به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این خبرگزاری افزود: ارسال این مهمات به کی یف اجازه می دهد همزمان با تکاپوی غرب برای تامین نیازهای بیشتر اوکراین به سلاح، فواصل دورتری از خط مقدم جنگ با روسیه را هدف قرار دهد.
رویترز نوشت: ذخایر نظامی آمریکا و متحدانش در حال کاهش است و اوکراین با ادامه جنگ به سلاح های پیچیده تر نیاز دارد. به گفته منابع خبری، سامانه پیشنهادی بوئینگ، تحت عنوان «بمب کوچک قُطر پرتاب شونده از زمین» (GLSDB)، یکی از ده ها طرح تولید مهمات جدید برای اوکراین و متحدان اروپای شرقی آمریکا است.
بر اساس مدارکی که خبرگزاری رویترز و سه نفر از افراد مطلع از این طرح بررسی کرده اند، GLSDB در اوایل بهار ۲۰۲۳ قابل تحویل خواهد بود و شامل ترکیب بمب کوچک قطر «جی بی یو-۳۹» با موتور موشک «ام۲۶» است که هر دو در تسلیحات آمریکا موجود هستند.
«داگ بوش» خریدار اصلی تسلیحات ارتش آمریکا، هفته گذشته به خبرنگاران در پنتاگون گفت که ارتش همچنین به دنبال سرعت دادن به تولید گلوله های توپخانه ۱۵۵ میلی متری با اجازه دادن به پیمانکاران دفاعی برای ساخت آنها است . این گلوله ها در حال حاضر فقط در تاسیسات دولتی تولید می شود.
وی گفت:عملیات نظامی روسیه در اوکراین، تقاضا برای سلاح ها و مهمات ساخت آمریکا را افزایش داده است در حالی که متحدان آمریکا در شرق اروپا «سفارش های فراوانی» را برای طیف گسترده ای از تسلیحات ارائه داده اند و آنها در حال تأمین تسلیحات مورد نیاز اوکراین هستند.
تام کاراکو کارشناس تسلیحات و امنیت در مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی در این زمینه گفت: خروج آمریکا از افغانستان، بمب های پرتابشونده هوایی زیادی را در دسترس قرار داده است. هواپیماهای اوکراینی نمیتوانند به آسانی از آنها استفاده کنند، اما «در شرایط امروزی، باید به دنبال راه های خلاقانه ای برای تبدیل آنها به قابلیت مقابله باشیم».
«تیم گورمن» سخنگوی پنتاگون از اظهار نظر در این زمینه خودداری کرد اما گفت آمریکا و متحدانش «مناسب ترین سامانه هایی را که به کی یف کمک می کند» شناسایی کرده اند.
کشورهای غربی در بحبوحه جنگ اوکراین، کمک های بشردوستانه، نظامی و مالی به این کشور ارائه داده اند. مسکو جریان تسلیحات متحدان غربی به اوکراین را محکوم کرده است. کرملین گفته است که جریان تسلیحات به کشور تنها راه حل مذاکره را به تاخیر می اندازد.