زاهد حاجیمیرزایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه زعفران گیاهی مقاوم، مناسب و سازگار با اقلیم اقلیم استان است و همچنین به آب کمی نیاز دارد مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه کشت این محصول درآمد مطلوبی برای کشاورزان به دنبال داشته است، افزود: زعفران در سطح ۶۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان کشت شده و سالانه ۲۰۰ کیلوگرم از این محصول برداشت می شود.
مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه در صورت تقاضا از سوی جامعه کشاورزان امکان توسعه این محصول وجود دارد، یادآور شد: با توجه به اینکه میزان تولید زعفران بسیار کمتر از سرانه مصرف استان است تاکنون هیچگونه مشکلی از لحاظ فروش از سوی تولیدکنندگان اعلام نشده است.
حاجیمیرزایی به چشم انداز تولید زعفران در استان اشاره کرد و گفت: توسعه مزارع زعفران جزو برنامههای اولویتدار در حوزه گیاهان دارویی است و چنانچه کشاورزان منطقه تمایل به ایجاد این نوع مزارع داشته باشند از لحاظ فنی در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت راهنمایی و مشاوره خواهند گرفت.
کشت زعفران در کردستان برای نخستین بار در سال ۱۳۹۰ در سطح نیم هکتار در شهرستان سنندج آغاز و انجام شد.
یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است؛ ۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان هم به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت؛ یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.
از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است سالانه هم حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار میگیرد.
۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.