شهرکرد -ایرنا- نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد گفت: پرستاران با الگوگیری از حضرت زینب (س) در سخت‌ترین شرایط صبوری می‌کنند و با عشق، صبر، ایمان و باور به بیماران خدمت‌رسانی می‌کنند.

به گزارش ایرنا،حجت‌الاسلام محمدعلی نکونام روز یکشنبه در آیین تجلیل از پرستاران استان با تبریک روز پرستار و میلاد حضرت زینب کبری(س) افزود: روز پرستار، روز توجه به خدمات گران‌بهای و ارزشمند این قشر و تلاشگران عرصه سلامت است که با حوصله، صبر و مقاومت زیاد و ظرافت هنری در سخت‌ترین شرایط نیز به درمان بیماران می‌پردازند.

به گفته وی، پرستاری و خدمات‌رسانی به بیماران، نیازمند عشق ،علاقه و صبر است که بتوان در سخت‌ترین شرایط این کار سنگین را انجام داد و رسالت سنگین درمان و خدمات رسانی به بیماران را به مقصد نهایی که درمان بیماران است، رساند و این امر بدون داشتن عشق و علاقه به حرفه پرستاری میسر نخواهد شد.

وی افزود: پرستاران با الگوگیری از حضرت زینب(س) در سخت‌ترین شرایط صبوری و تحمل می‌کنند و با عشق، صبر، ایمان و باور خود به بیماران خدمت‌رسانی می‌کنند که این خدمات‌رسانی و صبر و حوصله پرستاران در دوران شیوع کرونا برای همه روشن شد که این قشر بدون هیچ چشم‌داشتی و حتی بدون توجه به سلامت خود به بیماران کرونایی خدمات‌رسانی کردند و تعداد زیادی از پرستاران به درجه رفیع شهادت نائل شدند و در طول هشت سال دفاع مقدس نیز پرستاران حضور فعال داشتند.

امام جمعه شهرکرد افزود: جامعه اسلامی امروز به پیروی از نهضت عاشورا و کربلا نیاز دارد تا این پرچم نورانی در دنیا سرافراز نگهداشته شود و در صورتی که از این نظام و پرچم در مقابل دسیسه دشمن دفاع نکنیم در دنیا و آخرت دچار لغزش خواهیم شد.

وی اظهار داشت: تمامی لحظات واقعه کربلا درسی برای جامعه امروز است که افراد با استفاده از این درس‌ها می‌توانند به انسان‌هایی شجاع و با بصیرت تبدیل شوند و در تمامی عرصه‌های خدمات رسانی و زندگی به وظایف خود عمل کنند.

ارتقاء کیفی و کمی حقوق و مزایای پرستاران در دستور کارقرار دارد

سرپرست معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز با اشاره به سختی کار پرستاران در خدمات‌رسانی به بیماران گفت: ارتقاء کمی و کیفی حقوق و مزایای پرستاران در دستور کار دولت و مجلس قرار دارد و طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی پنج میلیارد تومان در قالب کارانه به پرستاران پرداخت می‌شود.

محمدرضا خسروی نیز در این آیین با اشاره به اجرایی شدن طرح تعرفه‌گذاری جدید پرستاری برای پرستاران گفت: در این طرح پرستاران بر اساس عملکرد و فعالیت خود کارانه دریافت خواهند کرد .

به گفته وی، کارانه پرستاران پیش از این بر اساس فعالیت پزشکان پرداخت می‌شد و ۱۰ تا ۱۷ درصد در اختیار پرستاران قرار داشت که با اصلاح سیستم تعرفه‌گذاری از این به بعد پرستاران باید خدماتی که انجام می‌دهند را ثبت کنند تا براساس عملکرد آنها کارانه واقعی پرداخت شود.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه باید مقام پرستاران در حد اعلا گرامی داشته شود، گفت: معاونت درمان دانشگاه ضمن تبریک این روز تمام تلاش خود را به‌کار می‌گیرد تا بهترین خدمات را به این قشر ارائه دهد، هر چه خدمات بهتری به پرستاران ارائه شود، نتیجه آن بهبود عملکرد و کیفیت خدمات‌رسانی این قشر است و سود آن نیز به مردم خواهد رسید.

