به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمرتضی حیدری، روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: ضریب اِشغال تختهای بیمارستانی در اصفهان حدود ۶۰ درصد است اما این به معنی کافی بودن تعداد تختها نیست.
وی ادامه داد: باید همواره این موضوع را مد نظر داشته باشیم که اگر بحرانی مانند کرونا بوقوع پیوست تخت کافی در مراکز درمانی برای خدمات رسانی به مردم وجود داشته باشد و با کمبودی مواجه نشویم.
وی خاطرنشان کرد: در سفر رییس جمهوری به اصفهان اعتبارات خوبی برای بخش درمان در نظر گرفته شد که امید است این کمبود را برطرف کند.
استان اصفهان با حدود پنج میلیون نفر جمعیت حدود هفت هزار و ۲۷۷ تخت بیمارستانی دارد.
حیدری همچنین با اشاره به احتمال وقوع موج دوم آنفلوآنزا در دی و بهمن امسال اظهار داشت: باور نادرستی در جامعه در باره استفاده از داروهای آنتی بیوتیک وجود دارد در حالی که بیماریهای ویروسی مانند آنفلوآنزا با داروهای ساده درمانپذیر است مگر در مواردی که به تشخیص پزشک نیاز به درمان با آنتی بیوتیک وجود داشته باشد.
حیدری خاطرنشان کرد: در موج آنفلوآنزا که اوائل پاییز امسال اتفاق افتاد، درگیریهای ریوی و ترشُحات چرکین در سر در بین بیماران و همچنین میزان بستریها نسبت به موجهای قبلی بیشتر بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین با تاکید بر اینکه انگیزه کافی در بین پزشکان متخصص برای حضور در شهرستان های مختلف استان(جز کلانشهر اصفهان) وجود ندارد، گفت: عواملی مانند غیرواقعی بودن تعرفهها در این زمینه نقش دارد.
به گفته وی، همین امر باعث شده تا میزان ورودی پزشکان عمومی به برخی از تخصصهای پزشکی مانند طب اورژانس، جراحی، بیهوشی، اطفال و داخلی کاهش یابد در حالی که این تخصص ها در بخش درمان، حیاتی و بشدت مورد نیاز است.
حیدری به بالا بودن شیوع برخی از بیماریها در اصفهان نیز اشاره و اضافه کرد: بیماری های قلبی، فشار خون و دیابت از جمله این موارد است.
صفر شدن فهرست انتظار کودکان اصفهانی برای کاشت حلزون شنوایی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از صفر شدن فهرست انتظار کودکان استان برای کاشت حلزون شنوایی خبر داد و گفت: اصفهان نخستین استان کشور بود که در هفته گذشته به این موفقیت دست یافت.
وی افزود: در طرح ملی کاشت حلزون شنوایی برای کودکان زیر چهار سال که از اَمُرداد امسال در کشور آغاز شد، این کار بصورت رایگان انجام و هزینه آن که بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان بود توسط دولت تامین می شود.
حیدری با تاکید بر لزوم غربالگری شنوایی نوزادان در بدو تولد تا یک ماهگی ادامه داد: حدود ۰.۲ درصد از نوزادان در بدو تولد، کاهش شنوایی دارند که حدود ۱۰ درصد از آنها به کاشت حلزون نیاز پیدا می کنند.
وی به اقدامات انجام شده توسط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در راستای جوانی جمعیت نیز اشاره کرد و گفت: در بیشتر شهرستان های استان خدمات سطح ۲ ناباروری بصورت رایگان به زوجین ارائه میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: ما با مواردی از سقط جنین نیز مواجهیم و با همکاری سایر ارگانهایی که در این زمینه تکالیفی بر عهده دارند، با مُتخلفان بشدت برخورد می شود.
به گفته وی، مواردی از سقط جنین غیرقانونی در اماکن مختلف وجود داشته است که شناسایی و اقدامات قضایی در باره عمل این خلاف شرع و اخلاق حرفه ای آنها انجام شد.
حیدری همچنین با بیان اینکه از سال ۹۶ تاکنون با اُفت آمار پیوند کلیه و کبد در استان مواجه شدیم، اظهار داشت: امسال پیشرفت بهتری در اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در استان نسبت به سال گذشته داشتیم اما هنوز تا رسیدن به نقطه اوج، فاصله داریم.
وی با اشاره به اینکه در زمان حاضر پیوند مغز استخوان از خود بیمار در بیمارستان سیدالشهدا(ع) اصفهان انجام میشود، خاطرنشان کرد: بزودی بخش پیوند مغز استخوان نیز در بیمارستان الزهرا(س) آغاز بکار میکند که در آن میتوان پیوند را از سایر افراد انجام داد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در باره مهاجرت پرستاران نیز توضیح داد: ما در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته با این پدیده چندان مواجه نبودیم اما در زمان حاضر برای پرستاران و حتی پزشکان هم با این مساله مواجهیم.
وی افزود: راهحل این مساله، اصلاح تعرفهها، بازنگری در بحث خدمات بر اساس واقعیتها و تورم روز، واقعی شدن سرانه درمان و پرداخت بیمههاست، هرچند این موارد به معنی پرداخت از جیب بیمار نیست.
وی با اشاره به مهاجرت پرستاران به کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپایی تاکید کرد: ما باید کاری کنیم که این روند برعکس شود.
مدیر درمان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست گفت: ۵۹ بیمارستان در استان(جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل) وجود دارد که ۳۱ بیمارستان در کلانشهر اصفهان و ۲۸ بیمارستان در سایر شهرستانهاست.
مجتبی گُلزاری با بیان اینکه از بین بیمارستانهای استان، ۳۸ بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است، افزود: از بین این مراکز درمانی ۱۳ بیمارستان در کلانشهر اصفهان و ۲۵ بیمارستان در سایر شهرستانهای استان واقع است.
وی، تعداد کل تخت های بیمارستانی موجود در استان را هفت هزار و ۲۷۷ تخت اعلام و اضافه کرد: از بین آنها چهار هزار و ۷۱۴ تخت در بیمارستان های وابسته به دانشگاه و ۲ هزار و ۵۶۳ تخت در سایر بیمارستانهاست.
گلزاری، تعداد تخت های روانپزشکی موجود در استان را ۵۴۸ و تختهای ویژه را یکهزار و ۲۰۵ تخت اعلام کرد و گفت: سیاستگذاری و سقف توسعه تعداد تخت های بیمارستانی در استان تا ۱۲ هزار تخت تا سال ۱۴۰۸ است.
مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست از حضور حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ پرستار در سطح استان خبر داد و با اشاره به تصویب تعرفهگذاری خدمات پرستاری در مجلس شورای اسلامی گفت: این قانون پس از ۱۴ سال در سال ۱۴۰۰ تصویب شد و در یک سال گذشته ناهماهنگیهایی در اجرای آن مانند بیمه وجود داشت که پیگیری شد.
ریحانه رستگاری تاکید کرد: با پیگیری انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و تا جایی که توان داشتیم، پرداختیهای خوبی به پرستاران صورت گرفت.
وی با بیان اینکه آمار دقیقی از مهاجرت پرستاران در استان اصفهان نداریم، تصریح کرد: بعد از سال ۹۷ بدلیل شیوع کرونا و کاهش نیروهای خدمات بهداشتی در کشورهای اروپایی از جمله آلمان، درِ بیمارستانهای این کشورها به روی پرستاران دیگر کشورها از جمله خاورمیانه باز شد.
به گفته وی، برخی از پرستاران با تحصیلات و سابقه بالا از ایران، مهاجرت و در کشورهای دیگر از پایه شروع بکار میکنند.