به گزارش دوشنبه شب ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، تجمعات علیه اقدامات سختگیرانه ضدکرونایی چین در آخر هفته به چندین شهر گسترش یافت و مقامات برخی از مقررات را کاهش دادند تا ظاهراً سعی در فرونشاندن خشم عمومی داشته باشند اما معترضان از میزان عقب نشینی دولت اظهار نارضایتی می کنند.
روز دوشنبه، در پکن و شانگهای گزارشی از تظاهرات منتشر شد. حضور پلیس در میادین اصلی شهر مزید بر علت بود اما خبرگزاری ها گزارش دادند حدود ۵۰ دانشجو در دانشگاه چینی هنگ کنگ آواز خواندند و تعدادی شمع روشن کردند تا حمایت خود را از کسانی که در شهرهای بزرگ چین به محدودیتهایی که میلیونها نفر را در خانههایشان محدود کرده، نشان دهند.
این گردهمایی و چند تظاهرات مشابه در دیگر نقاط هنگ کنگ، بزرگترین اعتراضات در بیش از یک سال گذشته در این کشور تحت قیمومیت چین محسوب می شود. هنگ کنگ دارای یک سیستم حقوقی مجزا از سرزمین اصلی است.
آسوشیتدپرس گزارش می دهد، برخی مقامات محلی بدون اشاره به موضوعاتی چون اعتراضات، انتقاد از رئیس جمهور یا آتش سوزی، محدودیت ها را روز دوشنبه کاهش دادند.
مدیریت شهری پکن اعلام کرد که دیگر مانعی برای محدود کردن دسترسی به مجتمعهای آپارتمانی که در آن عفونتها مشاهده میشود، ایجاد نخواهد کرد.
به گزارش منابع خبری چین، وانگ داگوانگ، یکی از مقامات شهری مسئول کنترل بیماری همه گیر، گفت: «معابر برای حمل و نقل پزشکی، فرارهای اضطراری و نجات باید آزاد بماند.»
گوانگژو، یک شهر تولیدی و تجاری نیز که یکی از کانون های اصلی آخرین موج آلودگی چین محسوب می شود، اعلام کرد که برخی از ساکنان دیگر نیازی به انجام آزمایشهای انبوه نخواهند داشت.
در ارومچی، جایی که آتش سوزی رخ داد و شهر دیگری در منطقه سین کیانگ در شمال غربی هم اعلام شد که بازارها و سایر مشاغل در مناطقی که خطر ابتلا به آن کم است، این هفته بازگشایی خواهند شد و خدمات اتوبوس عمومی از سر گرفته می شود.
سیاست " کووید صفر" چین که هدف آن ایزوله کردن هر فرد آلوده است، از ابتدای شیوع این بیماری، باعث شده است تعداد موارد ابتلا در چین کمتر از ایالات متحده و سایر کشورهای بزرگ باشد اما تحمل این اقدامات از آنجایی که مردم در برخی مناطق تا چهار ماه در خانه محبوس شدهاند و میگویند که دسترسی مطمئن به مواد غذایی و تجهیزات پزشکی ندارند، دشوار شده است.
کمیسیون بهداشت چین بامداد دوشنبه از شناسایی بیش از ۴۰ هزار مبتلای جدید به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داده است.
این کمیسیون اعلام کرد ۴۰ هزار و ۳۴۷ مورد جدید ابتلا به کرونا شناسایی شدهاند که ۳ هزار و ۸۲۲ مورد دارای علائم بیماری و ۳۶ هزار و ۵۲۵ مورد فاقد علائم بودند.
گزارشی درباره مرگ ناشی از کرونا در چین منتشر نشده است. کمیسیون بهداشت چین روز یکشنبه از شناسایی ۳۹ هزار و ۷۹۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش داده بود.
رکورد تازه کرونا در چین باعث شده است تا مقامات این کشور از طریق قرنطینه های شدید، آزمایشهای گسترده و اعمال محدودیتهای سفر مانع از شیوع بیشتری آن شوند.
در روزهای اخیر دهها ساختمان مسکونی محدود شدهاند و شرکتها در حال گسترش دورکاری هستند. مدارس، رستورانها و کسبوکارها در پکن دوباره تعطیل شدند و احتمال اعلام قرنطینه در بخش بزرگی از پایتخت ساکنان را نگران کرده است.
وضع این محدودیتها به خشم عمومی دامن زده است و منجر به اعتراضهای کم سابقهای در منطقه سین کیانگ در غرب چین و پکن پایتخت این کشور شد.
تجمع تعدادی از شهرواندان چینی در شهرهای شانگهای و ارومچی با هدف اعلام خواسته خود مبنی بر انجام اصلاحاتی در سیاست های دولت درخصوص قرنطینه های کرونایی، باعث شده است تا رسانه های غربی در یکی دو روز اخیر ، این موضوع را در کانون توجه خود قرار داده و با ایجاد موج خبری گسترده خبری ، این اعتراضات را بزرگنمایی کنند.
با توجه به ازدحام جمعیت در چین و احتمال وقوع بحران های شدید درصورت کنترل نشدن بیماری های مسری، دولت این کشور به ناچار به سیاست کووید صفر برای مقابله با شیوع انفجاری این بیماری روی آورده و برای اجرای آن، تمهیداتی را حاکم کرده که طبیعتا شرایط زندگی را برای مردم سخت میکند.