به گزارش روز شنبه ایرنا بر اساس نسخه بیست و هفتم سازمان ملل متحد از چشم انداز جمعیت جهان، ۲۰۲۲، پیش بینی می شود که هند در سال ۲۰۲۳ از چین به عنوان پرجمعیت ترین کشور جهان با بیش از ۱.۴ میلیارد نفر در سال جاری پیشی بگیرد.
طبق گزارش منتشر شده در روز جهانی جمعیت، جمعیت جهان که تخمین زده می شود تا ۱۵ نوامبر امسال به ۸ میلیارد نفر برسد، می تواند در سال ۲۰۳۰ به ۸.۵ میلیارد نفر و در سال ۲۱۰۰ به ۱۰.۴ میلیارد نفر در سال ۲۱۰۰ افزایش یابد.
برآوردهای سازمان ملل نشان داد که جمعیت جهان با کندترین سرعت خود از سال ۱۹۵۰ در حال رشد بوده و در سال ۲۰۲۰ به زیر ۱ درصد رسیده است.
در سال ۲۰۲۱، متوسط باروری جمعیت جهان به ۲.۳ تولد برای هر زن در طول عمر رسید که از حدود ۵ تولد در سال ۱۹۵۰ کاهش یافته است، پیش بینی می شود باروری جهانی تا سال ۲۰۵۰ به ۲.۱ تولد در هر زن کاهش یابد.
نگرانی اصلی چیست؟
گزارش سازمان ملل با اشاره به گزارش قبلی سازمان بهداشت جهانی (تخمین حدود ۱۴.۹ میلیون مرگ و میر ناشی از همه گیری کووید-۱۹ بین ژانویه ۲۰۲۰ تا دسامبر ۲۰۲۱)، اعلام کرد: به دلیل همه گیری، امید به زندگی جهانی هنگام تولد از ۷۲.۸ سال در سال ۲۰۱۹ به ۷۱ سال در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است.
جنوب صحرای آفریقا؛ بیشترین افزایش جمعیت
سازمان ملل اعلام کرد که بیش از نیمی از افزایش پیش بینی شده در جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ در هشت کشور کنگو، مصر، اتیوپی، هند، نیجریه، پاکستان، فیلیپین و جمهوری متحد تانزانیا متمرکز خواهد شد. انتظار می رود که کشورهای جنوب صحرای آفریقا بیش از نیمی از افزایش پیش بینی شده تا سال ۲۰۵۰ را به خود اختصاص دهند.
بر اساس گزارش سازمان ملل، کاهش نرخ مرگ و میر ابتدا منجر به رشد جمعیتی چشمگیر شد که بین سالهای ۱۹۶۲ و ۱۹۶۵ به ۲.۱ درصد در سال رسید. بین سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۷، جمعیت جهان از ۲.۵ میلیارد به ۵ میلیارد نفر دو برابر شد. اما از آنجایی که فرزندان کمتری نسل به نسل به دنیا آمدند، رشد جمعیت کند شد.
این نهاد پیش بینی می کند که جمعیت جهان در دهه ۲۰۸۰ به ۱۰.۴ میلیارد نفر برسد و تا پایان قرن در این رقم باقی بماند.
براساس گزارش سازمان ملل، ۶۰ درصد از جمعیت جهان در منطقه ای زندگی می کنند که نرخ باروری کمتر از سطح جایگزینی است (از ۴۰ درصد در سال ۱۹۹۰) و مهاجرت بین المللی در حال حاضر محرک رشد در بسیاری از کشورها است، به طوری که در سال ۲۰۲۰، ۲۸۱ میلیون نفر در خارج از کشور محل تولد خود زندگی می کنند.