**دیدار نخست وزیر عراق با رهبر معظم انقلاب اسلامی
محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق عصر امروز با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کرد.
محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق عصر امروز (سهشنبه) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کرد.
https://irna.ir/xjL۷Zz
**نخستوزیر عراق مورد استقبال رسمی آیتالله رئیسی قرار گرفت
آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور دقایقی پیش در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد تهران به طور رسمی از نخست وزیر عراق استقبال کرد.
«محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق صبح امروز - سه شنبه - در صدر هیاتی سیاسی و اقتصادی به منظور گفت و گو با مسئولان جمهوری اسلامی ایران وارد تهران شد و در فرودگاه مهرآباد مورد استقبال سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی قرار گرفت.
مراسم استقبال رسمی از السودانی که در سومین سفر خود در کسوت نخست وزیر عراق به تهران سفر کرده است، روز سهشنبه با حضور آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در مجموعه فرهنگی سعدآباد برگزار شد.
در این مراسم ابتدا سرود ملی دو کشور ایران و عراق نواخته شد و نخست وزیر عراق و رئیس جمهور ایران از یگانهای نظامی حاضر در میدان سان دیدند و هیات های عالی رتبه دو کشور به یکدیگر معارفه شد.
پس از آیین استقبال رسمی، مذاکرات دوجانبه آیت الله رئیسی و السودانی آغاز میشود و هیات های اقتصادی و سیاسی دو کشور نیز درباره موضوعات و همکاری های دوجانبه و منطقه ای گفت و گو خواهند کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه سفر نخست وزیر عراق به تهران را در چارچوب استمرار همکاری های دو کشور دانست و اعلام کرد که در این سفر کمیسیون های عالی دو کشور در سطح نخست وزیر عراق و معاون اول رئیس جمهور برگزار خواهد شد.
محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور نیز در رابطه با این سفر به ایرنا اعلام کرد: محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق به دعوت رسمی آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور و در صدر هیاتی اقتصادی و سیاسی با هدف توسعه همکاریهای دوجانبه و منطقهای به تهران سفر میکند.
وی ادامه داد: نخست وزیر عراق در این سفر علاوه بر دیدارهای رسمی، تفاهم نامهای نیز برای توسعه همکاریهای تهران و بغداد امضا خواهد کرد.
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور با مناسب خواندن همکاریهای ایران و عراق با توجه به گفتوگوها و دیدارهای رسمی مقامات دو کشور اظهار داشت: این سفر با اولویت اقتصادی و سیاسی انجام میشود و همانطور که دولت مردمی سیزدهم بارها اعلام کرده اولویت سیاست خارجی ایران با دیپلماسی منطقهای و کشورهای همسایه است.
جمشیدی روابط ایران با کشورهای همسایه در یکسال گذشته را بسیار خوب و در سطح بالا توصیف کرد و افزود: حوزه روابط بینالملل، سیاست خارجی منطقهای و ارتقای روابط با همسایگان مهمترین و کلیدیترین بخش سیاست خارجی دولت فعلی است که این روند خوشبختانه به خوبی ادامه دارد و شاهد رفت و آمدهای کشورهای همسایه و منطقه با ایران هستیم.
**اردوغان: به عملیات علیه گروههای تروریستی ادامه میدهیم
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه عصر دوشنبه در سخنانی گفت که نیروهای نظامی این کشور به عملیات خود تا نابودی کامل گروههای تروریستی ادامه خواهند داد.
اردوغان همچنین گفت ما برای مبارزه با گروههای تروریستی از هیچکس اجازه نمیگیریم.
رئیس جمهور ترکیه در ادامه به انتقاد از کشورهای غربی پرداخت و افزود: حمایت برخی از کشورهای غربی از گروههای تروریستی دیگر قابل قبول نیست.
او ادامه داد: ما ریاکاری نیروهایی که نام برخی از گروههای تروریستی را برای توجیه حمایتشان از آنها تغییر میدهند، تحمل نمیکنیم.
اردوغان همچنین گفت که جنگ ترکیه با سازمانهای تروریستی است و این کشور هیچکس را به دلیل نژاد و دینش هدف قرار نمیدهد.
ارتش ترکیه از یک هفته پیش حملات هوایی و توپخانهای خود را به مناطق شمال سوریه شدت بخشیده است. اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفته است که این کشور اجرای عملیات زمینی به خاک سوریه را نیز در حال بررسی دارد.
رئیس جمهور ترکیه چهارشنبه گذشته در سخنانی درباره حملات کشورش به شمال عراق و سوریه گفت که «حملات ارتش این کشور به شمال سوریه صرفا سرآغاز است و عملیات زمینی نیز در زمان مناسب اجرا خواهد شد».
**سفر هیات نظامی اوکراین به فلسطین اشغالی
رسانههای رژیم صهیونیستی دوشنبه شب از سفر مخفیانه یک هیأت نظامی اوکراینی به فلسطین اشغالی و دیدار با مقامهای ارشد ارتش این رژیم در روزهای اخیر خبر دادند.
شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی گزارش داد، به تازگی یک هیأت نظامی اوکراینی به ریاست یک افسر عالی رتبه نظامی اوکراینی به تل آویو سفر کردند.
بر اساس این گزارش، هدف از سفر این هیات نظامی دیدار و گفت وگو با مقامهای ارشد ارتش رژیم صهیونیستی عنوان شده است.
شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی افزوده است: سفر اخیر هیأت نظامی اوکراینی برای جلوگیری از تنش بیشتر با روسها مخفی نگه داشته شده است.
جزئیات بیشتری از سفر هیأت نظامی اوکراینی به فلسطین اشغالی منتشر نشده است.
پیش تر روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" نوشته بود که رژیم صهیونیستی تحت فشار آمریکا میلیونها دلار برای تهیه "مواد استراتژیک "مورد نیاز اوکراین پرداخت کرده است.
روابط مسکو با تل آویو پس از اعلام حمایت محافظه کارانه رژیم اسرائیل از غرب در جنگ اوکراین تیره شده است.
روسیه فعالیت آژانس یهود در خاک خود را تعلیق کرده و درباره ارسال سلاح به اوکراین به تل آویو هشدار داده است.
**مقام تونسی: سازش با صهیونیستها شرط حمایت بین المللی از تونس است
دبیر کل حزب کارگران تونس دوشنبه شب در گفت وگو با شبکه المیادین لبنان گفت که عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی یکی از شروط حمایت مالی بین المللی از تونس است.
«حمه الهمامی» با اشاره به بحران اقتصادی که تونس با آن مواجه شده است، افزود: عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی یکی از شروط حمایت مالی بین المللی از تونس است و لابیهایی نیز وجود دارد که از این رویکرد حمایت میکنند.
وی همچنین به همه پرسی قانون اساسی جدید تونس پرداخت که به تازگی برگزار شد و گفت: قانون فعلی انتخابات، احزاب سیاسی، زنان و جوانان را از عمل سیاسی و فرایندهای ملی محروم میکند.
دبیرکل حزب کارگران تونس افزود: نیروهای اصلی سیاسی و صنفی به این انتخابات علاقهای ندارند زیرا نتایج آن از قبل مشخص است.
الهمامی همچنین وجود جنبش آفریقایی «نه به فرانسه» را تائید کرد و گفت: امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه آماده حمایت از بدترین دیکتاتوریها برای حفظ نفوذ کشورش است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود افزود: اکثریت مردم تونس در کنار مخالفان هستند و انتخابات آتی را تحریم خواهند کرد.
انتخابات پارلمانی تونس قرار است ۱۷ دسامبر (۲۶ آذر) در این کشور برگزار شود.
«قیس سعید» از ۲۵ ژوئیه (سوم مرداد) سال ۲۰۲۱ میلادی مجموعهای از اقدامهای فوقالعاده را اتخاذ و با اعلام لغو اختیارات پارلمان، رفع مصونیت نمایندگان، انحلال هیات نظارت بر قانون اساسی و انحلال پارلمان این کشور بن بست سیاسی شدیدی در تونس ایجاد کرد که با موجی از مخالفتها و اعتراضهای احزاب و جریانهای سیاسی به ویژه جنبش النهضه این کشور روبرو شد.
مخالفان سعید وی را به کودتا علیه دستاوردهای دموکراتیک قیام سال ۲۰۱۱ میلادی که به برکناری «زین العابدین بن علی» دیکتاتور (رئیس جمهور وقت) تونس منجر شد متهم میکنند اما قیس سعید میگوید که اقداماتش قانونی و برای نجات تونس از بحران سیاسی طولانی مدت ضروری است.
**دخالت دوباره فرانسه در امور داخلی ایران / پاریس قطعنامه ضد ایرانی تصویب کرد
قانونگذاران فرانسه با تکرار ادعای سرکوب تظاهرکنندگان در ایران، این اقدام را محکوم کردند و از دولتهای اروپایی خواستند تا برای بررسی علت فوت مهسا امینی فشار بیشتری بر ایران وارد کنند.
قانونگذاران مجلس ملی فرانسه دوشنبه با تصویب قطعنامه غیرالزام آور از معترضان در ایران حمایت کردند. گروهی ضدانقلاب نیز مقابل مجلس فرانسه تظاهرات کردند.
در این قطعنامه از دولتهای اروپایی خواسته شده است تا فشار بر ایران را برای پایبندی به وعدههای بینالمللی افزایش دهند و درباره آنچه برای امینی که به زعم آنها به دلیل نقض قوانین سختگیرانه پوشش دستگیر شده بود، تحقیق کنند.
نمایندگان مجلس فرانسه با تکرار ادعاهای ضدایرانی غربیها، مدعی شدند اقدامات ایران نقض آشکار حق برپایی تظاهرات و آزادی بیان است که غیرقابل قبول است.
این قطعنامه همچنین خواستار آزادی هفت شهروند فرانسوی بازداشت شده در ایران شد.
همچنین وزیر خارجه فرانسه نیز در این جلسه در سخنانی گفت: اتحادیه اروپا که تاکنون دو بسته تحریمی علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب کرده است، در حال آماده کردن سومین بسته تحریمهای خود است.
به گفته وی، قرار است تحریمهای جدید اتحادیه اروپا در نشست آتی شورای اروپا در تاریخ ۱۲ دسامبر (حدود دو هفته دیگر) بررسی و تصویب شود.
پیش تر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه نیز در ادامه دخالتهای این کشور در امور داخلی ایران با «معصومه علینژاد قمی کلایی» معروف به «مسیح علینژاد» یکی از چهرههای معاند ضد ایرانی و همراهان وی در حاشیه مجمع صلح پاریس دیدار کرده بود.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در واکنش به این دیدار، آن را محکوم و تاکید کرد: اینگونه اقدامات ضد ایرانی بدون شک در حافظه مردم بزرگ ایران حک خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: جای شگفتی است که رئیس جمهور یک کشور مدعی آزادی با تنزل دادن سطح خود، با فرد منفور و بازیچهای دیدار میکند که طی ماههای اخیر تلاش کرده به وضوح به نفرت پراکنی و اقدامات خشونت بار و تروریستی در جمهوری اسلامی ایران و نیز علیه اماکن دیپلماتیک و دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور دامن بزند.
کنعانی همچنین اظهارات نقل شده از مکرون مبنی بر حمایت او از به اصطلاح انقلابی که این افراد سردمدار آن هستند را مایه تأسف و شرم آور خواند و شدیدا به این اظهارات اعتراض کرد.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی افزود: بدین سبب این دیدار نقض فاحش مسئولیتهای بینالمللی فرانسه در مبارزه با تروریسم و خشونت طلبی است و به منزله ترویج این پدیدههای شوم است.
کنعانی تاکید کرد: اینگونه اقدامات ضد ایرانی بدون شک در حافظه مردم بزرگ ایران که شناخت خوبی از رویکردهای گزینشی و ضد حقوق بشری برخی رهبران اروپایی دارند، حک خواهد شد.
**حمایت کاخ سفید از ناآرامیها در ایران و چین
کاخ سفید بار دیگر از تداوم آشوب ها در ایران و نیز وقوع ناآرامی ها در چین حمایت کرد.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید عصر دوشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در واشنگتن، از تداوم اغتشاشات در ایران و نیز وقوع ناآرامی ها در چین حمایت کرد.
این مقام ارشد کاخ سفید مدعی شد: ما به اعتراضات مسالمتآمیز و تجمعات آزادانه اعتقاد داریم، هر جایی که مردم تظاهرات کنند چه ایران چه چین.
وی مدعی شد که ما از اعتراضات مسالمت آمیز حمایت میکنیم و آشکارا اعلام کرده ایم که در کنار معترضان ایرانی به خصوص زنان این کشور هستیم . ما همچنان تمام تلاش خود را برای حمایت از مردم ایران و همچنین پاسخگو ساختن حکومت این کشور برای نحوه رفتار در مقابل مردم این کشور انجام می دهیم.
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید درباره ناآرامی ها در ایران و چین مدعی شد: اعتقاد راسخ جو بایدن رئیس جمهور به قدرت دموکراسی تغییری نکرده است.
کربی مدعی شد: پیام ما در خصوص معترضان در سراسر جهان یکسان است. مردم باید بتوانند به صورت مسالمت آمیز اعتراض کنند. کاخ سفید از حق اعتراض مسالمت آمیز حمایت می کند.
دولت بایدن از آغاز حوادث داخلی ایران، حمایت از ناآرامی ها را در دستور کار خود قرار داده و از برهم زنندگان نظم عمومی حمایت و با برگزاری نشست هایی با مخالفان جمهوری اسلامی ایران بر اقدامات ضد ایرانی خود شدت بخشیده و بر فهرست تحریم های ضد ایرانی به بهانه نقض حقوق بشر افزوده است.
کمیسیون بهداشت چین بامداد دوشنبه از شناسایی بیش از ۴۰ هزار مبتلای جدید به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داده است.
این کمیسیون اعلام کرد ۴۰ هزار و ۳۴۷ مورد جدید ابتلا به کرونا شناسایی شدهاند که ۳ هزار و ۸۲۲ مورد دارای علائم بیماری و ۳۶ هزار و ۵۲۵ مورد فاقد علائم بودند.
گزارشی درباره مرگ ناشی از کرونا در چین منتشر نشده است. کمیسیون بهداشت چین روز یکشنبه از شناسایی ۳۹ هزار و ۷۹۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش داده بود.
رکورد تازه کرونا در چین باعث شده است تا مقامات این کشور از طریق قرنطینه های شدید، آزمایشهای گسترده و اعمال محدودیتهای سفر مانع از شیوع بیشتری آن شوند.
در روزهای اخیر دهها ساختمان مسکونی محدود شدهاند و شرکتها در حال گسترش دورکاری هستند. مدارس، رستورانها و کسبوکارها در پکن دوباره تعطیل شدند و احتمال اعلام قرنطینه در بخش بزرگی از پایتخت ساکنان را نگران کرده است.
وضع این محدودیتها به خشم عمومی دامن زده است و منجر به اعتراضهای کم سابقهای در منطقه سین کیانگ در غرب چین و پکن پایتخت این کشور شد.
تجمع تعدادی از شهرواندان چینی در شهرهای شانگهای و ارومچی با هدف اعلام خواسته خود مبنی بر انجام اصلاحاتی در سیاست های دولت درخصوص قرنطینه های کرونایی، باعث شده است تا رسانه های غربی در یکی دو روز اخیر ، این موضوع را در کانون توجه خود قرار داده و با ایجاد موج خبری گسترده خبری ، این اعتراضات را بزرگنمایی کنند.
با توجه به ازدحام جمعیت در چین و احتمال وقوع بحران های شدید درصورت کنترل نشدن بیماری های مسری، دولت این کشور به ناچار به سیاست کووید صفر برای مقابله با شیوع انفجاری این بیماری روی آورده و برای اجرای آن، تمهیداتی را حاکم کرده که طبیعتا شرایط زندگی را برای مردم سخت میکند.
**حمایت دوباره لندن از اغتشاشات/حمله سوناک به نظام اسلامی در ایران
نخست وزیر انگلیس در تازهترین موضعگیری مداخلهجویانه مقامهای غربی در امور داخلی ایران مدعی شد که ناآرامیهای اخیر ریشه در مخالفت با نظام اسلامی دارد.
ریشی سوناک این مطلب را عصر دوشنبه در نشست سالانه با حضور مقامهای بین المللی و کارشناسان سیاست خارجی در لندن مطرح کرد. او بدون اشاره به ۴ دهه دشمنی غرب با ملت ایران و تحریمهایی که حتی به بیماران هم رحم نکرد مدعی شد: « زنان ایرانی متواضعترین و نفسگیرترین شجاعت را از خود نشان میدهند و از تعظیم در برابر کنترل دینسالاری و اوباش خودداری میکنند.»
وی با تکرار ادعاها درباره مواضع فوتبالیستهای کشورمان در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مدعی شد: «فردا تیم ملی فوتبال ایران بار دیگر برای ابراز همبستگی در کنار آنها (اغتشاشگران) خواهد ایستاد و با عواقب نامعلومی در نتیجه این اقدام مواجه خواهند شد. »
نخست وزیر انگلیس سپس ادعا کرد که در دولت او، سیاست خارجی به گونه دیگری پیگری خواهد شد، «ما وضع موجود را انتخاب نخواهیم کرد؛ کارها را متفاوت انجام خواهیم داد و مطمئن هستیم [...] که ارزشهای ما پیروز خواهند شد. »
این درحالیست که مقامهای انگلیس از ابتدای نا آرامیها در ایران، با اظهارات مداخلهجویانه و شعارهای دروغین، رسما از اتاق جنگ علیه ملت ایران حمایت کردهاند. «جیمز کلورلی» وزیر خارجه انگلیس هفته پیش در مصاحبه با روزنامه سعودی "الشرق الاوسط" در ادامه اظهارات مداخلهجویانه و با حمایت از رسانه فارسیزبان مستقر در این کشور که طی ۲ ماه گذشته اقدام به نشر اخبار مداخلهجویانه و دامن زدن به اغتشاشات در ایران کردهاند، گفته بود: امنیت مردم در انگلیس واقعا برای ما جدی است. ما اهمیت روزنامهنگاری آزاد و صادقانه را واقعا جدی میگیریم.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه هم در پاسخ تصریح کرد: «وزیر خارجه رژیمی که میزبان و حامی شبکهای است که آزادانه ترور، خشونت و آشوب را علیه ملت و امنیت ملی ایران ترویج میکند، مدعیست که "ما اهمیت روزنامهنگاری آزاد و صادقانه را واقعا جدی میگیریم. " آقای وزیر؛ شما با این شعارهای دروغین، رسما از اتاق جنگ علیه ملت ایران حمایت میکنید.»
