میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته و در هشت آبان امسال این اعتبار به دستگاه متولی که اداره ورزش و جوانان باشد، ابلاغ شده و تخصیص یافته است.
وی طرح دوم را مشارکت در تکمیل مطالعه و اجرای کمربندی قلعه نو با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان برشمرد و یادآور شد: اعتبار این طرح نیز در هفت آبان امسال به اداره راه و شهرسازی شهرستان ابلاغ شده و تخصیص یافته است.
بشارت اظهار داشت: مشارکت و کمک به تکمیل پروژه پل غیر همسطح غنی آباد با اعتبار ۱۵ میلیاردتومان به اداره راه و شهرسازی محول و اعتبار آن ابلاغ شده و تخصیص یافته است که بناست در ابتدا برای کاهش ترافیک و زودبازدهی متناسب با اعتبارات در اختیار، در قالب میدان جهت اصلاح هندسی محور اجرا شود.
این مسئول طرح چهارم را مربوط به کمک و مشارکت در تکمیل پل غیر همسطح فیروزآباد و جاده ورامین دانست و خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح، ۳۰ میلیارد تومان اعتبار به اداره راه و شهرسازی ابلاغ شده و تخصیص یافته است.
وی کمک و مشارکت در تکمیل پایش تصویری دادگستری شهرستان ری را دیگر طرح عمرانی خواند که برای اجرای آن ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار پیش بینی، ابلاغ و تخصیص یافته است.
بشارت کمک و مشارکت در تکمیل خرید تجهیزات بیمارستان فیروزآبادی را از دیگر طرح ها برشمرد و ادامه داد: برای اجرای این طرح ۲۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی و ابلاغ شده و به دانشگاه علوم پزشکی ایران برای خرید تجهیزات تخصیص یافته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار ویژه شهرستان ری کمک و مشارکت در تکمیل طرح بیمارستانی ۹ دی سپاه پاسداران را از دیگر طرح ها عنوان کرد و گفت: برای این طرح نیز ۱۰ میلیارد تومان به منظور خرید پنج دستگاه آسانسور، تجهیزات موتورخانه، تابلوهای برق و تکمیل ساختمان ابلاغ شده و تخصیص یافته است.
این مسئول اضافه کرد: یکی دیگر از این طرحها کمک و مشارکت تعمیر و توسعه مراکز بازپروری ماده ۱۶ شهرستان ری است که برای آن ۱۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است.
بشارت اعلام کرد: کمک و مشارکت در تکمیل زیر ساخت ندامتگاه تهران بزرگ با اعتبار پنج میلیارد تومان از دیگر طرح هاست که اعتبار آن تخصیص یافته و بناست در قالب محوطه سازی و کمک به اجرای زیر ساخت های ندامتگاه تهران بزرگ هزینه شود.