اراک - ایرنا - مدیر پژوهشکده مطالعات کاربردی علوم ورزشی دانشگاه اراک گفت: ۱۲۰ مقاله به همایش ملی فعالیت بدنی، سلامت و سالمندی دانشگاه اراک ارسال شد که از این تعداد ۱۵ مقاله به صورت سخنرانی در همایش ارائه می‌شود.

به گزارش ایرنا، «علیرضا بهرامی» روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، افزود: همایش ملی "فعالیت بدنی، سلامت و سالمندی" هشتم و نهم آذرماه جاری در دانشگاه اراک برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: هدف از برگزاری این همایش تلنگری به برنامه‌ریزان استان به ویژه نهادهایی همچون بهزیستی و سازمان تامین اجتماعی که ارتباط مستقیم با سالمندان دارند، است تا چشم انداز روشنی برای ارائه خدمات مناسب به سالمندان هدفگذاری کنند.

مدیر پژوهشکده مطالعات کاربردی علوم ورزشی دانشگاه اراک اظهار داشت: هم‌اکنون شمار جمعیت سالمند کشور، اکنون ۱۱ و نیم درصد است، اما در سال ۱۴۲۰ به ۲۰ درصد افزایش می‌یابد، از این رو باید تعامل و هم افزایی لازم میان دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی ذیربط ایجاد و تدابیر ویژه‌ای در راستای تغییر سبک زندگی سالمندان اندیشیده شود.

بهرامی بیان کرد: چشم انداز و سند جامع سالمندی در کشور تدوین شده و نیاز است نسبت به عملیاتی کردن این مهم در تمام نقاط کشور تلاش شود.

مدیر پژوهشکده مطالعات کاربردی علوم ورزشی دانشگاه اراک با بیان اینکه هم اکنون جمعیت سالمند استان مرکزی به ۱۵۸ هزار نفر رسیده است، اضافه کرد: این استان به عنوان دومین استان سالمند کشور مطرح است و با توجه به این مهم، باید نسبت به سلامت این قشر با ارائه برنامه‌های ورزشی و تفریحی برنامه‌ریزی شود.

بهرامی در خصوص همایش ملی فعالیت بدنی، سلامت و سالمندی نیز گفت: در روز نخست این همایش، متخصصین این حوزه از سراسر کشور مقالات علمی خود در حوزه سالمندان را ارائه می دهند و در روز دوم نیز علاوه بر حضور مسئولان کشوری، از ۱۰۰ سالمند دعوت می‌شود تا در کارگاه‌هایی که با هدف تغییر سبک زندگی بر اساس فعالیت بدنی به صورت تئوری و عملی برگزار می شود، شرکت کنند.

رئیس پژوهشکده مطالعات کاربردی علوم ورزشی دانشگاه اراک گفت: با توجه به اینکه انجام فعالیت بدنی ابزاری برای کنترل و کاهش بیماری ها و در عین حال افزایش شادی و نشاط است وظیفه داریم که نگرش سالمندان را نسبت به ورزش تغییر بدهیم و این مهم از طریق آموزش و آگاهی بخشی میسر می شود.

بهرامی تاکید کرد: انتظار می رود نماینده عالی دولت در استان، مشاور ورزشی خود را از اعضای هیات علمی دانشگاه برگزیند.

رئیس دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اراک نیز گفت: بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، افراد بالای ۷۰ سال سن به عنوان جمعیت سالمند محسوب می شوند و با توجه به اینکه امید به زندگی در کشور ۷۵ سال است باید امکانات لازم برای حوزه ورزش این جامعه هدف فراهم شود.

«عباس صارمی»افزود: فعالیت ورزشی سالمندان در هوای آلوده و فضای باز باید کاهش یابد و انجام این فعالیت ها در مکانهای سربسته صورت گیرد تا سلامت این قشر به خطر نیفتد.

رئیس دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اراک افزود: در این همایش افزایش سلامت جسمی، روحی و اجتماعی جامعه سالمندان مدنظر ویژه قرار دارد.

صارمی ادامه داد: برای نخستین بار بخش صنعت در حوزه ورزش استان ورود و مشارکت کرده که این رویداد مبارکی است.