به گزارش خبرنگار ایرنا، مانور سراسری زلزله و ایمنی با شعار مدرسه ایمن، جامعه تابآور با حضور نیروهای امدادی هلال احمر وآتش نشانی دقایقی پس از نواخته شدن زنگ مانور در مدرسه ابتدایی پسرانه در فاز ۲ شهر پردیس برگزار و در طی این مانور آموزشهای لازم به دانش آموزان داده شد.
معاون پرورشی آموزش و پرورش شهرستان پردیس در حاشیه برگزاری این مانور زلزله گفت: این مانور با هدف افزایش آگاهی و ایجاد آمادگی برای انجام اقدامات ایمنی دانش آموزان در برابر حوادث مانند آتش سوزی، زلزله و سایر بلایای طبیعی برگزار شد. محمد زمانیان اظهار داشت: این مانور دقایقی پس از به صدا در آمدن آژیر خطر وقوع زلزله با حضور به موقع نیروهای هلال احمر و آتش نشانی همراه با آموزشهای لازم به دانش آموزان برگزار شد.
وی ادامه داد: دست و سر تعدادی از دانش آموزان حاضر در مانور بانداژ و انتقال ۲ مصدوم بد حال به آمبولانس در طی این مانور برگزار شد و دانش آموزان همکاری خوبی در طی برگزاری مانور داشتند.
فرمانده عملیات آتش نشانی در این مانور نیز گفت: پس از اعلام حادثه در عرض پنج دقیقه به مدرسه رسیدیم و لوله های آب را تا طبقه اول مدرسه برای اطفای مصنوعی آتش انتقال دادیم.
مهرداد توکلی ادامه داد: آتش نشانی شهر پردیس برای مقابله با حوادث آمادگی ۱۰۰ درصدی دارد و از نظر امکانات و تجهیزات با آتش نشانی تهران بزرگ در یک سطح هستیم.
وی به دانش آموزان توصیه کرد: در زمان بروز حوادثی مانند آتش سوزی با حفظ خونسردی و بدون ترس محل حادثه را ترک کنند و در زمان وقوع زلزله با توجه به آموزشهای ارائه شده ایمن ترین محل را پیدا کنند تا از حادثه ایمن بمانند.
فرمانده عملیات آتش نشانی این مانور خاطرنشان کرد: مانور یک بار در سال برگزار می شود و بهتر است اولیای مدرسه در مواقع دیگر هم رعایت نکات ایمنی را به دانش آموزان گوشزد کنند.
مدیر مدرسه پسرانه شهریار نیز ضمن تشکر از حضور نیروهای امدادی در برگزاری مانور سراسری ایمنی در برابر زلزله ، اظهار داشت: دانش آموزان همکاری خوبی با نیروهای امدادی داشتند و نکات جدیدی را درباره نقاط امن از نیروهای امدادی آموختند. مریم ثابتی مقدم گفت: با توجه به ضرورت حفظ ایمنی دانش آموزان ماهی یکبار مانور فرضی را برای دانش آموزان برگزار می کنیم تا در زمان بروز حادثه دانش آموزان آگاهانه و با حفظ خونسردی خود را به نقاط امن برسانند.
شهرستان پردیس با جمعیتی در حدود ۳۰۰ هزار نفر در شرق پایتخت قرار دارد.
بیست و چهارمین مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس دماوند برگزار شد
روز سهشنبه هشتم آذرماه، بیست و چهارمین مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس سطح شهرستان دماوند برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، این مانور سراسری به صورت پایلوت در مدرسه شیخ فضل الله نوری شهر آبسرد با حضور جمعی مسئولان و نیروهای دستگاههای امدادی و خدماتی به اجرا در آمد.
در مراسم طاولی رئیس اداره آموزش و پروش دماوند، عرب معاون پرورشی اداره آموزش و پرورش دماوند، طاهری رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان دماوند، نورمحمدی دبیر ستاد مدیریت بحران فرمانداری شهرستان دماوند، سروان صفریپور جانشین فرمانده سپاه شهرستان دماوند، جانعلیزاده شهردار آبسرد به همراه اعضای شورای شهر آبسرد، سروان شاهآبادی رئیس کلانتری ۱۳ شهر آبسرد، زینعلیزاده فرمانده حوزه مقاومت بسیج آبسرد، گلبازی رئیس اداره آب و فاضلاب شهر آبسرد و ... حضور داشتند.
در این مانور دانشآموزان دماوندی چگونگی پناهگیری سریع و صحیح هنگام وقوع زلزله را تمرین کردند.
این مانور شبیهسازی شرایط بحرانی بهمنظور مقابله و مواجهه با حوادث و بلایا بهویژه زلزله در تمامی مکانها از جمله مدارس است.
سعید طاهری، رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان دماوند در حاشیه این برنامه به خبرنگاران اظهار داشت: طبق روال هرساله مانور زلزله در مدارس شهرستان و به صورت پایلوت در مدرسه پسرانه شهر آبسرد برگزار شد.
وی بیان داشت: هدف از برگزاری این مانور نحوه صحیح پناهگیری دانش آموزان و خروج اضطراری آنان از مدرسه است که اگر دانش آموزان بتوانند در زمان وقوع حادثه بموقع و صحیح از مدرسه خارج شوند، میتوانند جان خود را تا ۸۰ درصد حفظ کنند.
طاهری افزود: جمعیت هلال احمر دماوند در طول سال به منظور افزایش اطلاعات و آگاهی دانش آموزان، دوره های آموزشی برگزار و اطلاعات خود امدادی را به آنان می آموزد؛ این دوره های آموزشی و اجرای طرح دادرس می تواند هم دانش آموز و هم خانواده آنان را آگاه کند.
زهرا طاولی، رئیس اداره آموزش و پرورش دماوند نیز گفت: برگزاری این مانور ها موجب شده دانش آموزان تحت آموزش کافی و لازم قرار گیرند و در میدان عملیاتی خود را نشان دهند.
وی با بیان اینکه علاوه افزایش میزان آمادگی دانش آموزان، مسولان یک شهر نیز آماده هرگونه حوادث غیر مترقبه میشوند، افزود: یک اینگونه میدان های عملیاتی، راستی آزمایی صورت میگیرد و همه آماده می شوند.
طاولی گفت: با توجه به اینکه دماوند شهری با قدمت زیاد است و مدارس بصورت پراکنده هستند، هم اکنون ۳۰ تا ۳۵ درصد از مدارس دماوند فرسوده بوده و قدمت زیادی دارند که امید است با وجود حمایت خیرین و اختصاص بودجه، همت جدید تری برای رفع این مشکل صورت گیرد.