انگلیس تاکنون در دو نوبت به بهانه مسائل حقوق بشری، تحریمهایی را علیه نهادها و شخصیتهای کشورمان وضع کرده است. ایران نیز متقابلا تحریمهایی را علیه شخصیتها و نهادهای انگلیسی به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت از تروریسم و گروههای تروریستی، ترویج و تحریک به تروریسم، خشونت و نفرت پراکنی و نقض حقوق بشر وضع کرده است.
جمهوری اسلامی ایران با یادآوری تعهدات بین المللی انگلیس در زمینه مبارزه با تروریسم و نفرت پراکنی و رعایت حقوق بشر، اعلام کرده است که خودداری لندن از مقابله با اقدامات اشخاص مذکور و حمایت و تسهیل اقدامات آنان، نقض فاحش تعهدات بین المللی این کشور است.
وزارت امور خارجه کشورمان با صدور بیانیهای تصریح کرد که ایران، دولت انگلیس را در قبال حمایت از تروریستها و ناقضان حقوق بشر که از خاک این کشور به سازماندهی و تحریک اغتشاشات و اقدامات تروریستی در ایران مبادرت میورزند، مسئول و پاسخگو میداند.
**شولتز بر تعهد انتخاباتی خود برای اصلاح قوانین مهاجرت به آلمان تاکید کرد
اولاف شولتز صدراعظم آلمان دوشنبه شب بار دیگر بر تعهد کمپین انتخاباتی خود برای اصلاح قوانین شهروندی و مهاجرت به این کشور تاکید کرد.
صدراعظم آلمان که در یک گردهمایی در برلین سخنرانی میکرد، گفت: دولت ائتلافی به رهبری سوسیال دموکراتها در حال برنامهریزی برای مدرنیزه کردن قوانین این کشور برای ایجاد جامعهای فراگیرتر و دموکراتیک است.
شولتز با بیان اینکه مهاجران کمک قابل توجهی به اقتصاد و جامعه آلمان کردهاند، افزود: در حال حاضر ۹ میلیون مهاجر در کشور ما هستند که با وجود اینکه سالهاست که در آلمان زندگی و کار میکنند اما هنوز موفق به دریافت تابعیت آلمانی نشدهاند.
وی ادامه داد: برای مثال در بخش بهداشت و سلامت، حدود یک چهارم پزشکان شاغل در آلمان در این کشور متولد نشدهاند؛ به همین ترتیب، یک سوم پرستاران شاغل در آلمان نیز جزء جامعه مهاجران به کشور ما هستند.
صدراعظم آلمان گفت: اصلاحات برنامهریزی شده، دریافت تابعیت آلمانی را برای مهاجران آسانتر میکند و موجب جذب آنها در جامعه شده و مشارکت سیاسیشان را افزایش میدهد.
وی تاکید کرد: شخصی که بهطور دائم در آلمان زندگی میکند و به کار مشغول است، باید حق رای و نامزدی نیز داشته باشد، باید با همه حقوق و تکالیف، فارغ از منشا، رنگ پوست و اعتقادات مذهبی، بخشی از کشور ما باشد.
شولتز همچنین تاکید کرد که این اصلاحات برنامهریزی شده به مهاجران امکان میدهد تابعیت مضاعف یا چند تابعیتی داشته باشند که در حال حاضر برای مهاجران برخی کشورها امکانپذیر نیست.
اصلاح قوانین شهروندی و مهاجرت به آلمان یکی از محورهای توافقنامه ائتلافی بین سوسیال دموکراتها به رهبری شولتز، سبزها و دموکراتهای آزاد طرفدار تجارت در زمان تشکیل دولت بود.
در حال حاضر مهاجران بعد از هشت سال اقامت در کشور آلمان مجاز به دریافت تابعیت این کشور هستند اما به عنوان بخشی از اصلاحات برنامهریزی شده قوانین مهاجرتی، آنها میتوانند بعد از پنج سال اقامت در آلمان، تابعیت این کشور را دریافت کنند.
از دیگر مواردی که در اصلاحات مورد نظر به آنها پرداخته شده است، دستیابی مهاجران به دستاوردهای علمی یا حرفهای خاص، مهارت بالا در زبان آلمانی یا انجام فعالیتهای داوطلبانه است که از آنها به عنوان «دستاوردهای ادغام ویژه» یاد شده و موجب خواهد شد که مهاجرانی که مشمول این موارد خاص میشوند، تنها بعد از سه سال تابعیت این کشور را دریافت کنند.
تا پیش از این، کودکانی که از والدین مهاجر در کشور آلمان متولد میشدند، تنها در صورتی تابعیت آلمانی دریافت میکردند که حداقل یکی از والدین آنها هشت سال اقامت قانونی در این کشور را داشته باشد که بر اساس اطلاحات برنامهریزی شده مد نظر دولت، این مدت نیز به پنج سال کاهش خواهد یافت.
**قزاقستان به دنبال سهم بیشتر در ترانزیت کالا از طریق کریدور شمال – جنوب
یک مقام عالی رتبه جمهوری قزاقستان گفت که این کشور بسیار علاقهمند است تا در ترانزیت کالا بین روسیه و ایران از طریق کریدور بین المللی شمال - جنوب سهم بیشتری داشته باشد.
«سریک ژومان گارین» معاون نخست وزیر قزاقستان این مطلب را در دیدار با جمعی از مقامات و یک هیات تجاری روسیه در آلماتی عنوان کرد.
ژومان گارین گفت: در ۹ ماهه نخست امسال ۸۰ هزار تن کالا از طریق مسیر شرقی کریدور بین المللی شمال - جنوب بین روسیه و ایران در خاک قزاقستان جابجا شده است.
وی افزود: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، هشت برابر شده است.
معاون نخست وزیر قزاقستان گفت: با کاستن از کاغذ بازیهای اداری و بهبود زیرساختها میتوان ضمن تسهیل تراتزیت کالا از این کریدور، حجم آن را نیز افزایش داد.
وی افزود: ترانزیت کالا بین ایران و روسیه میتواند از طریق دریای خزر یا خط ریل آهن از طریق قزاقستان و ترکمنستان صورت بگیرد.
روسای جمهور قزاقستان و روسیه از طریق ارتباط تصویری با این جلسه در ارتباط بودند.
رئیس جمهور قزاقستان برای دیداری رسمی به مسکو سفر کرده است.
کریدور شمال- جنوب، شبکه حمل و نقل دریایی، ریلی و جادهای به طول ۷ هزار و ۲۰۰ کیلومتر است که راهاندازی کامل آن در رویدادهای جهانی روز ظرفیتی مهم است که میتواند با تغییر زنجیرههای لجستیک علاوه بر کاهش هزینه و زمان تحویل کالا، جذب جریان حمل کالا و سود از کشورهای همسایه را برای ایران فراهم کند.
**مذاکرات پاکستان و صندوق بین المللی پول برای وام ۷ میلیارد دلاری
پس از آنکه یک رسانه پاکستانی گزارش داد که صندوق بینالمللی پول از پاکستان خواسته است هزینههای سربار خود را کاهش دهد، وزارت دارایی این کشور اعلام کرد: اسلام آباد و صندوق بینالمللی پول مذاکرات خود را در مورد نهمین برنامه وام ۷ میلیارد دلاری این صندوق به پاکستان آغاز کردهاند.
رویترز دوشنبه شب گزارش داد، این وزارتخانه افزود دولت پاکستان دادههای مالی از جمله خسارتهای سیل و هزینههای ناشی از آن را با صندوق بینالمللی پول به اشتراک گذاشته است و انتظار میرود تیمی از این صندوق به زودی به اسلام آباد سفر کند.
بر اساس تسهیلات صندوق بینالمللی پول (EFF)، پاکستان در سال ۲۰۱۹ کمک مالی ۶ میلیارد دلاری دریافت کرد که در اوایل سال جاری با یک میلیارد دلار دیگر تکمیل شد.
استر پرز رویز نماینده مقیم صندوق به رویترز گفت: «به عنوان بخشی از نهمین بازبینی تحت EFF، گفت و گوهای پیوسته بین کارکنان صندوق بینالمللی پول و مقامات پاکستانی در مورد سیاستها برای اولویت بندی مجدد و هدف قرار دادن بهتر حمایتها در خصوص نیازهای بشردوستانه و توانبخشی ادامه دارد.»
پاکستان در سالجاری دست به گریبان سیل خانمان برانداز شد که بیش از ۱۷۰۰ کشته برجای گذاشت، زمینهای کشاورزی و زیرساختهای متعددی را ویران و بحران اقتصادی را تشدید کرد. به نظر کارشناسان، تورم بالا و کاهش ذخایر ارزی اقتصاد پاکستان را در آستانه فروپاشی قرار داده است.
این وزارتخانه به رویترز گفت: «صندوق بینالمللی پول میداند که سیلها مفروضات کلان اقتصادی پاکستان را که برنامهها بر اساس آن طراحی شده بود، تغییر داده است.»
ذخایر پاکستان تا ۲۷ آبان بالغ بر ۷.۸ میلیارد دلار برآورد شد که به سختی برای پوشش واردات یک ماه این کشور شرق آسیا کافی است.
پس از آنکه بانک مرکزی پاکستان به طور غیرمنتظره نرخ اصلی بهره خود را در هفته گذشته به ۱۶ درصد افزایش داد، بورس اوراق بهادار این کشور در روز دوشنبه حدود ۲ درصد سقوط کرد.
ARY News روز دوشنبه گزارش داد که صندوق بین المللی پول از پاکستان خواسته است تا قبل از گفت وگو در مورد وام نهم، هزینهها را کاهش دهد.
هیئت مدیره صندوق بینالمللی پول هفتمین و هشتمین وام به پاکستان را در ماه مرداد تصویب کرد و اجازه اعطای بیش از ۱.۱ میلیارد دلار وام را داد. بررسی وام نهم از شهریورماه در حال انجام است.
**افزایش احتمال رکود اقتصاد آمریکا در سال آینده میلادی
موسسه اعتبار سنجی «استاندارد اند پورز» روز دوشنبه به وقت محلی در تازه ترین گزارش خود از افزایش احتمال رکود اقتصاد آمریکا در سال آینده میلادی خبر داد و نوشت: احتمال اینکه آمریکا در سال آینده میلادی بتواند از گزند رکود اقتصادی در امان بماند، رو به کاهش است.
یکی از کارشناسان ارشد این موسسه آمریکایی اعتبار سنجی گفت: با توجه به پیش بینیها از افزایش شاخص قیمت کالاها و نرخ سود و نیز کاهش قدرت خرید و هزینه کرد مردم آمریکا، این کشور در سال ۲۰۲۳ دچار رکود اقتصادی خواهد شد.
بت آن بووینو (Beth Ann Bovino) در گزارش خود افزود: ما پیش بینی میکنیم و انتظار داریم که رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا در سال آینده میلادی با کاهش ۰.۸ درصدی به منفی ۰.۱ درصد برسد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: افزایش شدید شاخص قیمت کالاها و نرخ سود (بانکی) در آمریکا، قدرت خرید و میزان تقاضای بخش خصوصی این کشور را کاهش خواهد داد.
گزارش استاندارد اند پورز، جنگ در اوکراین، تنش در تنگه تایوان و پائین آمدن سرعت رشد اقتصادی چین را از علل خارجی دانسته است که احتمال رکود اقتصاد آمریکا را بیشتر میکنند.
**الجزیره: ترکیه برای عدم انجام عملیات زمینی در شمال سوریه شرط گذاشت
شبکه الجزیره قطر دوشنبه شب به نقل از یک مقام دولت ترکیه گزارش داد، این کشور عدم انجام عملیات نظامی در شمال سوریه را منوط به خروج شبه نظامیان کُرد از این مناطق دانسته است.
شبکه «الجزیره» به نقل از یک مقام دولتی ترکیه گزارش داد: ترکیه خروج شبه نظامیان کُرد موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) از شهرهای منبج، عین العرب و تل رفعت را برای عدم انجام عملیات نظامی در شمال سوریه شرط کرده است.
این مقام ترکیه که نامش ذکر نشده، گفته است: آنکارا خواستار حضور و بازگشت نهادهای دولتی سوریه بهجای نیروهای قسد در مناطق تحت کنترل آنها شده است.
بر اساس این گزارش، ترکیه برای تحقق شرایط خود مهلت داده و در غیر این صورت عملیات زمینی در شهرهای منبج، عینالعرب و تلرفعت را انجام خواهد داد.
بنابر گفتههای این مقام دولتی ترکیه، طرف روسی برای برآورده کردن خواستههای ترکیه در شمال سوریه بهجای عملیات زمینی تلاش میکند.
ارتش ترکیه از یک هفته پیش حملات هوایی و توپخانهای خود را به مناطق شمال سوریه شدت بخشیده است. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفته است که این کشور اجرای عملیات زمینی به خاک سوریه را نیز در حال بررسی دارد.
رئیس جمهور ترکیه چهارشنبه گذشته در سخنانی درباره حملات کشورش به شمال عراق و سوریه گفت که «حملات ارتش این کشور به شمال سوریه صرفا سرآغاز است و عملیات زمینی نیز در زمان مناسب اجرا خواهد شد».
**سخنگوی سازمان ملل: تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود
سخنگوی سازمان ملل متحد در پی حملات ترکیه به شمال سوریه با تاکید بر اینکه تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود، تاکید کرد نگرانی های امنیتی کشورهای منطقه غرب آسیا باید از طریق گفتگو برطرف شود.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی درباره حملات ترکیه به شمال سوریه افزود: قویا معتقدیم که باید تمامیت ارضی سوریه را حفظ کرد. همه طرف ها باید نهایت خویشتن داری را به کار گیرند و از هرگونه افزایش تنش جدید در منطقه خودداری کنند.
سخنگوی سازمان ملل اظهار داشت: ما پیش از این شاهد تاثیر این تنش ها بر غیرنظامیان بوده ایم و این امر نگران کننده است. دبیرکل سازمان ملل تاکید می کند که طبق قانون بشردوستانه جهانی، باید از غیرنظامیان و زیرساخت های غیرنظامی مراقبت کرد و همه طرف ها به آتش بس موجود در سوریه عمل کنند.
وی تاکید کرد: کشورهای منطقه دارای نگرانی های امنیتی هستند و مهم است که به این نگرانی ها از طریق گفتگو رسیدگی شود نه از طریق نظامی.
ارتش ترکیه از یک هفته پیش حملات هوایی و توپخانهای خود را به مناطق شمال سوریه شدت بخشیده است. اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفته است که این کشور اجرای عملیات زمینی به خاک سوریه را نیز در حال بررسی دارد.
رئیس جمهور ترکیه چهارشنبه گذشته در سخنانی درباره حملات کشورش به شمال عراق و سوریه گفت که «حملات ارتش این کشور به شمال سوریه صرفا سرآغاز است و عملیات زمینی نیز در زمان مناسب اجرا خواهد شد».
شبکه الجزیره قطر دوشنبه شب به نقل از یک مقام دولت ترکیه گزارش داد، این کشور عدم انجام عملیات نظامی در شمال سوریه را منوط به خروج شبه نظامیان کُرد از این مناطق دانسته است.
شبکه «الجزیره» به نقل از یک مقام دولتی ترکیه گزارش داد: ترکیه خروج شبه نظامیان کُرد موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) از شهرهای منبج، عین العرب و تل رفعت را برای عدم انجام عملیات نظامی در شمال سوریه شرط کرده است.
https://irna.ir/xjL۷Hm
**رئیس بانک مرکزی اروپا: تورم هنوز به اوج خود نرسیده است
رئیس بانک مرکزی اروپا دوشنبه شب گفت که گمان نمیکند تورم در اروپا با وجود رسیدن به بالاترین رکوردش، به اوج خود رسیده باشد.
کریستین لاگارد رئیس بانک مرکزی اروپا همچنین به قانونگذاران اروپایی گفت که این بانک برنامهای برای افزایش نرخ بهره برای مبارزه با این افزایش قیمتها ندارد.
لاگارد افزود: ابهام بسیار زیادی وجود دارد که بدانیم آیا تورم که در ماه اکتبر به ۱۰.۶ درصد رسید، به زودی در ۱۹ کشوری که از واحد پول یورو استفاده میکنند کاهش خواهد یافت یا خیر.
وی گفت: «وقتی به آنچه که باعث تورم میشود نگاه میکنیم، چه این موضوع غذا و کالاها باشد و چه انرژی، مولفهها یا جهتی را نمیبینیم که من را به این باور برساند که به اوج تورم رسیدهایم یا در کوتاه مدت ممکن است اوضاع بهبود یابد.»
لاگارد خطاب به کمیته امور اقتصادی و پولی پارلمان اروپا تاکید کرد: این بدان معناست که بانک مرکزی اروپا با تمام ابزارهایی که در اختیار دارد، به رام کردن تورم ادامه خواهد داد.
وی گفت: پس از سومین افزایش عمده نرخ بهره بانکهای اروپایی در ماه اکتبر که سریعترین نرخ افزایش تاریخ را رقم زد، بانک مرکزی اروپا انتظار دارد نرخها بیشتر به سطوح مورد نیاز برای اطمینان از بازگشت به موقع تورم به هدف میانمدت ۲ درصدی نزدیک شوند.
