سید مهدی خدمتبیندانا روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرکز تخصص کاشت حلزون در سال ۹۹ در استان راه اندازی شده است که روزهای یکشنبه و سهشنبه عمل کاشت را انجام میدهد.
وی با بیان اینکه طبق تصمیم جدید کاشت حلزون کودکان از استان های زنجان، اردبیل، مازندران و قزوین در گیلان انجام خواهد شد، افزود: البته پیش از این نیز به صورت موردی جراحی هایی از مازندران و خلخال اردبیل در مرکز تخصصی کاشت حلزون این استان انجام شده است.
مدیرکل بهزیستی گیلان اظهار داشت: کاشت حلزون به منظور پیشگیری از ناشنوایی برای نوزادان تحت پوشش غربالگری شنوایی نیازمند به مداخله انجام میشود، این جراحی برای کودکان زیر ۲ سال صورت میگیرد البته برای سنین بالاتر نیز جراحی کاشت حلزون انجام می شود.
وی با بیان اینکه خانوادهها هیچ هزینهای برای کاشت حلزون نمیدهند، افزود: این جراحی در پیشگیری از معلولیت ناشنوایی اهمیت بسزایی دارد، پیشگیری و اقدام به موقع والدین در مقوله شنوایی کودکان میتواند بسیاری از مشکلات را در این زمینه کاهش دهد.
مدیرکل بهزیستی گیلان با تاکید بر ضروت توجه خانوادهها برای غربالگری شنوایی نوزادان عنوان کرد: اقدام دیرهنگام و سهلانگاری خانواده ها یکی از مشکلات شنوایی در کودکان است که این مهم باید جدی گرفته شود.
بهترین سن کاشت حلزون برای کودکان ناشنوا زیر سه سال و حداکثر شش سال عنوان می شود، سن تشخیص ناشنوایی در کشور به صفر رسیده به طوری که طرح غربالگری شنوایی در بدو تولد از نوزاد انجام می شود.
پروتز کاشت حلزون یک دستگاه الکترونیکی است که انرژی صوتی را به علایم الکترونیکی تبدیل میکند.