پاکدشت- ایرنا- رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: در یکسال گذشته ۶ برابر ۱۰ سال گذشته نیروگاه در کشور ایجاد شده ولی این تلاش هنوز نتوانستیم کم‌کاری سال‌های قبل را جبران کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مصطفی طاهری شامگاه دوشنبه در جلسه مشترک با صاحبان صنایع پاکدشت که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد با بیان این مطلب اظهار داشت: متوسط رشد زیرساخت‌های کشور از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۴۰۰ صفر بوده است و این میزان از ابتدای دهه ۸۰ تا ۱۳۹۰ ۳.۲ بوده که برای جبران این کمبود، باید سالانه ۸ درصد زیرساخت‌های کشور رشد پیدا کند تا به متوسطه دهه ۸۰ دست پیدا کنیم.

این نماینده مجلس توضیح داد: یکی از مهمترین اقدامات در حال اجرا برای بررسی وضعیت تولید در کشور، ایجاد سامانه پایش تولید است تا مشخص شود کدام یک از صنایع به میزان انرژی دریافت شده و مواد اولیه تهیه شده از بورس، تولید می‌کنند چرا که برخی از واحدها حتی پنج درصد از میزان دریافت انرژی و مواد اولیه، محصول تولید نمی‌کنند و مواد اولیه خود را یا صادر می‌کنند و یا در بازار آزاد به فروش می‌رسانند.
وی افزود: به عنوان مثال، در حقوق دولت در حوزه معدن که امسال نزدیک به ۳۰ برابر و حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، فقط یارانه گازوئیل ۱۲۰ هزار میلیارد تومان است که اگر هیچ حق و حقوق دولتی دریافت نشود و فقط گازوئیل به قیمت آزاد ارائه شود، ۸۰ هزار میلیارد تومان به نفع دولت است.
وی تصریح کرد: در مجلس شورای اسلامی، نخستین زنجیره تولید، صدور مجوز است؛ چراکه نباید در کشور برای شروع کسب و کار، مشکلی وجود داشته باشد، پس از آن، مهم ادامه کار است که باید برای آن اهمیت ویژه قائل شد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم هدایت منابع هدفمندی یارانه ها به سمت تولید گفت: در دولت احمدی نژاد قرار بود پس از هدفمندی یارانه ها، بخش مهمی از منابع آن در تولید صرف شود که عملا ۱۰۰ درصد آن برای غیر از تولید هزینه شد.
وی اظهار داشت: طی دو سال گذشته مجلس شورای اسلایم با ابتکار خود، ۵۰ هزار میلیارد تومان از این منابع را در قالب تبصره ۱۶ و ۱۸ به تولید اختصاص داد که شاید میزان آن خیلی زیاد نباشد ولی دریچه‌ای را به سمت رونق تولید باز کرد.
طاهری تصریح کرد: البته این خیلی خوب است که بتوان برق، گاز و یا آب رایگان در اختیار تولید کنندگان گذاشت و هیچ مالیاتی از آن‌ها دریافت نکرد ولی امروز گران‎ترین میزان مصرف گاز در برخی از صنایع پایه مانند فولاد، ۴۰ درصد از فوب خلیج فارس است که اگر دولت این میزان را صادر کند، ۶۰ درصد درآمد بیشتری به دست می‌آورد و در برخی از حوزه‌ها از جمله گازوئیل که امروز به قیمت هر لیتر ۳۵۰ تومان در کشور به فروش می‌رسد، دولت بدون نگاه به تحریم‌ها می‌تواند آن را به قیمت حداقل ۳۰ هزار تومان به فروش برساند.
وی تأکید کرد: در حوزه درآمد واحدهای تولیدی، به غیر از برخی از کالاها که قیمت دستوری دارد، فروش محصولات با قیمت جهانی است ولی قیمت انرژی با قیمت جهانی اختلاف فاحشی دارد که البته این یکی از مزیت‌های جمهوری اسلامی است که قیمت انرژی در آن بسیار پائین است.
برق و گاز صنایع آخرین جایی است که باید قطع شود
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم حمایت واحدهای تولیدی در حوزه برق و گاز گفت: با تأکید رئیس مجلس شورای اسلامی جلساتی با وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد تا در صورت لزوم وبر اساس قانون، برق و گاز واحدهای صنعتی آخرین جایی باشد که قطع و در صورت قطعی، باید به واحدها خسارت پرداخت شود.
طاهری اظهار داشت: با وجود آن که امسال قطعی برق نسبت به سال‌های قبل کمتر بود، ولی برای سال آینده نیز قرار شد حتی اگر شورای امنیت ملی مصوبه‌ای در خصوص قطع برق صادر کند، برق صنایع آخرین جایی باشد که قطع می‌شود.
وی گفت: واقعیت این است که در حوزه تأمین زیرساخت‌ها چندین سال عقب‌ماندگی در کشور وجود دارد به اندازه توسعه صنعت، زیرساخت‌های برق و گاز رشد پیدا نکرده است چرا که بر اساس تکلیف قانونی، لازم است تا زیرساخت‌هایی نظیر نیروگاه ایجاد شود که تا کنون، حتی یک دهم این تکلیف قانونی نیز اجرا نشده است.

واحدهای تولیدی پاکدشت به نیروی کار نیاز دارند

فرماندار شهرستان پاکدشت نیز در این جلسه گفت: بیش از ۶ هزار واحد تولیدی و صنعتی کوچک و بزرگ مستقر در شهرستان پاکدشت برای رشد و توسعه فعالیت خود، همواره به نیروی کار نیاز دارد.

محسن اردستانی اظهار داشت: شهرستان پاکدشت از چهار شهرک صنعتی و سه لکه صنعتی برخوردار است که دو هزار و ۸۵۰ واحد صنعتی در شهرک‌ها و سه هزار و ۲۰۰ واحد در مناطق مختلف شهرستان مستقر بوده و به تولید محصولات مختلف و گاه منحصر به فرد مشغولند.
وی افزود: پاکدشت علاوه بر هزاران واحد صنعتی ، از ۶۵ معدن فعال، ۳۵ کارخانه تولید بتون و ۲۱ کارخانه تولید آسفالت برخوردار است که از این نظر نیز، یکی از شهرستان‌های پیشرو در استان تهران است.
اردستانی اظهار داشت: استقرار هزاران واحد صنعتی و تولیدی در پاکدشت موجب شده تا سرریز جمعیت استان تهران در این شهرستان مستقر شود و امروز برآورد حضور ۵۰۰ هزار نفر جمعیت در این شهرستان شده که علاوه بر این تعداد، پاکدشت میزبان ۲۰۰ هزار نفر از اتباع خارجی نیز هست.
وی افزود: شهرستان پاکدشت، یکی از مهاجرپذیرترین مناطق استان تهران و از رشد جمعیت ۳.۹ درصدی برخوردار است.
پاکدشت با دو بخش مرکزی و شریف‌آباد در ۲۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران و در مسیر محور امام رضا(ع) واقع شده است.