بانک مرکزی اروپا در تلاش است به فدرال رزرو یا همان بانک مرکزی آمریکا و سایر بانکهای مرکزی در سراسر جهان بپیوندد. تورم در اروپا که با بهبود اقتصاد جهانی پس از همه گیری کرونا بهبود پیدا کرده بود، پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین رو به قهقرا گذاشت. بانکهای مرکزی در خصوص خطر در رکود قرار گرفتن اقتصادها هشدار میدهند؛ زیرا جهان به خصوص اروپا با بحران انرژی، هزینههای غذایی بالاتر و تضعیف ارزها در برابر دلار آمریکا دست به گریبان است.
یک سازمان همکاری اقتصادی و توسعه مستقر در پاریس پیش بینی کرد که اقتصاد بین المللی در سال آینده تنها ۲.۲ درصد رشد کند. بسیاری از اقتصاددانان انتظار دارند در سال آینده در کشورهایی مانند اروپا، آمریکا و انگلیس رکود رخ دهد.
لاگارد دوشنبه شب اذعان کرد که جنگ روسیه به شدت به اروپا ضربه زد، خصوصا با توجه به نزدیکی اروپا به کانون درگیری و وابستگی شدیدش به واردات انرژی از روسیه.
پس از آنکه روسیه حجم زیادی از صادرات گاز طبیعی به اروپا را کاهش و قیمت پایه انرژیاش را افزایش داد، دولتهای اروپایی ناچار شدند برای کمک به خانوارها و کسبوکارها، در قبوض خود مساعدتهایی در نظر بگیرند.
**دبیرکل جنبش النجباء: گزینه نظامی راه پایان اشغالگری آمریکا در عراق است
شیخ «اکرم الکعبی» دبیرکل جنبش النجباء عراق که به روسیه سفر کرده در گفت وگو با شبکه روسیا الیوم، گفت: گزینه نظامی راه پایان اشغالگری آمریکا در عراق است.
شیخ اکرم الکعبی دبیرکل جنبش النجباء عراق گفت: ما روابط قوی با روسیه داریم و سفر من به مسکو برای دیدار با شماری از مقامهای سیاسی و دینی روسیه انجام گرفت.
وی افزود: جهان تک قطبی امروز به پایان رسیده و تقابل محور خیر با محور شر به شکلگیری جهان چند قطبی انجامیده است.
الکعبی اضافه کرد: روسیه و دیگر کشورهای محور خیر مثل ایران، چین و عراق، جهان چندقطبی را شکل داده و باعث تضعیف نقش آمریکا شدهاند.
وی افزود: گروههای مقاومت و دولت عراق باید یک تصمیم اساسی بگیرند تا به اشغالگری پایان دهند.
دبیرکل جنبش النجباء عراق همچنین گفت: ما بهعنوان مقاومت، به گزینه نظامی پایبندیم و آن را تنها راهحل میدانیم. گزینه سیاسی نه در گذشته و نه در آینده مفید نخواهد بود.
الکعبی افزود: مشکلات فرقهای پس از کاهش نقش آمریکا در غرب آسیا، تقریباً از بین رفته است و داعش ساخته آمریکا است و آمریکا شیطان بزرگ است.
وی پیش تر نیز در ملاقات با معاون وزیر امور خارجه و نماینده ویژه رئیسجمهور روسیه در خاورمیانه و آفریقا، ضمن اعلام آمادگی جهت همکاری بهمنظور ارتقای روابط میان بغداد - مسکو، گفته بود: اجازه نخواهیم داد که آمریکا با ادامه اشغالگری، به زمین و ثروتهای عراق دستدرازی کند.
او با اشاره به تحولات جاری در عرصه بینالملل که جهان را بهسمت شکلگیری یک نظم جهانی جدید سوق میدهد، تأکید کرد: دنیای جدید، چندقطبی است و سلطه مطلق آمریکا را برنمیتابد.
عضو عالیرتبه مقاومت عراق با تشریح دیدگاهها و رویکردهای جنبش نُجَباء در حوزههای جهادی - سیاسی، نقش روسیه در معادلات جهانی بهویژه منطقه غرب آسیا را حائز اهمیت برشمرد.
**پارلمان سوریه: منطقه اشغالی «لواء اسکندرون» را از ترکیه پس میگیریم
پارلمان سوریه دوشنبه شب در بیانیهای اعلام کرد که بازپسگیری منطقه «لواء اسکندرون» از ترکیه در اولویت مبارزات ملت این کشور قرار دارد.
پارلمان سوریه بیانیهای به مناسبت هشتاد و سومین سالگرد اشغال لواء اسکندرون منتشر کرده است.
پارلمان سوریه تأکید کرده است که نیروهای اشغالگر فرانسوی در سال ۱۹۳۹ زمینه را برای ورود نظامیان ترکیه فراهم کردند و این کشور نیز سیاستهای اشغالگرانه خود را در آن اعمال کرد.
در بیانیه پارلمان سوریه آمده است: همان نقش ترکیه در حال حاضر تکرار شده و با حملاتی که بیش از یازده سال انجام داده است به کشتارهای وحشیانه مردم سوریه، ارائه انواع حمایتها از گروههای تروریستی، سرقت نفت و گاز، آثار باستانی و کارخانجات سوریه، بمباران منازل شهروندان، قطع مکرر آب بیش از یک میلیون سوری در شهر حسکه و اطراف آن ادامه میدهد که نقض آشکار همه هنجارها، منشورها و قوانین بین المللی و نقض آشکار منشور حقوق بشر و قوانین حقوق بشری بین المللی است.
پارلمان سوریه تأکید کرده است که ملت سوریه امروز بیشتر از هر زمانی بر حرکت در مسیر پیروزی نهایی در برابر گروههای شرور و متجاوز و تروریسم تحت حمایت آمریکا تأکید دارند.
بر اساس این گزارش، در سال ۱۹۳۹، ترکیه از وقوع جنگ جهانی دوم، وضعیت موجود در اروپا و تسلط خود بر تنگهها در زمان جنک استفاده و الحاق لواء اسکندرون (سنجاق اسکندرون) به خود را اعلام کرد.
لواء الاسکندرون در کرانهٔ دریای مدیترانه، در کنار خلیج اسکندرون با مساحت ۴۵۰۰ کیلومتر مربع قرار دارد و امروز بیش از یک میلیون نفر در آن ساکن هستند.
**تداوم اقدامات ضدایرانی آمریکا؛ تلاش برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل
سخنگوی کاخ سفید بار دیگر از اغتشاشات در ایران حمایت و به رغم ادعای رویکرد دیپلماسی دولت جو بایدن در قبال ایران اعلام کرد که واشنگتن برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل تلاش میکند.
کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید عصر دوشنبه به وقت محلی در نشستی خبری در خصوص حمایت های دولت جو بایدن از ناآرامی ها و آشوب ها در ایران گفت که واکنش آمریکا اعم از اقدام مستقیم و نیز از طریق مجامع بینالمللی مانند سازمان ملل و زیر مجموعههای آن ادامه خواهد داشت.
سخنگوی کاخ سفید اذعان کرد: ما از ابزارهای اقتصادی مانند تحریمها علیه مقامات ایرانی استفاده میکنیم.
وی در حمایت از قطعنامه ضد ایرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو تصریح کرد: ما از رای شورای حقوق بشر سازمان ملل برای ایجاد یک گروه حقیقت یاب به منظور بررسی موارد نقض حقوق بشر در ایران حمایت کردیم که واقعاً اقدامی تاریخی بود که پیش از آن شاهد نبودیم.
سخنگوی کاخ سفید همچنین اذعان کرد: واشنگتن با سازمانهای جامعه مدنی همکاری میکند تا مطمئن شود که ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل حذف شود.
این مقام کاخ سفید در ادامه ادعاهای ضد ایرانی خود افزود: ما از بیانیه مشترک وزرای خارجه زن درباره ایران حمایت و بارها و بارها بصورت آشکار در مورد حقوقی که زنان و مردان ایران برای به دست آوردن آن در حال مبارزه هستند، اطلاعرسانی کردهایم.
قرار است ۱۴ دسامبر /۲۳ آذر ماه جاری پیش نویس قطعنامه آمریکایی حذف ایران از کمیسیون ۴۵ عضوی مقام زن سازمان ملل متحد به رای گذاشته شود تا دولت بایدن اقدامات ضد ایرانی خود را به رغم شعار رویکرد دیپلماسی در قبال تهران و حمایت از حقوق زنان در همسویی با مخالفان جمهوری اسلامی ایران وارد مرحله جدیدی کند.
دولت بایدن از آغاز حوادث داخلی ایران، حمایت از ناآرامی ها را در دستور کار خود قرار داده و از برهم زنندگان نظم عمومی حمایت و با برگزاری نشست هایی با مخالفان جمهوری اسلامی ایران بر اقدامات ضد ایرانی خود شدت بخشیده و بر فهرست تحریم های ضد ایرانی به بهانه نقض حقوق بشر افزوده است.
ادعای بایدن در حمایت از زنان ایران در حالی است که دولت او به صراحت اعلام کرده در پی تعلیق عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل است.
کامالا هریس معاون بایدن، پس از دیدار با یکی از به اصطلاح فعالان حقوق بشر که از مخالفان جمهوری اسلامی ایران و حامیان افزایش تحریم ها علیه ملت ایران است، دوم نوامبر /۱۱ آبان ماه همزمان با نشست غیررسمی (آریا فرمولا) و ضد ایرانی سازمان ملل درباره حوادث اخیر ایران، در بیانیه ای قصد واشنگتن برای همکاری با شرکا به منظور حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد را اعلام کرد.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران معتقد است همکاری راستین در محیط بینالمللی و پایبندی محکم به اصول عدم جانبداری، بیطرفی و غیرگزینشی عمل کردن، بهترین راه برای ارتقای مؤثر و حمایت از حقوق بشر است.
رهبر انقلاب اسلامی از ابتدای حوادث اخیر چندینبار به برنامهریزی دشمن از ماهها قبل برای ایجاد اغتشاش و آشوب در کشور اشاره کردهاند.
حضرت آیتالله خامنهای ۱۴ خردادماه سال جاری در حرم مطهر امام خمینی(ره) در بیاناتی تأکید کردند که: «امروز مهمترین امید دشمنان برای ضربه زدن به کشور، امید بستن به اعتراضات مردمی است. امیدشان به این است که بلکه بتوانند با کار روانی، با فعّالیّتهای اینترنتی و فضای مجازی و انواع و اقسام اینها، با پول، با مزدورپروری، مردم را در مقابل نظام اسلامی و جمهوری اسلامی قرار بدهند.» ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
ایشان همچنین در بیانات دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی(ع) و دیدار اخیر با جمعی از دانشآموزان، مردم را برای شناخت نقشه اصلی دشمن به بیانیههای وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ارجاع دادند.
وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ششم آبان ماه امسال در بیانیه مشترکی به مداخلات رژیم آمریکا در ناآرامی های اخیر ایران پرداختند و اعلام کردند: مستندات اطلاعاتی موجود نشان میدهند سرویس جاسوسی سیا (C.I.A) با همکاری سرویسهای جاسوسی هم پیمان و نیابتیهای مُرتجع، پیش از آغاز آشوبها، به شیوههایی که اشاره خواهد شد برای راهاندازی یک غائله سراسری در ایران با هدف ارتکاب جنایت علیه ملّت بزرگ ایران و تمامیت ارضی کشور و نیز زمینه سازی برای تشدید فشارهای خارجی، طراحی مبسوطی بهعمل آورده بود.
در بیانیه وزارت اطلاعات ایران و سازمان اطلاعات سپاه آمده است: طبق اطلاعات موجود نقش اصلی را در این میان آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (C.I.A) به عهده داشت و از همکاری نزدیک سرویس اطلاعات خارجی انگلیس خبیث، سرویس اطلاعات خارجی رژیم کودک کش صهیونیستی (موساد) و سرویس اطلاعات خارجی اَشرافیت بَدَوی آل سعود و چند کشور دیگر برخوردار بود. اطلاعات معتبری در اختیار است که برنامه ریزی و اجرای عملّیاتی بخش عمده آشوبها توسط سرویس موساد با همکاری شقیترین گروهکهای تروریستی صورت گرفته است.
این بیانیه مشترک می افزاید: شایان ذکر است که پیش از حادثه اخیر و از سال گذشته، ائتلاف مذکور، موضوعات و مناسبتهای دیگری را برای آغاز آشوب ها طراحی کرده بودند که با الطاف حضرت احدیت و تلاشهای سربازان گمنام امام زمان (عج) و جامعه اطلاعاتی پرافتخار کشور خنثی شده بودند؛ مقاطعی همچون سالگرد برخی وقایع سالهای گذشته، مقطع اجرای طرح بزرگ و ملّی مردمی سازی یارانهها در اوایل سال جاری، و پروژه آمریکایی کشف حجاب در ۲۱ تیرماه گذشته و ...
**۱۵ فلسطینی در یورش نظامیان صهیونیست به جنوب کرانه باختری زخمی شدند
منابع خبری بامداد سهشنبه گزارش دادند، در پی یورش نظامیان صهیونیست به شهرک «بیت امر» واقع در جنوب کرانه باختری ۱۵ فلسطینی زخمی شدند.
نظامیان صهیونیست با خودروهای زرهی خود به شهرک بیت امر واقع در شمال الخلیل یورش بردند.
بر اساس این گزارش، در پی درگیری بین نظامیان صهیونیست و جوانان فلسطینی در بیت امر ۱۵ نفر از جمله سه نفر به ضرب گلوله جنگی صهیونیستها زخمی شدند.
بر اساس این گزارش، جوانان فلسطینی با پرتاب سنگ و نارنجکهای دست ساز به سربازان صهیونیستی که در یک خودروی زرهی گیر افتاده بودند، حمله کردند.
در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن عملیات ضد صهیونیستی در طول ماههای اخیر به شدت افزایش یافته است؛ به گونهای که سران سیاسی و نهادهای نظامی و امنیتی این رژیم به ناتوانی خود در مقابله با این عملیاتها اذغان کرده و درباره گسترش آن هشدار میدهند.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
**فشار دولت کره جنوبی به کامیونداران برای پایان دادن به اعتصابات
پس از شکست مذاکرات دولت کره جنوبی با اتحادیههای کامیونداران برای پایان دادن به اعتصابات، کابینه این کشور صدور دستور بازگشت اعتصاب کنندگان به سر کار خود را بررسی میکند.
دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی دوشنبه شب اعلام کرد، دولت امروز (سهشنبه) در این مورد تصمیم خواهد گرفت که آیا با استناد به قوانین سختگیرانه، به اعتصاب رانندگان کامیون در این کشور پایان دهد یا خیر.
اگر دولت کره جنوبی با استناد به اینکه اعتصاب کامیون داران به اقتصاد این کشور ضربه میزند، از این قوانین سختگیرانه استفاده کند، اقدامی بیسابقه در تاریخ این کشور خواهد بود.
این اعتصاب که دومین اعتصاب در کمتر از ۶ ماه گذشته توسط کامیوندارانی است که خواستار افزایش حداقل دستمزد هستند، فعالیتهای صنعتی را در زمانی که چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا در بهترین حالت انتظار دارد در سال آینده به ۱.۷ درصد کاهش پیدا کند، بیش از پیش مختل خواهد کرد.
در صورتی که دولت کره حنوبی این دستور را صادر کند و کامیون داران آن را نپذیرند، میتواند عواقب سختی برای آنها در پی داشته باشد و منجر به مجازاتهایی مانند لغو جواز کار، سه سال زندان یا جریمهای تا سقف ۳۰ میلیون وون (۲۲ هزار و ۵۵۰ دلار) شود.
وون هی ریونگ وزیر حمل و نقل کره جنوبی گفت: این دستور در صورت تایید، بدون تاخیر اجرا خواهد شد.
اتحادیه همبستگی کامیونداران باربری (CTSU) که سازماندهنده این اعتصاب است، دستور شروع کار را «غیر دموکراتیک و ضد قانون اساسی» و شواهدی مبنی بر عدم تمایل دولت به مشارکت در گفتوگو خواند.
این اتحادیه روز دوشنبه در بیانیهای گفت: اتحادیه همبستگی کامیونداران باربری تسلیم سرکوبهای تمامیتخواه دولتی نخواهد شد.
این اتحادیه در نظر دارد امروز نیز ۱۶ تجمع سراسری در نقاط مختلف کره جنوبی برگزار کند.
دولت تمایلی به افزایش حداقل دستمزدها تا پیش از سه سال آینده ندارد، در حالی که اتحادیه کامیون داران میگوید این افزایش باید سالانه باشد و مقدار آن نیز افزایش بیشتری پیدا کند.
**ائتلاف سعودی کشتی حامل سوخت یمن را توقیف کرد
شرکت نفت یمن دوشنبه شب اعلام کرد، ائتلاف سعودی یک کشتی حامل سوخت این کشور را توقیف کرده است.
«عصام متوکل» سخنگوی شرکت نفت یمن گفت: ائتلاف سعودی کشتی به نام «اینفکتیوس» حامل بنزین برای یمن را در آبهای این کشور توقیف کرده است.
وی افزود: ائتلاف سعودی با وجود بازرسی و داشتن مجوز از سوی سازمان ملل متحد این کشتی حامل سوخت یمن را توقیف کرده است.
بر اساس این گزارش، تعداد کشتیهای حامل سوخت یمن که توسط ائتلاف سعودی توقیف شدند به سه کشتی رسیده است.
پیش از این، شرکت نفت یمن، ائتلاف متجاوز و سازمان ملل را مسئول تلاشهای تاسف بار و اعمال محدودیتهای نادرست که عواقب شدیدی بر آنها مترتب است، دانسته بود.
بر اساس اعلام رسانههای یمن، ائتلاف سعودی طی ماههای اوت و سپتامبر ۱۳ کشتی حامل سوخت یمن را با وجود بازرسی و مجوز سازمان ملل متحد توقیف کردند.
