به گزارش ایرنا، هر یک از واحدهای بخار نیروگاه حرارتی تبریز با ظرفیت عملی ۳۵۰ مگاوات و ظرفیت نامی ۳۶۸ مگاوات، از بزرگترین واحدهای بخار موجود در کشور است و یکی از جامعترین تعمیرات اساسی ۱۰ سال گذشته نیروگاه تبریز در واحد دوم بخار این نیروگاه انجام شده است.
مدیر نیروگاه حرارتی تبریز درباره انجام تعمیرات اساسی، موسوم به اورهال، در آن به ایرنا گفت: قبل از انجام این عملیات شاهد نشتی های مکرر در کندانسور نیروگاه بودیم که این مشکل برطرف شد.
خیری افزود: قبل از انجام اورهال، همکاران نیروگاه به صورت شبانه روزی برای رفع مشکل نشتی های کندانسور در محل حاضر می شدند.
وی اضافه کرد: همکاران قبل از انجام تعمیرات اساسی نیروگاه حرارتی تبریز ناگزیر از تعمیر گاه و بیگاه بویلرها و گیربکس های متعدد مخصوصا در برج خنککننده بودند.
مدیر نیروگاه حرارتی تبریز تشریح کرد: برج خنککننده نیروگاه ۳۶ عدد گیربکس دارد که تعویض دنده و بیلینگ ها و اصلاح همزمان سایر قطعات به صورت همزمان انجام می شد.
غفاری، مسوول تعمیرات نیروگاه تبریز نیز ادامه داد: انجام تعمیرات اساسی در نیروگاه حرارتی تبریز پنج ماه زمان و بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه برد و حدود ۲۲۰ نفر در این مدت مشغول بودند.
وی گفت: بعد از اورهال، تعمیرات دوره ای نیروگاه تبریز شروع شد که ۴۰ روز زمان برد و حدود ۱۰۰ نفر از متخصصان داخلی و نیروگاهی در انجام آن مشارکت کردند.
وی افزود: تعمیرات دوره ای نیروگاه نیز دو سه روز قبل تمام شد و نیروگاه به مدار تولید بازگشت.
فیروزمنش، مهندس بهره برداری نیروگاه حرارتی تبریز نیز گفت: موفق شدیم واحد دوم بخار نیروگاه را به مدار دوم باز گردانیم و به شبکه وصل کنیم.
وی افزود: واحد دوم نیروگاه اکنون ۳۴۵ مگاوات برق وارد شبکه می کند، در حالی که قبل از اورهال ۲۸۰ مگاوات برق تولید می کرد.
به گزارش ایرنا، نیروگاه حرارتی تبریز دارای دو واحد بخار با قدرت اسمی ۳۶۸ مگاوات و قدرت تولیدی ۳۵۰ مگاوات بوده و پیمانکار اصلی سازنده آن شرکت آلستوم فرانسه می باشد.
واحد یک بخار این نیروگاه در سال ۱۳۶۵ و واحد دوم در سال ۱۳۶۸ راه اندازی و به شبکه متصل شده است.