مشهد- ایرنا- تولیت آستان قدس رضوی گفت: هیچ مجموعه و نهادی توانایی و صلاحیت لازم برای پُر کردن جایگاه حوزه علمیه را ندارد و آنکه تا به امروز اسلام ناب، مکتب و بنیان‌های عمیق فقه شیعه را حفظ کرده است، همین طلاب و حوزه‌های علمیه بوده‌اند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری آستان قدس رضوی، حجت الاسلام احمد مروی در دیدار با طلاب مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد، افزود: علما و طلاب در طول تاریخ با وجود نبود امنیت اجتماعی و فشار‎های روزافزون حکام جور، برای به حاشیه راندن دین، هیچ‌گاه از ایستادگی در مسیر دفاع از اصول، ارزش‌ها و احکام الهی کوتاه نیامدند و با تقوامحوری، ارزش‌های دینی و احکام شرعی را به جامعه منتقل کرده و موجب حفظ مکتب شدند.

وی ادامه داد: از ابتدای فعالیت حوزه علمیه و روحانیت که پس از غیبت صغری آغاز شد، فشارها، محرومیت‌ها و تهدیدهای فراوانی متوجه حوزه‌ بوده است، اما با عنایت امام زمان(عج) حوزه‌های علمیه پابرجا مانده است. اگر هر مجموعه دیگری این مقدار هجمه‌ را متحمل می‌شد تاکنون از بین رفته بود و این ماندگاری، یک معجزه است.

تولیت آستان قدس رضوی اظهار داشت: روحانیت شیعه در همین سختی ‎ها و دشواری ‎ها رشد کرده است. رضاخان خواست حوزه علمیه و روحانیت را نابود کند اما از درون همین حوزه، حضرت امام (ره) برخاست و به کمک الهی و عنایت امام زمان(عج) دودمان پادشاهی را از این کشور برچید.

وی با بیان اینکه حوزه علمیه کهن مشهد سابقه‌ای درخشان دارد، افزود: رهبر معظم انقلاب نیز به این حوزه عنایت ویژه دارند.

حجت الاسلام مروی گفت: حوزه مشهد باید به جایگاهی برسد که فضلا از قم و نجف برای کسب علم به مشهد بیایند.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: طلاب و حوزه علمیه مستقر در مشهد، نباید از حرم مطهر عالم آل محمد(ع)، به عنوان گنجینه ای عظیم در این شهر غفلت کنند. بخشی از کلاس‌های درس حوزه علمیه می‌تواند در حرم مطهر برگزار شود و طلاب اگر در مساله ای علمی دچار مشکل می‌شوند باید از حضرت رضا(ع) مدد بجویند.

حوزه علمیه خراسان با هزار و ۲۰۰ سال قدمت و حدود ۴۰ هزار طلبه در حال آموزش در ۱۴۶ مدرسه علمیه تحت نظر ۲ هزار استاد، پس از حوزه علمیه قم دومین مرکز حوزوی ایران است.

هم اکنون بیش از ۴۰ جلسه درس خارج و ۴۰۰ جلسه درس سطوح عالی در حوزه علمیه خراسان برقرار است.