همه ساله روز پنجم دسامبر برابر با ۱۵ آذر به عنوان روز جهانی داوطلبان، در سراسر جهان از فرشتگان مهربانی که یکی از وظایف شان ایجاد و توسعه حس مسئولیت و بشردوستی نسبت به اعضای جامعه از طریق فعالیت های داوطلبانه است تجلیل می شود، آنانی که هنگام سختی ها باری از دوش نیازمندان بر می دارند.
در سراسر جهان حدود یک میلیارد داوطلب وجود دارد که وقت، مهارت و عشق خود را به ساختن دنیایی بهتر و کمک به بهبود زندگی دیگران به واسطه داوطلبی اختصاص می دهند. نیروهای آماده، مددکار و قابلی که اغلب نخستین افرادی هستند که در زمان بحران های طبیعی، غیر طبیعی و انسان ساخت دست به اقدام می زنند.
بر اساس آمار هلال احمر ایران نیز دارای حدود ۸۰۰ هزار داوطلب است؛ که در هنگام بروز بحران در کنار اعضای کادر هلال احمر به کمک رسانی مشغول میشوند؛ شاید یکی از فعالیتهای آنها را شرکت در طرح نذر آب در استانها عنوان کرد. در طرح نذر آب محور اصلی کار سالم سازی آب شرب در مقابله با تغییرات اقلیمی است و در کنار آن بحث توانمندسازی مردم مناطق متأثر از تنش آبی نیز در دستور کار قرار دارد.
وحید سلیمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به باشگاه رفاهی داوطلبان هلال احمر گفت: این باشگاه در چارچوب سیاستهای حفظ و قدردانی از داوطلبان فعال هلال احمر به زودی راهاندازی خواهد شد.
وی افزود: راهاندازی این باشگاه در مراحل پایانی است و پس از بهرهبرداری، داوطلبان فعال براساس میزان ساعات فعالیتی که ثبت میکنند، قادر خواهند بود از تسهیلاتی در بستر این نرم افزار استفاده کنند؛ برای بهرهمندی کارتهای عضویت در اختیار اعضا قرار میگیرد تا هر کس بر مبنای رتبه معرفی شده از خدمات بهرهمند شود.
وی بیان این که بدنه و شاکله فعالیتهای هلال احمر بروی داوطلبان است، گفت: بر اساس اعلام مسئولان فدراسیون صلیب سرخ جهانی، ایران جز ۵ جمعیت جهان در جذب داوطلب است.
وی با بیان این که داوطلبان جمعیت هلال احمر در کشور با توجه به علایق شخصی و دورههایی که میگذرانند، در بخشهای مختلف مربوط به فعالیتهای هستند، افزود: داوطلبان در بخشهایی ارتقا سلامت شهروندان، ارائه خدمات توانبخشی و امداد و نجات مشغول در حال فعالیت هستند.
سلیمی گفت: سازمان داوطلبان هلال احمر در چند حوزه فعالیت دارد و داوطلبان حقیقی شامل کسانی است که علاقمند به فعالیت در پروژهها و برنامههای بشردوستانه به صورت داوطلبانه هستند.
وی افزود: یکی دیگر از فعالیتهای سازمان صدور فراخوان جمعآوری کمکهای مردمی مبتنی بر قانون مدیریت بحران است که مکلف هستیم با کمک سایر دستگاههای خدمترسان به جمعآوری کمکهای مردمی اقدام کنیم. با توجه به حوادث چند ماه اخیر شامل بلایای طبیعی و بیماری کرونا موضوع فراخوان جمعآوری کمکهای نقدی از محل این مشارکتها انجام و خدمات خوبی ارائه شد.
سلیمی درباره فعالیتهای داوطلبان هلال احمر در دوره شیوع کرونا گفت: در ابتدای همهگیری کرونا فراخوانی برای پزشکان داوطلب اعلام کردیم؛ و بسیاری از پزشکان در پروژه ۴۰۳۰ به به ارائه راهنمایی و مشاوره درباره این بیماری بود مشغول شدند؛ توانستند کمک خوبی کنند.
وی در ادامه با اشاره به یکی دیگر از برنامه داوطلبان هلال احمر یعنی نذر آب گفت: سازمان داوطلبان در قالب اجرای برنامه ملی نذر آب۵ در صدد است تا با هم افزایی و به اشتراک گذاری منابع ملی و فکری اتاق بازرگانی، اصناف، معادن و کشاورزی ایران، با ایجاد شغلهایی برای نگهداشت جمعیت فعال و جویای کار در این مناطق و همچنین اجرای طرحهای اقتصادی کم آببر و زودبازده ، اقدامات گسترده ای را انجام دهد.
سلیمی اضافه کرد: تمام هزینهها این طرح از سوی خیران و نیکوکاران محقق میشود و این طرح هیچ بودجه دولتی ندارد و در پایان طرح میزان هزینههای این نذر آب اعلام میشود.