مهدی المشاط رئیس شورای عالی سیاسی یمن پیش تر به ائتلاف سعودی درباره ادامه توقیف کشتیهای حامل سوخت که نقض صریح آتش بس است، هشدار داده بود.
وزیر دفاع یمن نیز تأکید کرده بود که نیروهای مسلح یمن در آمادگی کامل برای اجرای هرگونه تصمیم از سوی رئیس شورای عالی سیاسی این کشور هستند.
عربستان سعودی همراه با امارات، بحرین، سودان، مصر و کویت در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد اما پس از گذشت تقریبا هفت سال از این تجاوز وحشیانه، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند.
**انگلیس: اقدامات چین چالشی برای ارزشها و منافع لندن است
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس چین را متهم به اقتدارگرایی کرد و هشدار داد اقدامات پکن چالشی حاد برای ارزشها و منافع لندن است.
سوناک در اولین سخنرانی مهم سیاست خارجی خود به عنوان نخست وزیر، وعده داد که در واکنش به تشدید رقابت از سوی پکن، سیاست خارجی انگلیس را تغییر دهد.
او نسبت به "جنگ سرد" از سوی چین هشدار داد و گفت که به استفاده از دیپلماسی و تعامل در معاملات خود با دولت چین ادامه خواهد داد.
به دنبال دستگیری اد لارنس خبرنگار بی بی سی که تظاهرات در شانگهای را پوشش میداد، انتقادات زیادی در فضای داخلی انگلیس متوجه سوناک شده است.
سر ایین دانکن اسمیت رهبر سابق حزب محافظه کار انگلیس که به دلیل صحبتهایش در مورد سوء استفاده در هنگ کنگ و سین کیانگ مشمول تحریمهای پکن است، به ایندیپندنت گفت که قول سوناک برای دنبال کردن سیاست دیپلماسی و تعامل با چین شرم آور است.
حزب کارگر نیز نخستوزیر را متهم به تحریک چین کرد. چند ماه پیش سوناک به رایدهندگان در رقابت رهبری حزب محافظهکار گفت که کشور چین و رهبران آن بزرگترین تهدید برای انگلیس و امنیت و رفاه جهان در قرن حاضر هستند.
نخست وزیر انگلیس در سخنرانی سالانه سیاست خارجی خود وعده جهش تکاملی در رویکرد کشورش به رژیمهای سرکوبگر در سراسر جهان را داد که به ادعای او با عمل گرایی قوی مشخص میشود.
وی همچنین در این سخنرانی با انتقاد شدید از تلاشهای دیوید کامرون نخست وزیر سابق انگلیس برای ایجاد پیوندهای نزدیکتر با ابرقدرت های اقتصادی در حال ظهور، رؤیای دوران طلایی در روابط انگلیس و چین را مرده اعلام کرد و گفت: اقدام کامرون ساده لوحانه بود که انتظار داشت افزایش بده بستان تجاری منجر به اصلاحات اجتماعی و سیاسی شود.
**کره جنوبی: چین توانایی تغییر رفتار کره شمالی را دارد
یون سوک یول رئیس جمهور کره جنوبی با بیان اینکه چین نه تنها مسئولیت دارد بلکه از توانایی تأثیرگذاری بر رفتار کره شمالی نیز برخورردار است، از پکن خواست تا پیونگ یانگ را از پیگیری توسعه ممنوعه تسلیحات و موشکهای هستهای منصرف کند.
یون عصر دوشنبه در مصاحبهای تفصیلی از چین به عنوان نزدیکترین متحد کره شمالی خواست تا به مسئولیتهای خود به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل عمل کند و گفت: خودداری چین از این اقدام، منجر به سرازیر شدن سیل جنگافزارهای نظامی به منطقه خواهد شد.
رئیس جمهور کره جنوبی افزود: مسلم است که چین توانایی نفوذ بر کره شمالی و مسئولیت مشارکت در این روند را دارد و حال این به پکن بستگی دارد که تصمیم بگیرد آیا این نفوذ را برای حفظ صلح و ثبات اعمال خواهد کرد یا خیر.
یون خاطرنشان کرد: اقدامات کره شمالی منجر به افزایش هزینههای دفاعی در کشورهای این منطقه از جمله ژاپن و استقرار بیشتر هواپیماهای جنگی و کشتیهای نظامی آمریکایی خواهد شد.
او گفت که این به نفع چین است که نهایت تلاش خود را برای ترغیب کره شمالی به خلع سلاح هستهای انجام دهد.
کیم جونگ اون رهبر کره شمالی علیرغم رکود آزمایشهای موشکی این کشور در طول سال گذشته، این هفته گفت که کشورش قصد دارد قدرتمندترین نیروی هستهای جهان را داشته باشد.
مقامهای کره جنوبی و آمریکا میگویند که پیونگ یانگ ممکن است دوباره آزمایش بمبهای هستهای خود را که از سال ۲۰۱۷ به این طرف متوقف شده بود، از سر گیرد.
آزمایشهای کره شمالی بر گردهماییهای متعدد رهبران بینالمللی در ماه جاری از جمله کنفرانس گروه ۲۰ در بالی سایه انداخت جایی که یون، شی جین پینگ رئیسجمهور چین را تحت فشار قرار داد تا اقدامات بیشتری برای مهار تحریکات هستهای و موشکی کره شمالی انجام دهد. شی نیز متقابلا از سئول خواست تا روابط با پیونگ یانگ را بهبود بخشد.
جو بایدن رئیسجمهور آمریکا پیش از نشست گروه ۲۰، به شی جین پینگ گفت که پکن موظف به تلاش برای تحت فشار قرار دادن کره شمالی است تا این کشور از انجام هفتمین آزمایش هستهایاش خودداری کند. اگرچه او گفت که مشخص نیست که آیا چین واقعا توانایی انجام این کار را دارد یا خیر.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی بایدن پیش از نشست گروه ۲۰ گفت که بایدن به شی جین پینگ اخطار میدهد که ادامه تلاشهای کره شمالی برای توسعه تسلیحات منجر به افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه خواهد شد، امری که پکن تمایلی به دیدن آن ندارد.
کره جنوبی و آمریکا برای استقرار جنگافزارهای استراتژیک بیشتر از سوی آمریکا مانند ناوهای هواپیمابر و بمبافکنهای دوربرد در این منطقه توافق کردهاند اما یون گفت که انتظار تغییراتی در ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیروی زمینی آمریکایی مستقر در کره جنوبی را ندارد.
وقتی از یون سوال شد در صورت انجام آزمایش هستهای جدید از سوی کره شمالی، کره جنوبی و شرکای این کشور چه عکسالعملی از خود نشان خواهند داد؟ او قول داد پاسخی به این اقدام خواهند داد که «هرگز در گذشته دیده نشده است» اما توضیح بیشتری در این خصوص نداد.
وی گفت: انجام هفتمین آزمایش هستهای از سوی کره شمالی بسیار غیرعاقلانه خواهد بود.
یون عدم ثبات در واکنش بینالمللی را عامل شکست سیاستهای سه دهه گذشته در مقابله با کره شمالی دانست و افزود: ما باید بهطور مداوم و همگام با یکدیگر به اقدامات این کشور واکنش نشان دهیم.
چین در جنگ کره ۱۹۵۳-۱۹۵۰ در کنار کره شمالی جنگید و از آن زمان به لحاظ اقتصادی و دیپلماتیک از این کشور حمایت کرده است اما تحلیلگران میگویند پکن ممکن است قدرت محدود و شاید تمایل کمی برای مهار پیونگ یانگ داشته باشد.
چین میگوید تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل را که خودش نیز به آنها رای داده است را اجرا میکند اما از زمان تصویب این تحریمها، پیوسته خواستار کاهش آنها شده و همراه با روسیه، مانع از تلاشهای آمریکا برای اعمال تحریمهای جدید برعلیه کره شمالی شده است.
مخالفت با تغییر وضعیت تایوان
تقویت روابط و هماهنگی با واشنگتن هسته اصلی سیاست خارجی یون است. او مانند سلف خود، مون جائه این، در میان افزایش رقابت ایالات متحده و چین، محتاطانه قدم برداشته است. چین بزرگترین شریک تجاری کره جنوبی و همچنین شریک نزدیک کره شمالی است.
یون در مورد افزایش تنشها بین چین و تایوان گفت: هرگونه مناقشه در آن منطقه باید بر اساس هنجارها و قوانین بینالمللی حل و فصل شود.
تایوان که چین آن را متعلق به خود میداند، تحت فشارهای نظامی و سیاسی فزایندهای از سوی پکن قرار گرفته و چین اعلام کرده است که هرگز از توسل به زور بر سر تایوان چشمپوشی نخواهد کرد.
یون گفت: من قاطعانه با هرگونه اقدام یکجانبه برای تغییر وضعیت موجود مخالفم.
هنگامی که از یون در مورد نقش کره جنوبی یا نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه در صورت بروز درگیری نظامی احتمالی میان چین و تایوان پرسیده شد، یون گفت که نیروهای این کشور وضعیت امنیتی کلی را در نظر خواهند گرفت اما مهمترین نگرانی آنها هرگونه اقدام نظامی کره شمالی برای سوءاستفاده از این وضعیت خواهد بود.
وی تصریح کرد: آنچه مهم است پاسخ به تهدید قریب الوقوع اطراف ما و کنترل تهدیدات احتمالی است.
همکاریهای منطقهای
یون همچنین افزایش همکاری با ژاپن را با وجود اختلافهای حقوقی و سیاسی که به اشغال شبه جزیره کره از سوی ژاپن در سالهای ۱۹۴۵-۱۹۱۰ بازمیگردد، به عنوان هدف اصلی خود تبدیل کرده است.
کره جنوبی، ژاپن و آمریکا توافق کردهاند تا اطلاعات لحظه به لحظه را برای ردیابی آزمایشهای موشکهای بالستیک کره شمالی به اشتراک بگذارند.
به عنوان بخشی از بزرگترین توسعه نظامی خود از زمان جنگ جهانی دوم، انتظار میرود ژاپن تسلیحات نظامی جدیدی از جمله موشکهای دوربرد تهیه کند، برای دفاع سایبری هزینه کند و یک ستاد فرماندهی ترکیبی هوایی، دریایی و زمینی ایجاد کند تا امکان همکاریهای نزدیکتر با نیروهای آمریکایی را برای خود فراهم آورد.
سلف یون بسیاری از تمرینهای سهجانبه را متوقف کرد و با تیره شدن روابط نزدیک بود قرارداد تبادل اطلاعات با توکیو را نیز ترک کند.
یون گفت: اکنون ژاپن با تهدیدهای روز افزونی از سوی برنامه موشکی کره شمالی از جمله آزمایشهایی که بر فراز جزایر ژاپن انجام میشود، مواجه است.
وی یادآور شد: من معتقدم که دولت ژاپن نمیتواند به پرواز موشکهای کره شمالی بر فراز قلمرو خود بیتوجه باشد و از انجام اقدامات لازم در این خصوص غفلت بورزد.
**شهادت یک فلسطینی به ضرب گلوله صهیونیستها در الخلیل
یک شهروند فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان رژیم صهیونیستی در شمال شهر الخلیل در کرانه باختری رود اردن به شهادت رسید.
درپی یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به شهرک بیت عامر در شمال الخلیلی درگیری های شدیدی بین آنها و شهروندان فلسطینی روی داد که در جریان آن ۲۲ فلسطینی بر اثر اصابت گلوله و استشمام گازهای سمی آسیب دیدند.
وزارت بهداشت فلسطین سپس اعلام کرد: ۹ نفر از این ۲۲ فلسطینی بر اثر گلوله زخمی شدند که حال یک نفر از آنها به نام "مفید اخلیل" به خاطر اصابت گلوله به سرش وخیم بود و صبح امروز در بیمارستان به شهادت رسید.
کرانه باختری رود اردن در طول ماههای اخیر شاهد افزایش مقاومت شهروندان فلسطینی در برابر یورش های نظامیان صهیونیست و مبارزه مسلحانه مبارزان فلسطینی با صهیونیست ها است.
این وضعیت سران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی را به شدت نگران کرده است.
**لاورنتیف: شرایط مناسب برای دیدار اردوغان و اسد هنوز فراهم نیست
"الکساندر لاورنتیف" فرستاده رئیس جمهور روسیه در امور خاورمیانه اعلام کرد: دیدار بشار اسد و رجب طیب اردوغان روسای جمهور سوریه و ترکیه گامی تعیین کننده و مهم است، اما معتقدیم هنوز شرایط مناسب فراهم نشده است.
فرستاده رئیس جمهور روسیه در امور خاورمیانه با بیان این مطلب افزود: تماس ها (بین ترکیه و سوریه) از طریق سرویس های ویژه ادامه دارد، ما معتقدیم که باید این ارتباطات گسترش یابد و این تماس ها باید از طریق وزارتخانه های امور خارجه و برخی دیگر از تشکیلات وابسته به دولتهای دو طرف انجام شود تا مسائل مهم دو طرف را حل کند.
لاورنتیف تاکید کرد: تماس ها می تواند به صورت دوجانبه انجام شود و طرف روسی آماده ارائه هرگونه کمک و میانجیگری لازم بین دو کشور است.
وی خاطرنشان کرد: به هرحال مسکو برای میانجیگری تلاش می کند، بنظرم باید شرایط و زمینه دیدار روسای جمهور ترکیه و سوریه فراهم شود.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه اخیرا در گفت و گو با شبکه الجزیره درخصوص روابط آنکارا و دمشق گفت: به مانند مصر، روابط ترکیه با سوریه نیز می تواند به روال معمول خود بازگردد، چرا که دشمنی همیشگی در سیاست وجود ندارد.
در مقابل، مقامات سوری نیز اعلام کرده اند که منتظر گام های عملی ترکیه در این ارتباط هستند.
**پنتاگون: گفتوگو با روسیه امری حیاتی است
خبرگزاری تاس به نقل از یکی از سخنگویان وزارت دفاع آمریکا نوشت که این کشور گفت و گوی امنیتی مداوم با روسیه را یک امر حیاتی می داند.
خبرگزاری دولتی روسیه به نقل از یکی از سخنگویان پنتاگون که به نام وی اشاره ای نشده است، نوشت که آمریکا چندین کانال ارتباطی را برای رایزنی درمورد مسائل حیاتی امنیتی با روسیه حفظ کرده تا از برخوردهای نظامی، اشتباه های محاسباتی و تشدید تنش ها جلوگیری شود.
تاس به نقل از این مقام آمریکایی افزود که واشنگتن از گفت و گوهای تلفنی اکتبر امسال میان سرگئی شویگو و لوید آستین، وزیران دفاع روسیه و آمریکا و همچنین مارک میلی و والری گراسیموف، روسای ستاد مشترک آمریکا و روسیه دلگرم شده است.
پیشتر خبرگزاری رویترز در خبری اختصاصی مدعی شده بود که مسکو و واشنگتن از زمان حمله به اوکراین تنها یک بار از خط ارتباطی اضطراری استفاده کرده اند.
**ریخت و پاش های بن سلمان باوجود فقر و بیکاری
کاربران فضای مجازی عربستان با انتقاد از صرف هزینه های هنگفت برای برگزاری جشن و کنسرتها در این کشور تاکید می کنند که این ریخت و پاش ها در حالی صورت می گیرد که مردم عربستان با فقر، بیکاری، گرسنگی و نبود زیرساختهای مناسب در کشور مواجه هستند.
کاربران فضای مجازی در عربستان در توییت های خود اقدامات و برنامه های رئیس اداره سرگرمی عمومی این کشور به ریاست "ترکی الشیخ" را محکوم و آن را در راستای ترویج بی بند و باری می دانند.
ترکی الشیخ دست راست "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی به شمار می رود و به گفته این کاربران"، هدف نهایی از برنامه ها اداره سرگرمی عمومی تلاش های مقامات عربستان برای منحرف کردن افکار عمومی از وخامت اوضاع سیاسی و اقتصادی این کشور است.
این منتقدان سیاست های آل سعود خاطرنشان می کنند که باید بجای صرف هزینه های میلیونی برای تجهیزات مورد نیاز جشن و کنسرت و پرداخت دستمزد هنرمندان، این بودجه ها باید برای تامین نیازهای اساسی و زیربنایی و خدمات اولیه مردم در اختیار آنها قرار می گرفت.
سیل هولناک اخیر در شهر جده یکی از مشکلات چندین ساله اهالی این شهر است. هر بار که چنین سیلی شهر جده را در می نوردد، مردم با گله و شکایت خواهان اصلاح زیرساخت های شهر برای جلوگیری از تکرار آن هستند اما فساد مکرر در پروژه های عمرانی جلوگیری از سیلاب مانع از این امر شده است. همین امر نیز باعث شد که پس از سیل اخیر کاربران عربستانی با راه اندازی هشتگ "جده غرق می شود"، به انتقاد شدید از ناکارآمدی و فساد سیستمی در کشورشان بپردازند.
در همین راستا، فهد الغفیلی پژوهشگر و فعال سیاسی کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز در توئیتی در واکنش به آگهی های کنسرت خوانندگان عرب در ریاض نوشت: پول مملکت به امثال اینها داده می شود؛ در حالی که مردم خودمان با صرف هزینه های بسیار هم امکان کار و اشتغال پیدا نمی کنند.
**مدودف: ازدواج آمریکا و اروپا به طلاق منتهی میشود
دیمیتری مدودف رئیس جمهوری پیشین روسیه انتشار گزارشهایی درمورد اینکه واشنگتن در حال سود بردن از جنگ اوکراین و رکود اروپا است، اعلام کرد که ازدواج بین آمریکا و اتحادیه اروپا احتمالا به طلاق منتهی میشود.
مدودف در کانال تلگرامی خود علت این اظهارات را اینطور بیان کرد که آمریکا به عنوان یک "مرد مقتدر " به شریک خود خیانت اقتصادی کرده است.
معاون شورای امنیت ملی روسیه افزود: آمریکا نه تنها هیچ قصدی برای تقسیم درآمد خود ندارد بلکه برعکس از ذخایر شریک دیرینهاش میدزدد و پول را بدون هیچ تردیدی در جیب خود میگذارد.
