تهران- ایرنا- «کریستین لامبرشت» وزیر دفاع آلمان سه‌شنبه شب گفت: اگر حجم زیادی از سلاح و مهمات از انبار مخصوص ما به اوکراین منتقل نمی شد، ارتش آلمان اکنون در شرایطی بهتری قرار داشت.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری "ریانووستی" روسیه، لامبرشت در گفت وگو با روزنامه فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ تصریح کرد: شکی نیست که اگر این اتفاق نمی افتاد، شرایط ارتش آلمان بهتر بود، اما ما خود را ناگزیر به حمایت از کی‌یف کردیم.

وی افزود: برلین نخواهد توانست که هزینه نظامی اعضای ناتو که ۲ درصد از تولید ناخالص ملی در این سال و شاید در سال آینده است، بپردازد.

لامبرشت افزود: پیش از هرچیز باید توان صنعتی خود را باز بگردانیم، اکنون تصمیم بر این است که ظرف حدود ۵ سال، ایران به هدف ۲ درصد برسد.

پیش از این سخنگوی هیأت وزیران آلمان از کمبود فشنگ در تمام بخش های ارتش آلمان خبر داده و به علل محرمانه بودن، از شمار دقیق ادوات و نیز مدت زمانی که این گلوله به پایان می رسد، سخنی نگفت.

اظهارات لامبرشت چهار روز پس از آن بیان می شود که جمعه شب وی در تماس تلفنی با همتای آمریکایی‌اش درباره حمایت از اوکراین و تقویت امنیت در مرزهای شرقی ناتو گفت‌وگو کرد.

پنتاگون در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: لوید آستین وزیر دفاع آمریکا با کریستین لامبرشت وزیر دفاع آلمان درباره تلاش‌های مشترک برای حمایت از اوکراین و تقویت امنیت در جناح شرقی ناتو گفت‌وگو کردند.

در همین راستا، دولت آلمان پیشتر موافقت کرد که حدود ۵۰ تانک ضد هوایی از رده خارج شده موسوم به «گپارد» و ۷ هویتزر خودکششی مدل پانزرهاوبیتز «Panzerhaubitze ۲۰۰۰» به اوکراین بدهد. این مدل‌های خاص توپ، برخلاف هویتزرهایی که توسط وسایل نقلیه مجزا کشیده می‌شوند، می‌توانند پس از شلیک هر گلوله به صورت مستقل جابجا شوند.

برلین هرچند تاکنون هزاران قبضه سلاح سبک از جمله تفنگ، مین، راکت ضد تانک، موشک‌های سنگرشکن و موشک‌های ضدهوایی به همراه با میلیون‌ها گلوله مهمات تحویل اوکراین داده است، با این حال تا همین اواخر از تحویل سلاح‌های سنگین خودداری می‌کرد.