به گزارش ایرنا، روابط عمومی شرکت آب منطقهای اصفهان، روز یکشنبه به نقل از حسن ساسانی افزود: این امر با حکم قضایی، تشکیل جلسههای آگاهسازی با دهیارها و شوراهای روستاها، نمایندگان بهرهبرداران و کشاورزان و هماهنگی با دادستان و فرماندار شهرستان چادگان انجام گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به شناسایی متُخلفان و مُتصرفان بستر دریاچه سد زایندهرود، از سال ۹۴ تاکنون ۶۷ فقره شکایت انجام و به رفع تصرف اراضی بستر دریاچه سد مُنجر شده است.
مدیرعامل آب منطقهای اصفهان با اشاره به آزادسازی بالغ بر ۲۶۵ هکتار از اراضی دریاچه سد زایندهرود در سالهای اخیر گفت: تخلفات در اراضی دریاچه این سد در مراجع قانونی پیگیری و روال قضایی آن سپری و ۱۵۰ هکتار بر اساس احکام قضایی و حدود ۱۱۵ هکتار نیز بدون اخذ حکم قضایی و از طریق پیگیری واحد حفاظت مهندسان مشاور شرکت آب منطقهای اصفهان، به وضعیت سابق خود اعاده شده است.
ساسانی با اشاره به اینکه آب مورد نیاز کشت اراضی تصرف شده از دریاچه سد با استفاده از پمپاژ غیرمجاز تامین میشد، تصریح کرد: با آزادسازی اراضی تملیکی سد و جلوگیری از انجام کشت مجدد در این محدوده، از برداشت سالانه ۳.۳ میلیون مترمکعب آب از دریاچه سد در ۶ سال اخیر جلوگیری و صرفهجویی شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این مدت ۳۳ پُمپ غیرمجاز نیز توقیف شد و ۳۴ هکتار از اراضی تصرف شده در روستای "پهنا" از توابع شهرستان بِن واقع در محدوده استان مجاور نیز آزادسازی شد.
به گزارش ایرنا، سد زایندهرود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب بعنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.
این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهرهبرداری رسید، در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
زایندهرود که نقشی اصلی و مؤثری در پایداری محیطزیست، تأمین آب آشامیدنی، رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی و هستی تالاب گاوخونی داشته، در دهههای اخیر بدلیل برداشتهای غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.