وی اشاره کرد که واشنگتن شرایط تجاری در خانه را برای شرکتهای اروپایی جذاب جلوه میدهد و دیگر کشورها را ترغیب به خرید محصولات خود میکند. مدودف یکی از دلایلی را که بازار برای اجناس اروپایی کوچک شده، تصمیم کشورهای این قاره در جهت جدایی از روسیه دانست.
رئیس جمهور سابق روسیه همچنین اضافه کرد: شما نمیتوانید واقعا به آن ولی نعمتهای ثروتمند اعتماد کنید. همین میشود که اروپا امروز بدون کمک خرج مانده است.
او در ادامه ضمن تاکید بر اینکه اتحادیه اروپا میتواند از "شریک خائن خود جدا شود و یک زندگی آزاد جدید را شروع کند"، با تشبیه عجیبی افزود که احتمالا آنها عزم و توان کافی برای این کار ندارند.
شکاف فزاینده بین رهبران اتحادیه اروپا و همتایان آمریکاییشان از اظهار نظرهای مقامهای این بلوک و گزارش رسانههای غربی کاملا مشهود است.
نشریه پولیتیکو هفته گذشته گزارش داد که مقامهای ارشد اتحادیه اروپا از اینکه آمریکا از بحران در میان کشورهای عضو این بلوک سود میبرد، عصبانی هستند. آنها همچنین منزجر شدند که تامین کنندگان انرژی آمریکا گاز طبیعی مایع را به قیمت ۴ برابر بیشتر از قیمت داخلی به اروپا میفروشند و همچنین پیمانکاران نظامی آمریکا از فروش تسلیحات بیشتر به اوکراین سود میبرند.
مقامهای اتحادیه اروپا همچنین به قانون کاهش تورم آمریکا و تاثیر آن بر شرکتهای اروپایی اعتراض دارند.
**هند ۴۰ درصد نفت اورال روسیه را خرید
هند در ماه گذشته میلادی، بیش از ۴۰ درصد نفت اورال روسیه را خرید.
بر اساس دادههای رفاینتیو (Refinitiv) و معاملهگران در روز دوشنبه نشان داد که هند حدود ۴۰ درصد از کل حجم صادرات دریایی اورال روسیه را در ماه نوامبر(آبان) خریده است که بزرگترین خریدار این کشور به شمار می آید.
در این دوره زمانی، محموله های صادرات به اروپا، که قبلاً بزرگترین مصرف کننده نفت اورال بود، در ماه نوامبر کمی کمتر از یک چهارم دوره مشابه بود. تقریباً کل حجم این نبه پالایشگاه هایی تحویل داده شد که شرکت های نفتی روسیه در آنها سهام دارند.
حجم کل محموله های نفت اورال از بنادر روسیه در ماه نوامبر بدون احتساب حجم ترانزیت قزاقستان به ۷.۵ میلیون تن رسید.
اتحادیه اروپا در ۵ دسامبر، عرضه محموله های نفت روسیه را از طریق دریا تحریم می کند.
به گفته تاجران نفت، حجم عرضه نفت اورال به اروپا ممکن است در ماه دسامبر بیشتر کاهش یابد، زیرا تحریم شامل ممنوعیت عرضه نفت روسیه حتی توسط شرکت های روسی به پالایشگاههای باقی مانده آنها در اتحادیه اروپا است.
معاملهگران گفتند که بحثهای اتحادیه اروپا در مورد سقف قیمت نفت روسیه نیز تجارت در ماه دسامبر را پیچیده میکند و باعث افزایش عدم اطمینان در تامین امنیت انرژی میشود.
بر اساس محاسبات رویترز، ترکیه همچنان خریدار اصلی نفت اورال در دریای مدیترانه است، در ماه نوامبر، تحویل نفت به این کشور حدود ۱۵ درصد از کل صادرات دریای اورال را به خود اختصاص داده است.
علاوه بر این، چندین محموله اورال به سمت بندر سعید مصر میرود، جایی که انتظار میرود در نفتکشهای بزرگتر برای تحویل به آسیا، احتمالاً چین، بارگیری شود.
طبق این داده ها، چین کمتر از ۵ درصد از صادرات دریای اورال را در ماه نوامبر به خود اختصاص داده است، اما بازرگانان انتظار داشتند که برخی از نفتکش ها، در مقصد دوم به چین برسند.
**جنون تسلیحاتی آمریکا؛ رونمایی از پیشرفتهترین بمبافکن رادارگریز
نیروی هوایی آمریکا قصد دارد تا طی چند روز آینده از پیشرفته ترین بمب افکن رادار گریز با فناوری جدید خود که قیمت آن دو میلیارد دلار برآورد می شود، رونمایی کند.
شبکه خبری فاکس نیوز با انتشار این خبر، افزود: نیروی هوایی آمریکا در نظر دارد تا بمب افکن پیشرفته دور پرواز و رادار گریز «بی-۲۱ ریدر» (B-۲۱ Raider ) که قابلیت حمل بمب اتمی و انجام عملیات هسته ای را دارد در روز جمعه (۱۱ آذرماه ۱۴۰۱) رونمایی کند.
بنابراین گزارش، قرار است این بمب افکن فوق پیش رفته که ساخت شرکت جنگ افزار سازی « نورثروپ گرومن » (Northrop Grumman) در ایالت کالیفرنیا آمریکا است در محوطه این شرکت پرده برداری شود.
«داگ یانگ» (Dough Young) مدیرعامل این شرکت جنگ افزاری در این باره گفت: بمب افکن بی-۲۱ ریدر؛ پشرفته ترین هواپیمای نظامی است که تاکنون ساخته شده و محصولی از نوآوری های پیشگام و برتر در زمینه فناوری است."
قرارداد ساخت این بمب افکن پیشرفته سال ۲۰۱۵ به این شرکت جنگ افزارسازی آمریکایی سپرده شد و تخمین زده می شود هزینه توسعه، خرید و بهره برداری ۱۰۰ فروند از این هوایپمای جنگی حدود ۲۰۳ میلیارد دلار، یا به عبارتی هر فروند دو میلیارد دلار باشد.
این بمب افکن به عنوان بخشی از برنامه توسعه بمب افکن راهبردی (Long Range Strike Bomber) نیروی هوایی آمریکا است؛ «بی-۲۱ریدر» یک بمب افکن راهبردی فوق دوربرد، با ظرفیت حمل بار سنگین است که قادر به حمل سلاح های متعارف و هسته ای است.
این بمب افکن توانایی پرواز و انجام ماموریت "با خلبان اختیاری" را دارد، بدین معنی که قادر است با و یا بدون خلبان، همانند پهپاد و از طریق کنترل زمینی به پرواز در آمده و عازم ماموریت شود.
**وکلای مغربی: هرگونه عادی سازی روابط با اسرائیل محکوم است/ از حق ملت فلسطین دفاع می کنیم
در حالی که دولت مغرب روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کرده است، کانون وکلای دادگستری مغرب بر حمایت از مردم مظلوم فلسطین در مبارزه با اشغالگران صهیونیست و تاسیس کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف تاکید کرد.
کانون وکلای دادگستری مغرب در پایان کار سی و یکمین کنفرانس ملی خود که در شهر داخله این کشور برگزار شد، بر محوریت مساله فلسطین به عنوان یک مساله ملی بر اساس موضع اصولی و ثابت، از حق مردم آن در مبارزه ملی با اشغالگران صهیونیست و حق استقلال و تاسیس کشور مستقل خود به پایتختی قدس شریف تاکید کردند.
وکلای دادگستری مغرب ضمن محکوم کردن هر گونه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در عین حال آمادگی خود را برای دفاع از حقوق مشروع مردم فلسطین در دادگاههای بین المللی و منطقهای اعلام کردند و خواستار آزادی همه اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم اشغالگر صهیونیستی شدند.
این کنفرانس در بیانیه خود ایجاد یک نهاد حرفهای علیه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در بدنه انجمن و ایجاد شبکهای برای دفاع از مساله فلسطین را اعلام کرد.
حقوقدانان مغرب در بیانیه پایانی کنفرانس خود همچنین دخالت خارجی که به دنبال تجزیه تمامیت ارضی و تضعیف حاکمیت ملی کشورهای عربی است را محکوم کردند.
آنها در عین حال ایجاد یک نهاد دیپلماتیک شامل وکلای مغرب با طرفهای دوست که هدف آن دفاع از مساله ملی کشور این است را توصیه کرده و خواستار حل اختلافات بین مغرب و کشورهای همسایه این کشور و بازگشایی مرز با الجزایر شدند.
در گزارش کمیته امور ملی و منطقهای و بین المللی کنفرانس یاد شده آمده است که بر به کارگیری وکلای حقوقی برای دفاع از تمامیت ارضی مغرب و همچنین حمایت از مساله فلسطین تاکید شد.
بر اساس گزارش رای الیوم، محکومیت عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در حالی در بیانیه پایانی کنفرانس یاد شده گنجانده شد که در این خصوص اختلاف نظر به وجود آمد زیرا «عمر بن جلون» یکی از اعضای دفتر کانون و نویسنده مصوبات کنفرانس اشاره کرد که یک اقلیت کوچک وکلا از محور دفاع از عادیسازی روابط حمایت میکنند و سعی در لغو بیانیه پایانی دارند. با این حال، محکویت عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی راه خود را در بیانیه پایانی پیدا کرد.
پیشتر نیز شماری از نمایندگان مجلس مغرب مخالفت خود را با از سرگیری روابط با رژیم اسرائیل اعلام کرده بودند و تاکید کردند که از سرگیری روابط با این رژیم به منزله چشم پوشی از مبارزات مردم فلسطین و حق آنها برای ایجاد کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس نخواهد بود.
مغرب با آمریکا و رژیم اسرائیل قرارداد سه جانبه امضا کرده بود که بر اساس آن، آمریکا صحرای غربی را به عنوان سرزمین مغرب به رسمیت میشناسد و مغرب نیز موافقت خود را با از سرگیری روابط با رژیم اسرائیل اعلام کرد.
مردم مغرب تاکنون بارها با آمدن به خیابان و برگزاری تجمع و به آتش کشیدن پرچم رژیم صهیونیستی، مخالفت خود را با عادی سازی روابط مغرب و رژیم صهیونیستی ابراز و خواهان پایان آن شده اند.
**هشدار درباره تلاش آل سعود برای تغییر هویت جزیره شیعه نشین "تاروت"
گروه مخالفان حکومت سعودی با نام «لقاء» درباره تلاش آل سعود برای آسیب زدن و تغییر هویت فرهنگی و تاریخی جزیره شیعه نشین "تاروت" واقع در شرق عربستان همانند آنچه در حذف بسیاری از آثار اسلامی و تاریخی در مناطق مختلف این کشور از جمله بناهای اسلامی در شهرهای مقدس مکه و مدینه انجام شده است، هشدار داد.
پایگاه خبری العهد امروز (سه شنبه) نوشت: گروه «لقاء» در بیانیه خود نسبت به آسیب رساندن به هویت جزیره «تاروت» و تلاش حکومت سعودی برای محو موقعیت تاریخی و فرهنگی و از بین بردن ویژگیهای باستانی این جزیره مشابه آنچه در حذف بسیاری از آثار اسلامی و تاریخی در مناطق مختلف این کشور از جمله بناهای اسلامی در مکه مکرمه و مدینه منوره مرتبط با تاریخ پیامبر اکرم (ص) و خاندان (ع) و یارانش (رض)، علاوه بر دهها محله تاریخی در شهر جده و آثار تاریخی الاحساء و دیوارهای القطیف و غیره هشدار داد.
جزیره تاروت با اکثریت شیعه جزیرهای در خلیج فارس و از توابع استان القطیف در منطقه شرق عربستان است. این جزیره با یک گذرگاه با قطیف ارتباط دارد. مساحت جزیره تاروت ۷۰ کیلومتر مربع است. چندین شهر و روستا از جمله تاروت، دیره و دارین در این جزیره قرار دارند.
در بیانیه گروه «لقاء» با اشاره به آنچه «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی تحت عنوان راهنمای توسعه جزیره دارین و تاروت و طرح های وسوسهانگیز اعلام کرده، آمده است: این راهنما و طرح ها را تنها میتوان در چارچوب دهها پروژه گمراه کننده قرار داد که نیازهای مردم را برآورده نمیکند و دغدغههای اساسی آنها را در هیچ زمینهای برآورده نمیکند و در درجه اول، هدفش رواج هویتی جدید و تضعیف تنوع فرهنگی مناطق شبه جزیره عربستان است و این تنها پوششی برای پنهان کردن فساد اداری و غفلت عمدی است که بدنه نهادهای کشور را می خورد.
در ادامه این بیانیه آمده است: اعلامیه محمد بن سلمان در خصوص توسعه جزیره دارین و تاروت در راستای بیتوجهی حکومت سعودی و به حاشیه راندن مطالبات مکرر مردم جزیره تاروت مبنی بر ایجاد بیمارستان دولتی و همچنین تعطیل کردن بسیاری از پروژههای عمرانی و توسعه زیرساختها صورت گرفت که این موضوع پرسشهایی را درباره جدیت حکومت و صداقتش در خصوص توسعه اعلام شده جزیره مطرح میکند و آن اینکه هدف آن، از بین بردن موقعیت تاریخی و ویژگیهای فرهنگی این منطقه است.
گروه «لقاء» تاکید کرد: حفظ میراث فرهنگی تاروت مستلزم در نظر گرفتن موقعیت بینظیر این جزیره در طول تاریخ و عدم تغییر نام ثابت و متداول آن یعنی «جزیره تاروت» است که منابع تاریخی بلکه حتی منابع پژوهشی که پیش از این اعلامیه، خود نظام نقشهها و مقالههای آن را از سازمان گردشگری و غیره در روزنامهها و نشریات رسمی منتشر میکرد.
این گروه مخالف حکومت سعودی، نامگذاری عمدی جزیره تاروت از سوی این حکومت به «جزیره درین و تاروت» را تخطی از حقایق تاریخی و توهین به هویت ساکنان منطقه دانست.
گروه «لقاء» در پایان تاکید کرد که این گروه مخالف در شبه جزیره عربستان مخالفت کامل خود با دست اندازی به هویت منطقه، نامهای تاریخی و فرهنگی و تخریب آثار باستانی جزیره تاروت را اعلام کرد و از مردم این منطقه می خواهد تا در مقابل این اعمال ظالمانه مجدانه تلاش کنند و همچنین از فرهنگیان می خواهد تا اسناد مربوط به تاریخ باستانی جزیره تاروت و غیره را نمایش و منتشر کنند.
**رئیس دیوان عالی کشور برای تبادل نظر قضایی با روسیه اعلام آمادگی کرد
رئیس دیوان عالی کشور که در صدر هیأتی برای شرکت در دهمین نشست سراسری قضات و یکصدمین سالگرد تاسیس دیوان عالی روسیه وارد مسکو شد، برای تبادل نظر قضایی با این کشور اعلام آمادگی کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم در صدر هیأتی برای شرکت در دهمین نشست سراسری قضات و یکصدمین سالگرد تأسیس دیوان عالی روسیه و دیدار با مقامات قضایی روسیه با استقبال کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه و معاون رئیس دیوان عالی روسیه وارد مسکو شد.
در این سفر که به دعوت لبدوف رئیس دیوان عالی روسیه انجام شد، روسای دیوان عالی و مقامات قضایی کشورهای تاجیکستان، هند، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و جمهوری آذربایجان نیز حضور دارند.
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم تبادل و رایزنی درباره مسائل قضایی را از جمله اهداف این سفر عنوان کرد و گفت: آمادگی داریم در این دیدارها، نقطه نظرات، تجارب و دانش قضایی را با یکدیگر مبادله کنیم.
وی ادامه داد: در آخرین روز سفر، دیداری با رئیس دیوان عالی روسیه خواهیم داشت و در این دیدار درباره مسائل مطرح شده تبادل نظر خواهیم کرد.
براساس این گزارش، امروز سه شنبه (هشتم آذر) مراسم افتتاحیه دهمین کنگره سراسری قضات روسیه با حضور میهمانان خارجی و روسای دیوان عالی کشورهای ایران، ارمنستان، آذربایجان، کوبا، هند، قرقیزستان و ازبکستان برگزار میشود و گزارشی از نحوه فعالیت شورای قضات فدراسیون روسیه و هیأت عالی قضات در این کنگره مطرح خواهد شد.
https://irna.ir/xjL۷NC
**اورآسیانت: جمهوری آذربایجان به دنبال انسداد گذرگاه لاچین است
تحلیلی اورآسیانت در گزارشی از تنشهای جاری میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان نوشت: باکو به دنبال زمینهسازی برای انسداد و تصرف گذرگاه لاچین است.
این تارنمای آمریکایی به نقل از یک مقام ارشد دولت آدربایجان که نام وی را فاش نساخت، نوشت که باکو تا ابد منتظر اجابت خواسته اش در زمینه تحویل گذرگاه زنگزور و خلع سلاح ارامنه قره باغ نمی ماند.
وی افزود: گزینه های دیپلماتیک تقریباً بی نتیجه بوده اند. اگر ما یک پست مرزی در ورودی لاچین احداث کنیم و تمامی این جریان را خاتمه دهیم چه رخ خواهد داد؟ بدون هوا چگونه می توان نفس کشید؟
پس از آتش بس سال ۲۰۲۰ میان باکو و ایروان، نیروهای صلح بان روسیه در گذرگاه لاچین که مناطق ارمنی نشین ناگورنو – قره باغ را به خاک ارمنستان متصل می کند مستقر شدند. باکو مدعی شده که ایروان از این گذرگاه برای نقل و انتقالات نظامی به قره باغ استفاده می کند. طرف ارمنی این اتهام را رد کرده و گفته که بر اساس توافق سال ۲۰۲۰، گذرگاه زنگزور که جمهوری آذربایجان را به جمهوری خودمختار نخجوان متصل می سازد برای عبور و مرور عادی باز خواهد بود.