وی با تاکید بر اینکه تیم پزشکی و پرستاری مکمل یکدیگر هستند، گفت: اگر پزشک بهترین عمل جراحی را انجام دهد اما پرستاری خوبی از بیمار صورت نگیرد، بیمار ممکن است از دست برود که در راستای خدمات دهی مطلوبتر باید نیروهای پرستاری از نظر کمی و کیفی ارتقاء داده شود و وضعیت معیشتی و حقوقی این قشر نیز بهبود داده شود.

خسروی اظهار داشت: با اصلاح تعرفه‌های پرستاری حدود ۶هزار میلیارد تومان در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی در استان‌ها برای پرداخت به پرستاران قرار گرفته و طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی نیز پنج هزار میلیارد تومان در قالب کارانه به پرستاران پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آموزش پرستاران در دستور کار قرار دارد، گفت: در چهارمحال و بختیاری به عنوان یک استان کمتر برخوردار که سرشار از نیروهای توانمند در حوزه پرستاری است، ارائه دوره‌های آموزشی برای این قشر ضروری است تا پرستاران نقش حمایت‌کننده از پزشکان و سیاست‌های دانشگاه و نقش هدایت‌گری از بیمار داشته باشند.

سرپرست معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه حضرت زینب کبری(س) به عنوان الگوی تمامی کادر درمان در پرستاری و تیمار از بیماران است، افزود: کار پرستاری با عشق عجین شده و منفعت مالی چندانی ندارد و همیشه شاهد بودیم نیروهای پرستاری در ایام مختلف به خصوص هشت سال دفاع مقدس و همه‌گیری کرونا برای حفظ جان مردم شهدای بسیاری را تقدیم کردند.

وی با بیان اینکه پرستاری از بیماران از ابتدای خلقت مطرح بوده است، اظهار داشت: حضرت زینب(س) در واقعه کربلا با پرستاری از مجروحان نقش واقعی خود را به نایش گذاشتند.

خسروی افزود: ۲۳۲ پرستار برگزیده در چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند که از این تعداد ۱۲ پرستار استان نیز برگزیده کشوری هستند و یک پرستار نیز نشان نام (ارتباط موثر با بیمار)را دریافت کردند.

طرح تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری اجرایی می‌شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اجرایی شدن طرح تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در ماه‌های آینده خبر داد و گفت: این طرح در چند سال گذشته و دولت‌های گذشته مغفول مانده بود، که با تلاش دولتمردان اجرایی خواهد شد.

ارسلان خالدی‌فر با تقدیر از تلاش و زحمات پرستاران در خدمات رسانی به بیماران افزود: خدمات رسانی پرستاران در تمام ایام طول سال به خصوص در ایام مبارزه با کرونا، ایام تعطیل سال قابل ستایش و تقدیر است.

پرستاران در دوران کرونا جانفشانی کردند

فرمانده سپاه حضرت قمر بنی‌هاشم(ع) چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین با تشکر از زحمات از پرستاران افزود: پرستاران در تمام ایام سال به خصوص ایام کرونا از جان خود مایه گذاشتند و بدون هیچ چشمداشتی به بمیاران خدمات رسانی کردند.

سردار علی محمد اکبری با اشاره به اینکه ثمر نشستن زحمات پزشکان نیازمند تلاش و عملکرد پرستاران است، گفت: پرستاران از زمانی که بیمار در بیمارستان بستری می‌شود بیشترین ارتباط را با بیمار دارند و این امر برای بیماران آرامش بخش است.

فرمانده سپاه حضرت قمر بنی‌هاشم(ع) چهارمحال و بختیاری با اشاره به خدمات‌رسانی جهادی پرستاران در ایام کرونا به بیماران گفت: در این ایام پرستاران از جان گذشتند و ایستادگی کردند تا خدمات رسانی درمانی به بیماران انجام دهند.

به گزارش ایرنا ،هم اکنون دو هزار و ۲۳۱ پرستار در مراکز بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد فعالیت می‌کنند که در این آیین از پرستاران برگزیده کشوری و استانی و منتخبان هیات مدیره نظام پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، خانواده‌های شهدای مدافع سلامت، خانواده همکارانی که طی یکسال اخیر فوت شدند و چند تن از پیشکسوتان بازنشسته تجلیل شد.

پنجم تا یازدهم آذرماه ۱۴۰۱ به عنوان هفته پرستار نامگذاری و شعار " ارتقای سلامت مردم ، بهبود کیفیت خدمات، رفع موانع خدمتی" برای امسال انتخاب شده است