سبزوار- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: ۲۵۵ هزار کیلوگرم دانه روغنی کنجد از کشتزارهای این شهرستان خراسان رضوی برداشت و راهی بازار مصرف شد.

علیرضا دلبری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرستان داورزن قطب تولید کنجد آبی در استان خراسان رضوی است و در سال جاری ۱۷۰ هکتار از مزارع این شهرستان زیر کشت دانه روغنی کنجد رفته بود که البته این رقم نسبت به سال های قبل کاهش چشمگیری داشته و به حدود یک سوم رسیده است.

وی گفت: با توجه به سیاست های وزارت جهاد کشاورزی، کشت دانه روغنی کنجد در داورزن در ۲ سال گذشته با جایگزینی ذرت علوفه ای در مزارع کاهش یافته و از ۵۰۰ هکتار به ۱۷۰ هکتار تنزل یافته است.

وی افزود: محصول کنجد برداشتی از مزارع شهرستان کویری داورزن از نظر کمی و کیفی در جایگاه ممتازی قرار دارد که عمدتا برای مصارف روغن کشی و نیز استفاده خام دانه کنجد استفاده می شود.

دلبری افزود: دانه کنجد، سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی آهن، فیبر و منیزیم است که مصرف آن برای محافظت از سلامت قلب، بهبود فشار خون، مبارزه با سرطان، کمک به چربی سوزی و افزایش جذب مواد مغذی مفید است.

کشت کنجد اواخر فصل بهار آغاز و برداشت آن در آبان ماه انجام می شود.

کنجد، فلفل، خاکشیر، گندم، جو، پنبه و محصولات جالیزی از تولیدات کشاورزی شهرستان داورزن است.

مرکز این شهرستان در ۳۱۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.