این گزارش می افزاید: در خانکندی که جمهوری خودخوانده آرتساخ آن را به پایتختی خود برگزیده، نگرانی از اجرای تهدید باکو در زمینه کاهش رفت و آمد به قره باغ رو به افزایش است. تیگران گریگوریان تحلیلگر سیاسی مقیم ارمنستان به اوراسیانت گفت: همه منتظر دور جدیدی از افزایش تنش ها هستند. این گذرگاه نه تنها نقطه ای آسیب پذیر بلکه تهدید علیه آن مسئله مرگ و زندگی است.
وی افزود: اگر (جمهوری) آذربایجان هرگونه حضور یا کنترلی بر گذرگاه لاچین داشته باشد، بیشتر جمعیت ساکن قره باغ در مورد امکان حضور در این منطقه دچار تردید خواهند شد چرا که (این گذرگاه) تنها راه ارتباط آن با جهان خارج است.
اوراسیانت به نقل از هشدار اخیر نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان نوشت که لفاظی های باکو تلاشی برای "زمینه سازی برای انسداد گذرگاه لاچین، محاصره ارامنه ناگورنو – قره باغ و احتمال قتل عام و آوراگی آنها به بهانه عدم پایبندی ارمنستان به تعهدات خود است. "
در جمهوری آذربایجان نیز پیش بینی می شود که درگیری ها دوباره از سرگرفته شود.
واصف حسین اف، از مسئولان اندیشکده دولتی "مرکز تحلیل روابط بین المللی" به اوراسیانت گفت: ظرف ماه گذشته (میلادی) شاهد وخامت اوضاع بوده ایم. نقض بیانیه سه جانبه ۲۰۲۰، (جمهوری) آذربایجان را وادار می سازد که از ابزارهای گوناگون در اختیار خود برای توقف استفاده غیرقانونی از این گذرگاه به دست ارامنه استفاده کند.
حسین اف با اشاره به تلاش های روسیه و تمایل فرانسه برای میانجیگری میان طرفین گفت: با مداخله نقش آفرینان خارجی مانند روسیه و (امانوئل) مکرون (رئیس جمهوری فرانسه) و شکست دیپلماسی، همه چیز دلالت بر آن دارد که متاسفانه تجدید تنش ها غیرقابل جلوگیری است.
**رکورد جدید واردات گاز اروپا از روسیه برغم اعمال تحریم ها
روزنامه فایننشال تایمز نوشت: واردات گاز طبیعی مایع اروپا از روسیه در سال جاری میلادی با ثبت افزایش ۴۰ درصدی رکورد جدیدی ثبت کرده و این موضوع مشکلات اروپا برای رها شدن از وابستگی به گاز روسیه را به رغم تلاش های بروکسل برای تغییر منابع انرژی نشان میدهد.
این رسانه انگلیسی افزود: این افزایش بی سابقه در ماه های ژانویه تا اکتبر سال ۲۰۲۲ و در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ میلادی رخ داده است.
بر اساس این گزارش، واردات گاز طبیعی مایع اروپا از روسیه به طور معمول با تانکرهای بزرگ انجام می شود. رکود در واردات گاز دریایی روسیه نشان می دهد که با وجود توقف فعالیت لوله های انتقال سوخت، هنوز وابستگی اروپا به سوخت روسیه قطع نشده است.
به نوشته این روزنامه انگلیسی، در این بازه زمانی، گاز طبیعی مایع روسیه ۱۶ درصد از واردات گاز دریایی اروپا را تشکیل داده است.
فایننشال تایمز مدعی شد درحالی که حجم کلی ۱۷.۸ میلیارد متر مکعب گاز وارداتی از روسیه، تنها کسری از ۶۲.۱ میلیارد متر مکعب جریان گاز از خط لوله را در این مدت تشکیل می دهد، این امر، اروپا را در معرض رویکرد ولادیمیر پوتین در استفاده از انرژی به عنوان سلاح قرار می دهد.
«آن سوفی کوربو» پژوهشگر مرکز جهانی سیاست انرژی در دانشگاه کلمبیا، در این زمینه گفت: «یک روز ممکن است پوتین از خواب بیدار شود و بگوید ما ارسال گاز طبیعی مایع به اروپا را متوقف میکنیم و منطقه مجبور می شود این محصول را به قیمتی حتی بالاتر از بازار خریداری کند».
وی همچنین گفت: «روسیه می تواند مسیر محموله های خود را به سمت کشورهای بسیار نیازمند به گاز طبیعی مایع مانند بنگلادش و پاکستان تغییر دهد و برای کسب «دستاوردهای سیاسی» و «فشار بر اروپایی ها» حتی به قیمت پایین تری این محصول را به این کشورها بفروشد. نباید فراموش کرد که بسیاری از کشورها استطاعت مالی خرید گاز طبیعی مایع را ندارند».
جریان گاز از طریق خط لوله «یامال/ Yamal» که از لهستان می گذرد، از ماه مه متوقف شده است و روسیه در تابستان امسال جریان گاز از طریق خط نورد استریم ۱ به آلمان را قطع کرد. این خط سپس دچار ترکیدگی شد که به ادعای برخی کشورهای اروپایی خرابکاری عمدی بوده است.
اروپا برای پر کردن خلا ناشی از واردات گاز از روسیه، به بازار بین المللی روی آورده است. سال گذشته اروپا ۱۵۵ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از روسیه وارد کرده بود. داده های شرکت ردیابی ترابری دریایی«رفینیتیو» نشان می دهد که اروپا بین ژانویه تا اکتبر رکورد ۱۱۱ میلیارد متر مکعب واردات گاز طبیعی مایع در سطح جهان را ثبت کرده که نسبت به سال گذشته نزدیک به ۷۰ درصد افزایش داشته است.
واردات از روسیه در این دوره به ۱۷.۸ میلیارد مترمکعب رسید که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ میلادی، ۴۲ درصد افزایش یافت و فرانسه، بلژیک، اسپانیا و هلند تقریباً تمام حجم را به خود اختصاص دادند.
**نخستوزیر پاکستان: مصونیت اسرائیل به جنایات آن در فلسطین افزوده است
نخست وزیر پاکستان وضعیت وخیم فلسطین اشغالی را چالشی جدی برای صلح و امنیت بین المللی دانست و تاکید کرد: مصونیت اسرائیل به جنایات این رژیم وحشی افزوده و جهان برای جلوگیری از آن باید اقدام مشخصی انجام دهد.
«محمد شهباز شریف» امروز طی پیامی به مناسبت روز جهانی همبستگی با فلسطین (۲۹ نوامبر) اعلام کرد: مردم و دولت پاکستان بر حمایت بی دریغ خود را از ملت فلسطین تاکید میکنند.
وی اظهار داشت: این موضوع برای ما بسیار نگران کننده است که فلسطینی ها بیش از هفت دهه تحت اشغال غیرقانونی رژیم اسرائیل رنج می برند. این اشغال وحشیانه علاوه بر بی عدالتی هایی که مردم فلسطین در زندگی روزمره خود به دست نیروهای اشغالگر متحمل می شوند، منجر به آوارگی، سرخوردگی و ناامیدی آنان شده است.
شهباز شریف با محکومیت حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی در تابستان گذشته به نوار غزه، گفت: مصونیت رژیم اشغالگر قدس آن را جسورتر کرده و به اقدامات وحشیانه این رژیم افزوده است. لذا تا زمانی که جامعه بینالملل اقدام مشخصی برای پایان دادن به جنایات اسرائیل انجام ندهد، فلسطینیان همچنان متحمل تلفات جانی، جراحات و نقض فاحش حقوق بشر علیه خود خواهند شد.
وی با تاکید بر مطالبه پاکستان برای تشکیل کشور مستقل فلسطین مطابق با مرزهای قبل از سال ۱۹۶۸ به پایتختی قدس شریف، اعلام کرد: اسرائیل باید به شهرک سازیهای غیرقانونی در سرزمینهای اشغالی از جمله قدس شرقی پایان دهد و از طرف دیگر جامعه بین المللی نیز باید تلاش های خود را برای پایان دادن به نقض بی پایان حقوق فلسطینیان افزایش دهد.
روز گذشته نیز حامیان آزادی بیت المقدس در شهر «کراچی» پاکستان به مناسبت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین با برگزاری همایش دوچرخه سواری، ضمن حمایت از جبهه مقاومت در سرزمینهای اشغالی، اقدامات ضدبشری رژیم صهیونیستی و حامیان آن را محکوم کردند.
همایش دوچرخه سواری برای اعلام همبستگی با مردم و جبهه مقاومت فلسطین با حضور شخصیتهای سیاسی و مذهبی پاکستان، فعالان مدنی و دانشجویان به همت «بنیاد حمایت از فلسطین» در شهر کراچی واقع در جنوب پاکستان برگزار شد.
**اسرائیل غرق در فساد اخلاقی؛ تجاوز فرماندهان به یک سوم نظامیان زن
گزارش دفتر نظارت و بازرسی رژیم اسرائیل درباره اوضاع نظامیان زن شاغل در ارتش، پلیس، دستگاه امنیت عمومی (شاباک) و اداره زندان های این رژیم فاش کرد که حدود یک سوم آنها مورد آزار و اذیت جنسی همکاران و فرماندهان خود قرار گرفته اند.
خبرگزاری فلسطینی «سما» امروز (سه شنبه) نوشت: بر اساس گزارش دفتر نظارت و بازرسی رژیم اسرائیل که به بررسی حمایت از نظامیان زن در خدمت وظیفه پرداخته و دیروز (دوشنبه) منتشر شد، ۲۲ درصد از نظامیان زن شاغل در پلیس، ۲۷ درصد از نظامیان زن وظیفه در نیروهای گارد امنیتی و ۳۸ درصد از نظامیان زن در حال خدمت در ارتش در طول خدمت مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اند.
این گزارش فاش کرد که از هر چهار نظامی زن در دوران خدمت وظیفه، یک نفر، یک یا چند بار مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است و این آمار از پاسخ ۱۶۱ نفر از ۶۴۴ نظامی زن در خدمت وظیفه که به پرسشنامه دفتر نظارت و بازرسی پاسخ دادند، به دست آمده است.
بر این اساس، جمعیت نظامیان زن که در خدمت وظیفه در اداره زندانهای رژیم اسرائیل کار میکنند، حدود ۳۸ درصد بیشتر از سایرین در معرض تجاوز جنسی قرار گرفته اند.
گزارش یاد شده اشاره کرد که حدود ۷۰ درصد تعرض و آزار و اذیت جنسی علیه نظامیان زن توسط نظامیان یا فرماندهان مرد که در حال خدمت دائمی بوده اند، انجام شده است. براین اساس، ۵۲ درصد از این نظامیان زن (۱۴۴ نفر) توسط نظامیان یا فرماندهانی که در حال خدمت دائمی بوده اند، مورد تجاوز جنسی قرار گرفتهاند و ۱۹ درصد گزارش داده اند که مستقیم یا غیر مستقیم مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.
همچنین مشخص شد که کمتر از نیمی از نظامیان درحال خدمت وظیفه در پلیس، شاباک و سرویسهای امنیتی (۹۶ نفر از ۲۰۹ نظامی زن درحال خدمت وظیفه یعنی حدود ۴۶٪) در پرسشنامه گزارش دادهاند که در طول خدمت خود مورد آزار جنسی قرار گرفته اند.
در گزارش دفتر نظارت و بازرسی رژیم اسرائیل همچنین آمده است که حدود ۳۳ درصد از نظامیان در ارتش اسرائیل اظهار داشتند که از زمان جذب خدمت شدن یک یا چند بار مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند.
این گزارش فاش کرد که ارتش رژیم اسرائیل نظرسنجیهای خود را برای عموم منتشر نمیکند و نتایج آن را به کمیته ارتقای وضعیت زنان و برابری جنسیتی در کنست (پارلمان) ارائه نمیکند.
«ماتنیاهو انگلمن» بازرس رژیم صهیونیستی اشاره کرد که از طریق نظرسنجیهای انجام شده توسط پلیس در سالهای ۲۰۱۶.۲۰۱۸ و ۲۰۲۱ که در آن از نظامیان زن در حال انجام وظیفه پرسیده شد که آیا در طول سال گذشته با آزار جنسی مواجه شدهاند یا خیر؟ و مشخص شد که گزارش افسر وظیفه در مورد آزار و اذیت جنسی به ویژه در میان زنان افزایش قابل توجهی داشته است.
در همین حال، ۶.۴۴ درصد از افسران پلیس زن اسرائیلی گزارش دادهاند که در سال ۲۰۲۱ توسط یک افسر پلیس مورد آزار جنسی قرار گرفته اند.
انگلمن گفت: نظامیان زن قربانی - که چه از جانب نظامیان مرد در خدمت وظیفه و چه از جانب افسران مرد شاغال به طور دائمی- مورد اذیت و آزار جنسی قرار گرفته اند.
وی افزود: نباید در قبال این واقعیت بی توجه باشیم که به ۷۰ درصد شکایات نظامیان زن به درستی رسیدگی نشده و در دستور کار قرار نگرفته است زیرا روند آزار و اذیت جنسی علیه آنها مشاهده می شود؛ بدون اینکه حمایتی از سطح مقامات و فرماندهی از آنها صورت گیرد.
https://irna.ir/xjL۷MV
**هشدار به بایدن: مراقب تکرار حادثه ۱۱ سپتامبر باش
اداره فدرال شورای ملی مارشال ایر آمریکا که مسئولیت حفاظت از هواپیماهای مسافربری را برعهده دارد، ضمن انتقاد از دولت در فرستادن نیروهای این اداره به مرزهای جنوبی هشدار داد که این اقدام ۱۱ سپتامبر دیگری رقم می زند.
رئیس شورای ملی مارشال ایر (نهادی فدرال که مسئولیت حفاظت از جان مسافران و ارزیابی تهدیدها را در هواپیماهای مسافربری دارد) در نامه ای خطاب به «جو بایدن» هشدار داد که آمریکا با فرستادن مارشالهای این نهاد به مرزهای جنوبی کشور ۱۱ سپتامبر دیگری رقم می زند.
«سونیا لابوسکو» از شورای ملی مارشال هوایی ضمن انتقاد از اقدام اخیر دولت آمریکا نسبت به فرستادن مارشالهای فدرال به مرزهای جنوبی که عمدتا بهعنوان مسافران مخفی در هواپیماها حضور دارند تا کار نظارت بر تهدیدهای تروریستی را ارزیابی کنند انتقاد کرد.
وی در مصاحبه ای با شبکه خبری "فاکس نیوز" گفت که مارشال ها اکنون در کمتر از ۱ درصد پروازها حضور دارند و اکثر آنها برای کمک به گشت های مرزی به جنوب کشور اعزام شده اند.
وی در نامه ای خطاب به بایدن نوشت: بیایید جلوی ۱۱ سپتامبر دیگر را بگیریم.
لابوسکو سپس افزود: در میانه گسیل مارشال های فدرال به مرزهای جنوبی تهدیدات متعددی در هواپیماهای تجاری رخ داده است، از جمله حادثه ای که دو روز پیش در یکی از پروازهای جنوب غربی رخ داد و یک نفر تلاش داشت به زور وارد کابین خلبان شود. در حادثه ای دیگر هم یکی از مسافران با چاقو مسافر دیگر را تهدید کرده بود.
وی خطاب به بایدن گفت: لطفا مارشال ها را از آسمان بیرون نبرید و بگذارید کاری را که برای انجام آن آموزش دیده اند، انجام دهند.
لابوسکو با اشاره به حملات به مرکز تجارت جهانی در سپتامبر ۲۰۰۱ افزود: اقدامات جاری دولت شانس توقف ۱۱ سپتامبر را از بین میبرد.
وی سپس ادامه داد: سازمان او به عنوان شاخه ای از اداره امنیت حمل و نقل، در نامه به دولت بایدن بر بازگرداندن نیروهای خود تاکید کرده است.
درخواست های شورای ملی ایر مارشال در حالی است که خطوط هوایی در میانه تعطیلات عید شکرگزاری و سایر تعطیلات رسمی دیگر، در شلوغ ترین حالت ممکن خود قرار دارند.
علیرغم جابجایی ماموران فدرال به مرزها و انتقاد شدید به این اقدام دولت، «الخاندرو مایورکاس» وزیر امنیت داخلی دو هفته پیش در جریان جلسه استماع کنگره وجود بحران مرزی را رد کرد.
همزمان جمهوری خواهان که به زودی کنترل مجلس نمایندگان را در دست می گیرند خواهان استعفای مایورکاس شده و اعلام کرده اند در صورتی که وزیر امنیت داخلی از سمتش کناره گیری نکند، استیضاح می شود.
**کووید ۱۹ به فرانسه بازگشت/ نگرانی از «همهگیری سهگانه»
پس از چهار هفته کاهش موارد ابتلا به کرونا و در بحبوحه افزایش موارد برونشیولیت و آنفولانزای فصلی، آمار بستری مبتلایان به کووید در بیمارستانهای فرانسه نگرانی از «همهگیری سهگانه» را در این کشور افزایش یافت.
روزنامه فرانسوی «لو فیگارو» در گزارشی از بازگشت کووید ۱۹ به فرانسه نوشت. بر پایه دادههای سلامت عمومی فرانسه که مسئول رصد همهگیری است، نرخ بروز و مثبت ابتلا به ویروس کرونا و پذیرش مبتلایان در بیمارستان (سه شاخص کلیدی برای نظارت بر بیماری) به شدت افزایش یافته است.
این آمار که در بولتن هفتگی انتشار یافته در حالی از افزایش موارد ابتلا به کرونا خبر میدهد که وضعیت سلامت عمومی تحت تاثیر تنش آغاز فصل بیماریهایی چون آنفولانزا و برونشیولیت است.
در حال حاضر به دلیل یک جنبش اجتماعی مرتبط با آزمایشگاههای تشخیص طبی، دستیابی به جزئیات دقیق از تعداد موارد ابتلا در فرانسه دشوار است اما داده های مخابره شده توسط داروخانه ها به وضوح از سرگیری ابتلا را نشان میدهد.
