تهران - ایرنا - دهمین دور نشست گفت‌وگوهای امنیتی هرات امروز (سه‌شنبه) در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان آغاز به کار کرد؛ نشستی که مورد انتقاد شخصیت های افغانستان قرار دارد زیرا آنها معتقدند این دست نشست ها باید در داخل کشورشان برگزار شود.

به گزارش ایرنا، انستیتو مطالعات راهبردی افغانستان اعلام کرد ۱۲۰ نماینده کشورهای منطقه و جهان از جمله افغانستان در این نشست، حضور یافته اند. نشست گفت‌وگوهای امنیتی هرات برای نخستین بار در بیرون از افغانستان برگزار می‌شود.

در این نشست دو روزه با حضور چهره‌های سیاسی و نمایندگان کشورهای جهان از جمله ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا درباره راه‌های رسیدن به یک حکومت فراگیر در افغانستان گفت‌وگو خواهد شد.

مظفر حسین‌زاده، معاون وزیر امور خارجه تاجیکستان در ابتدای این نشست که برای افتتاح آن سخنرانی می‌کرد از رشد گروهای تروریستی به ویژه داعش و القاعده در افغانستان ابراز نگرانی کرد و افزود که در بیشتر از یک سال اخیر، قاچاق مواد مخدر نیز رشد چشم‌گیری داشته است.

این مقام تاجیکستانی همچنان با انتقاد از حکومت کنونی افغانستان گفت که تاجیکستان بر ایجاد دولت همه‌شمول و پاسخ‌گو در افغانستان تاکید و از آن حمایت می‌کند.

داوود مرادیان، رییس انستیتو مطالعات راهبردی افغانستان هم گفت: «در مدت دو روز کارشناسان و نمایندگان از گروه‌ها و جناح‌ها و کشورهای ذیربط در مسایل افغانستان پیرامون راه‌های رسیدن به یک دولت فراگیر سیاسی در افغانستان را با اجماع منطقه‌یی و حمایت بین‌المللی مورد گفت‌وگو قرار خواهند گرفت.»

به گزارش طلوع نیوز با این حال، برخی از آگاهان مسایل سیاسی از برگزاری این نشست استقبال می‌کنند؛ اما می‌گویند که این چنین نشست‌ها باید در داخل کشور برگزار شود.

ذکی الله محمدی، استاد دانشگاه، می‌گوید: «این نشست ها جنبه عملی ندارد این‌ها فقط تشریفات و امتیازاتی است که جامعه جهانی می‌خواهند برای خود کسب کنند و ضعف حکومت مارا نشان می‌دهد.»

نصیر احمد تره‌کی، آگاه مسایل سیاسی، می‌گوید: «گفت‌وگوهای امنیتی هرات در حقیقت نشست کارشناسان و صاحب نظران تراز اول منطقه و افغانستان است که بیشتر نسخه‌های تئوری می‌پیچند.»

اما بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید هر نشستی که به نفع افغان‌ها باشد و مسایل افغانستان را به گونه خوب همکاری نماید یک گام خوب است اما در مورد این نشست تاکنون چیزی گفته نشده است.پیشتر محسن داور، عضو مجلس نمایندگان پاکستان، در صفحه تویترش نوشته بود که اسلام‌آباد مانع سفر او به تاجیکستان شده است.
در همین حال خانم کارن دکر، کاردار سفارت آمریکا برای افغانستان نسبت به نشست سالانه گفتگوهای امنیتی هرات واکنش نشان داده و آنرا یک فرصت عالی برای بحث و حلاجی وضعیت افغانستان عنوان کرده است.

خانم دکر نیز که به این نشست دعوت شده ، در این مورد در رشته‌توییت‌هایی مدعی شده است که «من اینجا هستم تا گوش کنم، اما آماده خواهم بود که دوباره حمایت قاطع امریکا از مردم افغانستان و افغانستان در صلح با خود و همسایگانش را تکرار کنم.»