به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به امضای محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی و حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رسید.
طهرانچی در آیین امضای این تفاهمنامه، با تبریک روز بسیج گفت: دانشگاه آزاد اسلامی میتواند تعامل و ارتباط مستحکمی با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که دارای رویکرد، ماهیت و وظایفی در عرصه فرهنگی بینالمللی است، داشته باشد.
وی درباره ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه بینالملل، اظهار داشت: این دانشگاه به عنوان تنها مؤسسه آموزش عالی کشور که حضوری جدی در عرصه بینالمللی دارد، دارای واحدهای برون مرزی در کشورهای افغانستان، امارات، لبنان، انگلیس بوده و اخیراً نیز در عراق در حال تأسیس شعبه دانشگاهی است. همچنین در واحدهای داخل کشور، میزبان بیش از ۵۶ هزار دانشجوی غیرایرانی از ۲۹ کشور جهان است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: امید است دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان فرهنگی و ارتباطات اسلامی با حمایتها و همکاریهای دوجانبه در سطح بینالمللی و بکارگیری شبکه علمی دانشگاه آزاد اسلامی، بتوانند کارهای مهم انجام دهند و این تفاهمنامه منشأ اقدامات خوب و مثمر ثمر شود.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال حضور روشمند و هدفمند دانشجویان غیرایرانی در کشور است، گفت: یکی از مسائل قابل طرح با همکاری سازمان فرهنگی و ارتباطات اسلامی این است که نظام پژوهشی ما که ساختارمند و نظاممند است، شرایطی را فراهم کند تا دانشجویان غیرایرانی تحصیلات تکمیلی، رساله و پایاننامه خود را درخصوص کشور خودشان انجام دهند.
طهرانچی ادامه داد: در این زمینه تحقیقات دانشجویان ایرانی درباره دیگر کشورها و دانشجویان غیرایرانی درباره کشور خودشان، میتواند هدفمند و مرتبط باشد. همچنین می توان با سازمان فرهنگی و ارتباطات اسلامی یک شبکه علمی و فرهنگی ایجاد کرد تا این دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی نیز با این شبکه متصل و در ارتباط باشند.
وی خاطرنشان کرد: انشاءالله همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان فرهنگی و ارتباطات اسلامی به ایجاد یک شبکه مؤثر فرهنگی علمی در منطقه منجر شود. زمینههای بسیاری برای همکاری دوجانبه وجود دارد و هیچ مانعی در این مسیر نیست. امیدواریم شاهد اتفاقات خوب و مبارکی در این تعامل باشیم.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: موافقتنامههای همکاری جمهوری اسلامی ایران با ۸۵ کشور به صورت قانون وجود دارد که در حوزههای فرهنگی، گردشگری، هنری، علمی و دانشگاهی در جریان است. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مسئول اجرایی کردن موافقتنامههای فرهنگی است و در این زمینه میتوانیم از ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کرده و این دانشگاه را در عرصه بینالمللی معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باعث عدالت آموزشی در روستاها و شهرهای کشور شده است، گفت: با استفاده از تجربیات موفق دانشگاه آزاد اسلامی، میتوانیم این فرصت را در کشورهای حوزه مقاومت و دیگر کشورهای منطقه ایجاد کنیم و تبادل استاد و دانشجو داشته باشیم.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی توسعه کمی خوبی در جذب دانشجویان خارجی داشته، اما این موفقیت کافی نیست و با ایجاد شبکه توسعه فرهنگی و علمی، میتوان این ظرفیت را افزایش داد.
ایمانیپور با بیان اینکه یکی از کاستیهای حوزه بین المللی در امور فرهنگی، تولید محتوا است، تصریح کرد: متأسفانه در کشور ذائقه مخاطب بینالمللی به خوبی شناخته نشده است. با جذب استعدادهای دانشجویان غیرایرانی که در کشور ما در حال تحصیل هستند و توانمندسازی آنها با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی، میتوانیم نسبت به تولید محتوا اقدامات مفیدی داشته باشیم.
وی گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حوزه ایرانشناسی و اسلامشناسی اقدامات مؤثری انجام داده و کنفرانس جهانی با حضور ایرانشناسان و اسلامشناسان برجسته جهان برگزار خواهد شد که میتوانیم در این زمینه نیز با دانشگاه آزاد اسلامی تعامل و همکاری داشته باشیم. امضای تفاهمنامه همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی، شروعی برای همکاری گسترده است و امیدواریم گامهای علمی و عملی مؤثری در این زمینه برداشته شود.
تفاهمنامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با هدف توسعه، تحکیم، تعمیق همکاری و تبادل اطلاعات و تجربیات و استفاده بهینه از توان و ظرفیتهای موجود طرفین برای پیشبرد دیپلماسی علمی و فرهنگی در مباحث ایجاد واحدهای برون مرزی و جذب و پذیرش دانشجوی خارجی و سایر همکاریهای مرتبط علمی مطابق قوانین و ضوابط طرفین منعقد شد.
حفظ، گسترش و ترویج زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور، انجام طرحهای مشترک پژوهشی، بنیادی و کاربردی، برگزاری همایشها و نشستهای تخصصی داخلی و خارجی، برگزاری کارگاهها و دورههای کوتاه مدت تخصصی حضوری و مجازی، برنامه ریزی و اجرای برنامههای بین المللی مرتبط با گفتگوی ادیان، مذاهب و فرهنگها، برگزاری هفتههای فرهنگی، هنری، علمی و دانشگاهی و... در داخل و خارج از کشور ازجمله مهمترین زمینههای همکاری این تفاهم نامه است.
همچنین برپایی نمایشگاه و توزیع و فروش تولیدات علمی، فرهنگی و هنری، مشارکت در تهیه و ترجمه و تدوین کتب و مقالات تخصصی در حوزه دیپلماسی فرهنگی موردنیاز طرفین، تبادل اسناد و اطلاعات و مدارک علمی و پژوهشی و آموزشی در داخل و خارج از کشور و بهره مندی از ظرفیت و دانش طرفین در حوزه فضای مجازی، رسانه و ارتباطات اجتماعی ازجمله اهداف و زمینههای همکاری این تفاهم نامه همکاری است.
به منظور اجرای این تفاهم نامه، یک کارگروه اجرایی متشکل از نمایندگان طرفین تشکیل میشود تا هر ۶ ماه گزارش فعالیتها و اقدامات انجام شده در راستای اجرایی سازی این تفاهم نامه را به مقامات مربوطه ارائه کنند.