امروز ۹ هزار و ۳۰۴ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ در فرانسه شناسایی شد. رقمی که ممکن است با توجه به اوج همهگیری زیاد به نظر نرسد، اما با تعطیلی آخر هفته آزمایشگاهها قابل توجیه است.
همین آمار در مقایسه با هفته پیش (دوشنبه ۲۱ نوامبر) افزایش ۳۷.۵ درصدی را نشان میدهد. موارد مثبت کرونا امروز با ۱۰ درصد افزایش به ۲۶.۵ درصد رسیده است و تعداد موارد علامتدار بیماری نیز در هفت روز ۴۱.۴ درصد افزایش یافته است.
این ازسرگیری پس از چند هفته رکورد همهگیری در فرانسه رخ می دهد. آخرین موج کرونا در پایان تابستان و همزمان با شروع سال تحصیلی، فرانسه را درنوردید.
مرکز سلامت عمومی فرانسه تاکید می کند که مساله بازگشت کرونا به فرانسه در پی افزایش موارد بستری و نیز پذیرش در بخش مراقبت های ویژه، نتیجهگیری شده است.
آنچه که فرانسه را بیش از گذشته نگران بازگشت کرونا کرده، همزمانی این همه گیری با بیماریهای فصلی برونشیولیت و آنفولانزای فصلی و ایجاد یه «همهگیری سهگانه» است.
**استولتنبرگ: ناتو بهای گزافی برای جنگ اوکراین پرداخت خواهد کرد
دبیر کل ناتو امروز ضمن تاکید دوباره بر حمایت از اوکراین هشدار داد که کشورهای عضو این سازمان نظامی بهای گزافی برای جنگ در این کشور شرق اروپا پرداخت خواهند کرد.
خبرگزاری ها به نقل از سخنرانی ینس استولتنبرگ در افتتاحیه اجلاس بخارست نوشتند که این سازمان از حمایت از اوکراین دست نخواهد کشید.
وی از دیگر کشورهای عضو خواست تا در زمستان پیش رو کمک های بیشتری به این کشور اختصاص دهند تا بتواند از پس سرما و بی برقی ناشی از حملات روسیه به زیرساخت هایش برآید.
استولتنبرگ گفت: ناتو تا زمانی که لازم باشد از اوکراین حمایت خواهد کرد و عقب نخواهیم نشست.تمرکز اصلی بر حمایت از اوکراین و اطمینان یافتن از آن است که رئیس جمهوری (روسیه) پیروز نگردد.
به گفته وی، تنها راه دستیابی به شرایط مناسب آغاز مذاکرات آن است که اوکراین در جبهه های نبرد پیشروی کند.
در همین حال خبرگزاری رویترز گزارش داد که ناتو بر تولیدکنندگان جنگ افزار فشار آورده تا تولید خود را افزایش دهند. این خبرگزاری به نقل از یک دیپلمات که نام وی را فاش نساخت، عنوان کرد که مشکلات روز افزونی در حوزه ظرفیت تامین وجود دارد.
وی گفت: ما با بیشترین ظرفیت ممکن در حال تحویل سفارش ها هستیم ولی یک مشکل جدی وجود دارد که اوکراینی ها از آن آگاهند. حتی صنایع تسلیحاتی آمریکا نیز با وجود توانایی ای که دارند با مسائلی مواجهند.
وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بخارست پایتخت رومانی گردهم آمده اند تا به مدت ۲ روز درباره مهمترین چالشهای پیش روی ناتو از جمله جنگ در اوکراین و نیز موضوع عضویت سوئد و فنلاند بحث و تبادل نظر کنند.
وزیر امور خارجه اوکراین دیشب (۷ آذر) از کشورهای عضو ناتو خواست تا تولیدات تسلیحات نظامی خود را افزایش دهند.
دمیتری کولبا در آستانه نشست وزرای خارجه ناتو در مصاحبه با پولیتیکو، گفت: بدون سرمایه گذاری روی تولید تسلیحات نظامی بیشتر، پیروزی در میدان جنگ در طولانی مدت امکان پذیر نیست.
کولبا ادامه داد: همزمان با نبرد فعلی در میدان جنگ، ما باید به فکر آینده جنگ هم باشیم، به همین خاطر کشورهای ناتو باید شروع به تولید تسلیحات نظامی بیشتر کنند.
وزیر خارجه اوکراین هشدار داد: در غیر این صورت، ما نمیتوانیم در جنگ پیروز شویم.
**با شهادت دو برادر شمار شهدای امروز فلسطین به سه نفر رسید
وزارت بهداشت فلسطین از شهادت دو برادر فلسطینی در کرانه باختری به دست نظامیان رژیم صهیونیستی خبر داد که با احتساب آنها شمار شهدای امروز فلسطین به سه نفر رسید.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که دو بردار فلسطینی صبح امروز بر اثر اصابت گلولههای نیروهای رژیم اسرائیل در غرب رام الله به شهادت رسیدند.
این وزارتخانه تصریح کرد: «جواد عبد الرحمن عبد الجواد ریماوی» جوان ۲۲ساله فلسطینی پس از اصابت گلوله نظامیان رژیم اشغالگر صهیونیستی در حومه رام الله به شهادت رسید.
وزارت بهداشت فلسطین افزود: «ظافر عبدالرحمن ریماوی» برادر ۲۱ساله جواد نیز دقایقی بعد بر اثر اصابت گلولههای رژیم اشغالگر صهیونیستی در منطقه "کفرعین" به شهادت رسید.
پیشتر نیز رسانههای فلسطینی گزارش دادند که امروز یک شهروند فلسطینی به نام «مفید اخلیل» به ضرب گلوله نظامیان رژیم صهیونیستی در شمال شهر الخلیل در کرانه باختری رود اردن به شهادت رسید.
بر اساس این گزارش، درپی یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به شهرک بیت عامر در شمال الخلیلی درگیریهای شدیدی بین آنها و شهروندان فلسطینی روی داد که در جریان آن ۲۲ فلسطینی بر اثر اصابت گلوله و استشمام گازهای سمی آسیب دیدند.
وزارت بهداشت فلسطین سپس اعلام کرد: ۹ نفر از این ۲۲ فلسطینی بر اثر گلوله زخمی شدند که حال یک نفر از آنها به نام «مفید اخلیل» به خاطر اصابت گلوله به سرش وخیم بود و صبح امروز در بیمارستان به شهادت رسید.
نیروهای ملی و اسلامی در استان رام الله و البیره در کرانه باختری امروز خواستار افزایش مقاومت در برابر اشغالگران و حمایت بین المللی در برابر جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی شدند و اعلام کردند که ساکنان این مناطق به گرامیداشت روح شهدا دست به اعتصاب گسترده میزنند.
کرانه باختری رود اردن در طول ماههای اخیر شاهد افزایش مقاومت شهروندان فلسطینی در برابر یورشهای نظامیان صهیونیست و مبارزه مسلحانه مبارزان فلسطینی با صهیونیستها است.
این وضعیت سران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی را به شدت نگران کرده است.
**گانتس: حماس در نبرد "شمشیر قدس" دستاوردی بزرگ کسب کرد
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اذعان کرد که جنبش حماس یک سال و نیم پیش موفق به کسب دستاوردی بزرگ در چارچوب عملیات "شمشیر قدس" شد.
«بنی گانتس» امروز (سه شنبه) در گفت و گو با شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی با ادعای اینکه حماس آغازگر نبرد "شمشیر قدس" بود، تصریح کرد که دستاورد حماس این بود که با حمله گسترده موشکی به قدس، رژیم اسرائیل را وادار به ورود به نبرد «شمشیر قدس» (به قول صهیونیستها نگهبان دیوارها) کرد.
گانتس تاکید کرد که حماس توانست بین میادین و جبهههای مختلف در فلسطین پیوند و ارتباط برقرار کند.
او همچنین اظهار داشت که بدتر از این، حماس توانست به داخل شهرهای فلسطین اشغالی ۱۹۴۸ نیز نفوذ کرده و تنش و درگیریها را به این منطقه هم بکشاند.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تصریح کرد که نبرد سیف القدس (شمشیر قدس) زخمی عمیق و ماندگار در فهم و احساس اسرائیلیها ایجاد کرد.
آخرین نبرد بین جنبش حماس و رژیم صهیونیستی در غزه با نام «شمشیر قدس» آذر سال گذشته (۱۴۰۰) به مدت ۱۲ روز ادامه داشت که در آن ارتش این رژیم حملات و تجاوزهای وحشیانه خود علیه باریکه غزه و فلسطینیها را شروع کردند که منجر به شهادت و زخمی شدن هزاران فلسطینی شد.
گروه های مقاومت فلسطین نیز در پاسخ به تجاوزهای صهیونیست ها و حملات به غزه، اقدام به موشک باران گسترده سرزمینهای اشغالی کردند.
**اجازه نمیدهیم از خاک عراق علیه دیگر کشورها استفاده شود/ تاکید بر پرداخت طلب ایران
نخست وزیر عراق گفت: دولت عراق ملتزم است که قانون اساسی را اجرا کند و اجازه نمیدهد از خاک این کشور برای آسیب رساندن به هر طرفی استفاده شود؛ سیاست حکومت عراق است که این کشور نقطه شروعی برای آسیب رساندن به کشورهای منطقه نباشد.
محمد الشیاع السودانی نخست وزیر عراق و گفت و گوهای دوجانبه با رئیس جمهور کشورمان ، در نشست خبری در مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد شرکت کرد.
نخست وزیر عراق در این نشست خبری اظهار داشت: در این دیدار در زمینه همکاری های امنیتی صحبت شد؛ امنیت دو کشور واحد و تکمیل کننده همدیگر و جدایی ناپذیر است و بخشی از امنیت منطقه است.
السودانی تاکید کرد: دولت عراق ملتزم است که قانون اساسی را اجرا کند و اجازه نمیدهد که از خاک عراق برای آسیب رساندن به هر طرفی استفاده شود؛ سیاست حکومت عراق است که این کشور نقطه شروعی برای آسیب رساندن به کشورهای منطقه نباشد.
نخست وزیر عراق ادامه داد: دبیر شورای عالی امنیت ملی عراق در این سفر حاضر است و با همتای خود دیدار خواهد داشت تا به یک مکانیسم کاری و یک همکاری میدانی برسند تا از هرگونه تنشی جلوگیری و اجتناب به عمل آید.
وی تاکید کرد: از نظر عراق گفتوگو و تعامل بهترین راه برای جلوگیری از این مشکلات است؛ ما بر التزام حکومت جمهوری عراق با همکاری و هماهنگی با جمهوری اسلامی ایران در تمامی زمینههای مشترک تاکید میکنیم.
وی با قدردانی از دعوت کریمانه رئیس جمهور ایران برای سفر به تهران اظهار داشت: امروز در تهران هستیم تا در مورد روابط دوجانبه اقتصادی، سیاسی و امنیتی بحث و بررسی کنیم و آخرین تحولات بین المللی را بررسی کنیم.
نخست وزیر عراق سفر امروز را به منظور تقویت روابط تاریخی ایران و عراق دانست و افزود: ملت و دولت عراق حمایت جمهوری اسلامی علیه تروریست های داعش را فراموش نمیکنند؛ حضور مستشاران ایرانی که جان خود را در کنار برادران عراقی در جنگ حق علیه باطل تقدیم کردند.
السودانی بر اهمیت همکاری های مشترک در زمینه مبارزه با تروریسم و مواد مخدر تاکید کرد و اظهار داشت: این دیدار ها ضروری است تا پایه مشترکی بین دو کشور برای عملی شدن توافقات ایجاد شود.پرونده اقتصادی اهمیت زیادی برای دولت جدید عراق دار این امور تاثیر مهمی روی امنیت دارد.
وی با برشمردن توافق های صورت گرفته در دیدار امروزش با رئیس جمهور ایران، افزود: توافق کردیم تا نشست های کمیته اقتصادی دو کشور فعال سازی شده و نتایج این جلسات به کمیته عالی دو کشور منتقل شود.موضع ایران در حمایت از عراق در صادرات برق را ارج می نهیم و خواستار ادامه این صادرات تا تکمیل پروژه های عراق در تولید برق و گاز هستیم.
نخست وزیر عراق همچنین تاکید کرد: عراق برای پرداخت طلب های ایران با مکانیسم های خاص تلاش می کند و امروز در این زمینه مذاکرات خواهیم داشت.
السودانی ادامه داد: در این سفر گفتگوهایی بین وزرای نفت دو کشور در زمینه انتقال نفت خام و تسویه آن در پالایشگاه رایزنی هایی خواهد شد و پروژههای مربوط به نفت خام و مشتقات آن در این سفر و سفرهای بعدی بین دو کشور مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه مسائل اقتصادی تاثیر مهمی روی امنیت منطقه دارد، اظهار داشت: امروز توافق کردیم نشستهای کمیته اقتصادی دو کشور فعال شود.
**لاپید: نتانیاهو به هر دری می زند که دومین نخست وزیر زندانی نباشد
"یائیر لاپید" نخست وزیر پشبرد امور رژیم صهیونیستی بار دیگر با حمله شدیدی علیه "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر مامور تشکیل کابینه گفت که به هر دری می زند و نقشه می کشد تا به دومین نخست وزیر زندانی در این رژیم تبدیل نشود.
یائیر لاپید نخست پیشبرد امور رژیم صهیونیستی که دوره اش تا روی کار آمدن کابینه نتانیاهو به پایان می رسد، در صفحه توییتر خود در اشاره به مطرح بودن سه پرونده فساد مالی علیه نتانیاهو در دادگاه و تلاش او برای فرار از مجازات نوشت: نتانیاهو می خواهد خودش تصمیم بگیرید که در محاکمه اش چه کسی دادستان باشد. او می خواهد خودش تعیین کند که کدام قضات به توضیحاتش گوش دهند.
لاپید افزود: نتانیاهو می خواهید قانونی وضع کند که از طرح لوائح اتهام علیه نخست وزیر ممانعت کند زیرا او نخست وزیری است که اتهاماتی علیه اش مطرح شده است.
وی تاکید کرد : این اقدام به معنای اصلاح قانون و یا یک ایدئولوژی نیست بلکه این یک جرم است که می خواهد از یک فرصت سوء استفاده کند.
نخست پیشبرد امور رژیم صهیونیستی خطاب به صهیونیست ها گفت: ما باید به این امر پایان دهیم، ما مصمم به مبارزه با این مساله هستیم.
لاپید گفت: "ما باید در ابتدا دلیل این امر را به اسرائیلی ها توضیح دهیم. ما همینجا به آن ها می گوییم که چه چیزی درحال رخ دادن است؛ آن ها در معرض نیرنگ و فریب هستند و پایه های دموکراسی (ادعایی) در (رژیم صهیونیستی) درحال انحلال است و تمام این مسائل به دلایل شخصی است نه دلایل دیگر."
وی تاکید کرد: نتانیاهو اکنون می داند که اگر این کار را انجام ندهد، دومین نخست وزیری خواهد بود که وارد زندان می شود. او برای جلوگیری از این امر هر کاری خواهد کرد.
لاپید همچنین درباره نتانیاهو و ائتلاف کابینه او گفت: "آنها اسرائیل و دموکراسی (ادعایی) در آن را به خطر می اندازند و به امنیت اقتصادی آسیب وارد می کنند. اقدامات آن ها تحریم های بین المللی برای ما به همراه خواهد داشت و تنها دلیل آن مشکلات شخصی آنان است."
بنیامین نتانیاهو از ماه ها پیش در سه پرونده به فساد و رشوه خواری متهم شده است. ایهود اولمرت اولین نخست وزیر رژیم صهیونیستی بوده که به جرم فساد به زندان افتاد و پس از پایان دوره محکومیت آزاد شد.
**یک جاسوس دیگر موساد در لبنان دستگیر شد
دستگاه اطلاعات لبنان اعلام کرد که یک تبعه لبنانی را به خاطر همکاری با سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی "موساد" بازداشت کرده است.
روزنامه الاخبار لبنان امروز سه شنبه با اعلام این خبر افزود: درحالی که پیام های تلگرامی نشان می دهد که این فرد متهم اولین بار در ۲۵ آوریل ۲۰۲۱ با طرف صهیونیست ارتباط گرفته است اما تحقیقات و بررسی های دستگاه اطلاعاتی لبنان نشان می دهد که او یک سال و نیم قبل از این تاریخ با طرف های صهیونیست تماس داشته است.
این روزنامه افزود: این فرد به این مساله اعتراف کرده و گفته است که پیام های قبلی اش را پاک کرده است.
بر اساس این گزارش، در وسایل متهم کارت هایی یافت شده است که نشان می دهد او عضو حزب سوسیالیست ترقی خواه لبنان و یک گروه فراماسونری است.
به نوشته الاخبار، این فرد مدعی است که در مقابل تمام خدماتی که به صهیونیست ها داده است، تنها ۱۰۰۰ دلار دریافت کرده است.
پیش از این نیز دستگاههای امنیتی لبنان از دستگیری دستکم سه جاسوس موساد در لبنان در طول ماههای گذشته خبر داده بودند.
**امضای قرارداد گازی بلندمدت بین قطر و آلمان
دولت قطر امروز سه شنبه یک قرارداد گازی بلند مدت با همتای آلمانی خود امضا کرد.
شرکت «انرژی قطر» یک قرارداد بلند مدت ۱۵ ساله با شرکت کونوکو فیلیپس (ConocoPhillips ) برای انتقال گاز مایع به آلمان امضا کرد.
بر اساس این قرارداد، قطر ۲ میلیون تن گاز مایع به آلمان خواهد داد و اولین محموله در سال ۲۰۲۶ بارگیری خواهد شد.
سعد بن شریده الکعبی، وزیر دولت قطر در امور انرژی در این باره گفت که کشورش اقتصاد را جدای از سیاست می داند.
