محمود دشتبزرگ روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگارایرنا بیان کرد: تعویض مقرههای پرسیلنی و شیشهای با مقرههای سیلیکونی که از سالهای قبل با هدف اصلاح و بهینهسازی شبکه برق انتقال و فوق توزیع خوزستان و مقاومسازی آن در مقابله با گرد و غبار و شرایط جوی شروع شده، شرعت بیشتری گرفته است.
وی افزود: در این راستا قرارداد خرید چهار هزار و ۷۵۰ مقره سیلیکونی عبوری و کششی با ارزش سرمایهگذاری بیش از ۱۷۰ میلیارد ریال برای خطوط ۲۳۰ کیلوولت ناحیه مرکز خریداری که تاکنون تعداد ۲ هزار و ۷۶۳ زنجیره مقره تحویل این شرکت شده و در حال نصب در شبکه هستند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان بیان کرد: در بخش خطوط ۴۰۰ کیلوولت نیز قرارداد خرید یک هزار و ۲۵۳ زنجیره مقره سیلیکونی ۴۰۰ کیلوولت به ارزش سرمایهگذاری بیش از ۷۰ میلیارد ریال برای خط ۴۰۰ کیلوولت شمالغرب ـ میلاد ـ ماهشهر اصلی منعقد که تاکنون تعداد ۶۱۴ زنجیره تحویل این شرکت شده است.
دشتبزرگ با بیان اینکه مناقصه خرید ۱۱ هزار و ۱۱۴ زنجیره مقره جدید به ارزش ریالی ۳۶۰ میلیارد نیز در حال برگزاری است، ادامه داد: تعویض زنجیره مقره خطوط در مناطق آلوده باعث میشود که شبکه در مقابله با گرد و غبار و رطوبت از مقاومت لازم برخوردار گردد و حوادث ناخواستهای که باعث خاموشی میشود در شبکه رخ ندهد.
وی افزود: در سالهای اخیر یکی از اقدامات مداومی که در شبکه خوزستان در حال انجام بوده مقابله با گرد و غبار است که در این راستا تعویض زنجیره مقره خطوط، پوشش عایقی پستها (RTV)، احداث ۱۵ پست به صورت GIS و شستشوی شبانه روزی تجهیزات در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان گفت: این امر به یکی از وظایف اصلی ما تبدیل شده و همانقدر که برای ایجاد ظرفیت جدید در شبکه و حفظ شبکه موجود لازم است هزینه و وقت صرف شود، برای مقابله با گرد و غبار نیز باید وقت و هزینه کرد و این از ویژگیهای خاص شبکه برق خوزستان است که در سایر نقاط کشور با این شدت و تکرار، کمتر به چشم میخورد.
شرکت برق منطقهای خوزستان مسوولیت انتقال برق در شبکه انتقال و فوق توزیع در ۲ استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد را بر عهده دارد.