علیرضا دلبری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرستان داورزن قطب تولید کنجد آبی در استان خراسان رضوی است و در سال جاری ۱۷۰ هکتار از مزارع این شهرستان زیر کشت دانه روغنی کنجد رفته بود که البته این رقم نسبت به سال های قبل کاهش چشمگیری داشته و به حدود یک سوم رسیده است.
وی گفت: با توجه به سیاست های وزارت جهاد کشاورزی، کشت دانه روغنی کنجد در داورزن در ۲ سال گذشته با جایگزینی ذرت علوفه ای در مزارع کاهش یافته و از ۵۰۰ هکتار به ۱۷۰ هکتار تنزل یافته است.
وی افزود: محصول کنجد برداشتی از مزارع شهرستان کویری داورزن از نظر کمی و کیفی در جایگاه ممتازی قرار دارد که عمدتا برای مصارف روغن کشی و نیز استفاده خام دانه کنجد استفاده می شود.
دلبری افزود: دانه کنجد، سرشار از ویتامینها و مواد معدنی آهن، فیبر و منیزیم است که مصرف آن برای محافظت از سلامت قلب، بهبود فشار خون، مبارزه با سرطان، کمک به چربی سوزی و افزایش جذب مواد مغذی مفید است.
کشت کنجد اواخر فصل بهار آغاز و برداشت آن در آبان ماه انجام می شود.
کنجد، فلفل، خاکشیر، گندم، جو، پنبه و محصولات جالیزی از تولیدات کشاورزی شهرستان داورزن است.
مرکز این شهرستان در ۳۱۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.