**پوتین: روابط چین-روسیه پیوسته تقویت میشود
رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که روابط مسکو و پکن برغم وضعیت بی ثبات در عرصه جهانی به طور پیوسته تقویت میشود.
ولادیمیر پوتین در پیامی به شرکت کنندگان در همایش تجاری انرژی روسیه- چین، صنعت انرژی را همچنان یکی از کلیدیترین حوزههای همکاری اقتصادی دو کشور دانست و شراکت جامع و تعامل راهبردی دو طرف را در حال توسعه بیشتر توصیف کرد.
در پیام رئیس جمهوری روسیه که از سوی ایگور سچین مدیر اجرایی روسنفت قرائت شد، آمده است که مسکو و پکن اخیرا در تضمین سطح نسبتا بالای روابط دو جانبه در بخشهای انرژی، زغال سنگ، گاز و نفت موفق عمل کردند و به طور مداوم بر روی اجرای پروژههای مشترک بزرگ در نیروگاههای هستهای چین و تولید گاز طبیعی مایع همکاری میکنند.
همزمان شی جین پینگ رئیس جمهوری چین در بیانیه ای که در این همایش خوانده شد، خاطرنشان کرد که پکن خواهان تقویت همکاری با مسکو در بخش انرژی است. وی در این بیانیه آورده است که این همکاری شامل تقویت بازار جهانی انرژی، توسعه منابع انرژی "سبز" و تامین امنیت زنجیره تامین جهانی است.
**اعتراض روسیه به واتیکان
در پی ظالمانه خواندن حمله روسیه به اوکراین از سوی پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان، نماینده روسیه نارضایتی شدید کرملین را به واتیکان ابراز کرد.
خبرگزاری روسی "ریانووستی" امروز سهشنبه گزارش داد، نماینده روسیه نارضایتی شدید مسکو را به واتیکان پس از محکومیت اخیر «پاپ فرانسیس» رهبر کاتالویک های جهان در "ظالمانه" خواندن اقدامات روسیه در اوکراین ابراز کرده است.
براساس این گزارش، پاپ فرانسیس در مصاحبهای با مجله "جزوئیت" آمریکا گفته بود: «هنگامی که در مورد اوکراین صحبت میکنم، درباره ظلم می گویم زیرا اطلاعات زیادی در مورد ستم نیروهای مهاجم دارم. وی سپس ادامه داد: به طور کلی، ظالمترینها شاید کسانی هستند که اهل روسیه هستند، اما مانند چچنی ها، بوریاتی ها و غیره نیستند. مسلما کسی که حمله کرده دولت روسیه است. این کاملا واضح است».
پاپ فرانسیس حدود دو هفته پیش در گفتوگو با روزنامه ایتالیایی لااستامپا بر آمادگی واتیکان برای هرگونه اقدام ممکن به منظور میانجیگری و پایان درگیری ها میان روسیه و اوکراین تاکید کرده بود. در پی این اعلان پاپ، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز ضمن استقبال از پیشنهاد واتیکان برای ایجاد چارچوب مذاکره به منظور حل منازعه اوکراین گفت که موضع کییف تاکنون این امر را امکان پذیر نکرده است.
**شکست کشورهای مدیترانه ای اروپا در جلوگیری از وقوع فاجعه دریایی
«آنتونیا لوری» (Antonia Leroy) رئیس دفتر اقیانوس ها در «بنیاد جهانی طبیعت» گفت: پنج کشور از هشت کشور مدیترانه ای اتحادیه اروپا نتوانسته اند طرح های خود را برای فعالیت های پایدار در این دریا به کمیسیون اروپا ارائه دهند؛ موضوعی که می تواند به بروز فاجعه در دریای متعلق به خود آنها منجر شود.
تارنمای «ای یو اکتیو» در مطلبی به قلم این مقام بزرگترین اتحادیه بینالمللی در زمینه حفاظت از محیط زیست، نوشت: در اتحادیه اروپا برنامه ریزی طولانی برای فعالیت های پایدار در دریا اختیاری نیست؛ این یک ضرورت حقوقی به موجب دستور «برنامه ریزی فضایی دریا» (MSP) است که ۳۱ مارس ۲۰۲۱ را به عنوان مهلت نهایی برای همه کشورها عضو برای ارائه طرح های خود تعیین کرده است.
روز جمعه دو دسامبر (۱۱ آذر) اولین سالگرد آغاز بکار اقدام قانونی کمیسیون اروپا علیه پنج کشور مدیترانه ای اتحادیه اروپا به دلیل شکست آنها در ارائه به موقع طرح های دریایی شان است.
تاکنون اقدام حقوقی اتحادیه اروپا با توجه به این که پنج کشور قرار است طرح های خود را منتشر کنند جدیت لازم را ندارد اما ضروری است که کمیسیون اقدامات قاطعانه همچون ارجاع این موضوع به دیوان دادگستری اتحادیه اروپا برای تحریم های احتمالی را بکار بندد.
بدون این طرح ها، اتحادیه اروپا نمی تواند به دستورات کنوانسیون تنوع زیستی سازمان ملل متحد (COP۱۵) برای حفاظت موثر و احیای اکوسیستم دریایی و تعهدات آب و هوای توافق پاریس یا توافق سبز اروپا در خصوص پاکسازی کربن در آینده عمل کند.
مدیترانه جواهر دریاهای اروپاست. اگرچه کمتر از ۱ درصد از سطح اقیانوس های جهانی را پوشش می دهد، اما از هر ده گونه دریایی شناخته شده، یکی را در خود جای داده است که ۲۸ درصد از آنها در هیچ کجای زمین یافت نمی شوند.
اما برخورد کشتیها، زبالههای دریایی، از دست دادن زیستگاه ها، پروژههای توسعه و صید بیرویه چندین مورد از مواردی است که آسیب جدی وارد کرده است به گونه ای که ۵۳ درصد از کوسهها و ماهی های بومی منطقه در معرض خطر انقراض هستند.
ناکامی در اجرای برنامهریزی برای طرح های پایدار اقیانوسی، اطمینان از باقی ماندن اقتصاد آبی مدیترانه را در محدودههای اقیانوسی غیرممکن میسازد، و بر منابع دریایی که از بیش از دو میلیون معیشت پشتیبانی میکنند، تاثیر می گذارد.
**بحران انرژی در اروپا؛ خاموشیها به مجارستان رسید
بحران انرژی در اروپا قطعی برق و خاموشیها را بر استادیومها، سالنهای تئاتر و دیگر اماکن عمومی در کشور مجارستان حاکم کرد.
تارنمای رادیو و تلویزیون ایرلند امروز سهشنبه نوشت که قبضهای سرسامآور انرژی دولت مجارستان را مجبور به تعطیلی کتابخانهها، سالنهای تئاتر، استخرها و حتی استادیومهای جدید فوتبال در فصل زمستان کرده است.
ساختمانهای با بهترین فناوری روز در میان سازههایی هستند که دیگر قادر به پرداخت هزینه های فزاینده انرژی در این کشور اروپای مرکزی نیستند.
برغم اینکه سِکِشفِهِروار یکی از شهرهای ثروتمند مجارستان است اما بسیاری از موزهها، کتابخانهها و سالنهای تئاتر این شهر رو به تعطیلی هستند. به گفته شهردار سکشفهروار، ورزشگاه جدید این شهر با ظرفیت ۱۴ هزار تماشاگر نیز این ماه به علت صرفه جویی در هزینهها فعالیت خود را متوقف ساخت.
بحران انرژی متاثر از جنگ اوکراین ویکتور اوربان رئیس جمهوری مجارستان را که "قبضهای خدماتی با قیمت کم" هسته سیاستش در یک دهه اخیر بوده، تحت فشار قرار گرفته است.
در ماه اکتبر نرخ تورم در مجارستان به ۲۱.۶ درصد رسید که بیشترین میزان از سال ۱۹۹۶ است و سومین نرخ تورم بزرگ در اتحادیه اروپا محسوب میشود.
محدودیتهای دستوری قیمت از سوی دولت در مواد غذایی اساسی و سوخت با هدف جلوگیری از افزایش قیمتها منجر به کمبود در برخی مغازهها و پمپ بنزینها شده است.
**آنکارا: عملیات زمینی در شمال سوریه ممکن است هر لحظه آغاز شود
سخنگوی دولت ترکیه در تازه ترین موضعگیری خود از امکان آغاز عملیات زمینی علیه شمال سوریه در هر لحظه سخن گفت.
ابراهیم کالین، سخنگوی دولت ترکیه در اظهاراتی گفت: عملیات نظامی در شمال سوریه علیه گروهک های تروریستی ممکن است در هر لحظه آغاز شود.
وی افزود: ترکیه خواستار دور شدن گروه موسوم به "نیروهای دموکراتیک سوریه" (قسد) از مرزهایش به عمق ۳۰ کیلومتر است.
کالین در عین حال ادعا کرد: "عملیات نظامی در شمال سوریه می تواند یکپارچگی خاک سوریه را حفظ کند."
سخنگوی دولت ترکیه گفت: این عملیات نظامی ممکن به روش های مختلف انجام شود و آنکارا زمان و روش انجام آن را مشخص می کند.
وی مدعی شد: آنکارا در عملیات هوایی در شمال سوریه و عراق با مسکو هماهنگی انجام داده بود.
پیش از این رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در سخنانی گفت: نیروهای نظامی ترکیه به عملیات خود تا نابودی کامل گروههای تروریستی ادامه خواهند داد.
اردوغان افزود: ما برای مبارزه با گروههای تروریستی از هیچکس اجازه نمیگیریم.
ارتش ترکیه از یک هفته پیش حملات هوایی و توپخانهای خود را به مناطق شمال سوریه شدت بخشیده است. اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفته است که این کشور اجرای عملیات زمینی به خاک سوریه را نیز در حال بررسی دارد.
رئیس جمهور ترکیه چهارشنبه گذشته در سخنانی درباره حملات کشورش به شمال عراق و سوریه گفت که «حملات ارتش این کشور به شمال سوریه صرفا سرآغاز است و عملیات زمینی نیز در زمان مناسب اجرا خواهد شد».
این موضعگیری های دولت ترکیه درحالی است که دولت دمشق بارها ترکیه را "اشغالگر و حامی گروههای تروریستی در سوریه و از عوامل اصلی رنج و مشکلات سوری ها" معرفی کرده و خواهان "پایان این اشغالگری و حمایت از گروههای تروریستی" شده است. در همین راستا، بشار الجعفری معاون وزیر خارجه سوریه شهریورماه ۱۴۰۱درباره علل طولانی شدن بحران این کشور گفته بود که آمریکای اشغالگر حامی تروریستها و سارق منابع ملت سوریه است و ترکیه نقش ویرانگری از طریق ترانزیت تروریست ها ایفا می کند.
بشار الجعفری شهریورماه در دیدار طارق تلاحمه معاون مدیر دفتر سازمان ملل در زمینه هماهنگی امور بشردوستانه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (اوچا) "پیامدهای خطرناک دخالت های خارجی در امور داخلی سوریه و طولانی کردن بحران این کشور و خصوصا نقش ویران کننده ترکیه در تشدید بحران سوریه و اقدام آنکارا در نقض قوانین و موازین بین المللی از طریق عبور دادن تروریست ها و دستاویز قرار دادن پرونده آب در شمال سوریه و نیز نقش اشغالگران آمریکایی در حمایت از گروهک های تروریستی و تاثیر انسانی غارت منابع ملی سوریه از سوی این اشغالگران بر اوضاع ملت سوریه را تشریح کرده بود".
**کانادا: نابودی زیرساختهای اوکراین، حمایت غرب را افزایش میدهد
وزیر امور خارجه کانادا روز سه شنبه گفت که ناتو در دوره سرمای زمستانی کنونی به صور کامل از اوکراین پشتیبانی خواهد کرد و هدف قرار گرفتن شبکه برق و زیرساخت های شهری و غیرنظامی، تنها موجب افزایش حمایت هم پیمانان از این کشور خواهد شد.
ملانی جولی در حاشیه نشست سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بخارست (پایتخت رومانی)، افزود: ناتو هنگام مذاکره نهایی کی یف در باره راه حل سیاسی با مسکو، به تقویت اوکراین می پردازد.
وی افزود: ناتو به شدت بر حمایت از اوکراین در دوره دشوار زمستان متعهد است، حتی اگر پایان این درگیری، همچنان دور از دیدرس قرار داشته باشد.
به گفته جولی؛ روسیه به هیچ روی آماده مذاکره نیست، بنابراین هدف کنونی ما تنها تقویت موضع اوکراین در جبهه های نبرد از طریق قرار دادن کمک نظامی، اطلاعات و حمایت مالی در اختیار کی یف است که به معنی تقویت واقعی و عملی آن در مذاکرات آتی است. زیرا در نهایت همانند هر درگیری دیگری، راه حل دیپلماتیک وجود خواهد داشت، هر چند هنوز به آن مرحله نرسیده ایم.
به رغم گزارش هایی در باره ملاحظه کاری فزاینده غرب در باره ادامه تحویل تسلیحات به اوکراین که پرهزینه است و نگرانی در باره سرعت استفاده از این مهمات در اوکراین، جولی، بر حمایت نیرومند از این کشور تاکید کرد.
اوکراین در پی حملات پیاپی موشکی روسیه به تاسیسات انرژی اطراف کی یف پایتخت، دچار کمبود برق و قطع موقت عرضه تدارکات زمستانی شده است.
خبرگزاری ها به نقل از سخنان امروز ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو در افتتاحیه اجلاس بخارست نوشتند که ضمن تاکید دوباره بر حمایت از اوکراین، هشدار داد: با وجود پرداخت بهای گزاف کشورهای عضو این سازمان نظامی، برای جنگ در این کشور شرق اروپا، اما این ائتلاف غربی از حمایت از اوکراین دست نخواهد کشید.
وی از دیگر کشورهای عضو خواست تا در زمستان پیش رو کمک های بیشتری به این کشور اختصاص دهند تا بتواند از پس سرما و بی برقی ناشی از حملات روسیه به زیرساخت هایش برآید.
**مشعل: آزادسازی فلسطین از بحر تا نهر، در راس حقوق ملی ما قرار دارد
رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در خارج گفت که گرامیداشت روز همبستگی با ملت فلسطین فرصتی تازه برای اعلام پایبندی به حقوق ملی و تاریخی ملت فلسطین و در راس آن حق آزادسازی این سرزمین از بحر تا نهر، بازپسگیری قدس و مسجد الاقصی و تمامی مقدسات اسلامی و مسیحی، بازگشت آوارگان فلسطینی به وطن است.
خالد مشعل امروز سه شنبه در اظهاراتی مطبوعاتی عنوان کرد که امسال همزمان با گذشت ۷۵ سال از اعلامیه روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین شاهد مجموعهای از حوادث و اتفاقات هستیم که شاید مهمترین آنها تشدید مقاومت در کرانه باختری باشد که ضربات سختی به دشمن وارد کرده و نشان داد که ملت فلسطین به رغم تمامی جنایات دشمن هرگز تسلیم نخواهد شد و امروز را با تقدیم ۳ شهید دیگر گرامی میدارد.
مشعل گفت که مقاومت در غزه به رغم محاصره به تلاش برای تقویت توان نظامی خود ادامه میدهد تا مدافع این ملت و پشتوانهای محکم برای پروژه مقاومت و آزادسازی در کنار عموم ملت فلسطین در داخل و خارج و سرتاسر امت باشد.
خالد مشعل اشاره کرد که امسال روز همبستگی با ملت فلسطین با ملتهب شدن اوضاع در قدس و مسجد الاقصی در سایه تلاش دشمن برای یهودیسازی آن همزمان شده و این در حالی است که ملت فلسطین در هر مکان ثابت کردند که بیش از هر زمان دیگری ثابت و پایدار هستند و طرحهای دشمن برای نابودی مسئله فلسطین را به شکست میکشانند.
وی تاکید کرد که ملت فلسطین ثابت کرد که لحظهای از قضیه خود غافل نیست و به هر شیوهای به مبارزه علیه رژیم اشغالگر ادامه میدهد و در تمامی میادین و محافل اشغالگران را تحت تعقیب قرار میدهد و برنامههایشان را به شکست میکشاند و اقدامات صورت گرفته در عرصه جهانی از جمله جام جهانی ۲۰۲۲ قطر گواهی بر این مدعاست و نشان داد که چگونه قضیه فلسطین به عنوان یک نماد و قضیه عادلانه مورد اهتمام فلسطینیان است و چگونه امت اسلامی و عربی از آن حمایت میکنند.
این رهبر حماس در پایان گفت که ملت و مقاومت فلسطین در داخل و خارج بار دیگر بر ادامه مبارزه تا آزادسازی این سرزمین و بازگشت آوارگان و بیرون راندن اشغالگران از وجب به وجب خاک ای سرزمین و مقدسات آن با یکدیگر عهد میبندند.
**گانتس: در کابینه نتانیاهو مشارکت نخواهم کرد
وزیر جنگ موقت رژیم صهیونیستی تاکید کرد که با نتانیاهو در یک کابینه مشارکت نخواهد کرد و در کابینه او حضور نخواهد داشت.
بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که روزهای پایانی کارش در این سمت را پشت سر میگذارد بار دیگر نسبت به ائتلاف بنیامین نتانیاهو نخستوزیر مامور به تشکیل کابینه با احزاب تندرو راست ابراز نگرانی کرد.
وی بار دیگر تاکید کرد که با نتانیاهو در یک کابینه مشارکت نخواهد کرد و در کابینه او حضور نخواهد داشت.
گانتس همچنین از موافقتش با ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی در کرانه باختری خبر داد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش به روابط و دیدارهایش با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اشاره کرد و گفت: ابو مازن (لقب محمود عباس) دوست من نبوده و نخواهد بود و دیدارهایی که پایهریزی کردیم صرفا هماهنگی امنیتی میان دو طرف را تقویت میکند.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پیش تر گفته بود که با محمود عباس در مورد چالشهای امنیتی و مدنی در منطقه و شرایط پیچیده دوره آتی اسرائیل گفتوگو کرده است.