تهران- ایرنا- تحلیلگران سیاسی معتقدند مذاکرات آینده نیکولاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا با مخالفان این کشورِ آمریکای جنوبی، موضع رئیس جمهور را تقویت می کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: به باور تحلیلگران، این مذاکرات همچنین موضع مادرو را در زمینه توافق آزادسازی بیش از ۳ میلیارد دلار از صندوق های بشردوستانه تقویت خواهد کرد.

هیات های مذاکره کننده دولت و مخالفان ونزوئلا بعد از حدود یک سال وقفه در مذاکرات، شنبه گذشته در مکزیکوسیتی تشکیل جلسه دادند. دو طرف در مذاکرات جدید، «توافق اجتماعی» را با هدف ایجاد صندوق بشر دوستانه تحت حمایت سازمان ملل امضا کردند.

شرکت نفتی شورون آمریکا، روز شنبه مجوز از سرگیری تولید نفت در این کشور عضو اپک را دریافت کرد که واردات نفت خام ونزوئلا به آمریکا را امکان پذیر می کند.

این اقدامات به دولت مادورو این امکان را می دهد تا چنین استدلال کند درحال تثبیت کشوری است که اقتصاد آن بواسطه تحریم های آمریکا آسیب دیده است. در همین حال، به گفته تحلیلگران، اپوزیسیون تلاش می کند وجهه خود را برای تبعید و زندان برخی از رهبرانش و نیز اختلافات داخلی بهبود بخشد.

در سال ۲۰۱۹، واشنگتن تحریم های ملی و نفتی ونزوئلا را به منظور فشار بر مادورو تشدید کرد. مادورو یک سال قبل از آن بار دیگر به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا انتخاب شده بود.

آمریکا همچنین به همراه برخی کشورها از خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا در دولت موقت حمایت کرد.

دولت مادورو آگوست ۲۰۲۱ در پای میز مذاکرات حاضر شد اما چند روز بعد آن را تعلیق کرد زیرا «الکس ساب» (Alex Saab)، تاجر کلمبیایی، از متحدان نزدیک مادورو، به اتهام پولشویی به آمریکا مسترد شد.

مادورو برای از سرگیری مذاکرات خواستار حذف همه تحریم‌ها شده بود اما در نهایت پس از اعطای مجوز شرکت شورون به آن چراغ سبز نشان داد، اگرچه اکثر تحریم‌های آمریکا همچنان پابرجا بودند.

مخالفان دولت ونزوئلا می گویند امیدوارند مذاکرات، تضمین های انتخابات آینده ریاست جمهوری را که انتظار می رود در سال ۲۰۲۳ یا ۲۰۲۴ برگزار شود، تقویت کند.

صندوق مورد حمایت سازمان ملل می تواند حدود ۳ میلیارد دلار دریافت کند و استفاده از آن می تواند با انتخابات آتی همزمان شود و این امر جایگاه اقتصادی دولت را تقویت خواهد کرد هر چند که دولت کنترل مستقیمی بر نحوه هزینه کردن منابع مالی این صندوق نداشته باشد.

تحلیلگران مدعی اند تمایل مادورو برای سازش سیاسی یک مساله کلیدی به نظر می رسد اما تردیدهایی درباره توافق احتمالی برای تغییراتی که می تواند قدرت را به مخالفان واگذار کند وجود دارد.