حمیدرضا صادقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: منطقه حفاظت شده شیراحمد یکی از زیستگاههای مهم آهو در کشور است که برای حفاظت از گونه های مختلف جانوری آن در برابر پدیده خشکسالی، پوشش گیاهی آن تقویت و غنیسازی شده است.
وی افزود: با لایروبی قنات منطقه شیر احمد، ساخت استخر و کاشت گونه اسفناج وحشی (آتریپلکس) مشکل منابع آبی و گیاهی این زیستگاه برطرف شده است و اجرای این طرح ها علاوه بر احیای کویر، منجر به افزایش چشمگیر تولید علوفه در این زیستگاه جانوری شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست سبزوار گفت: طرح بیابان زدایی با کاشت گونه بیابانی تاغ و اسفناج در گستره بیش از ۴۰۰ هکتار از منطقه حفاظت شده شیراحمد این شهرستان با مشارکت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و سازمانهای مردم نهاد محیط زیستی طی سال های اخیر اجرا شده است.
قوچ و میش، کل و بز، آهو، روباه، کاراکال، گربه وحشی، شغال، مار شاخدار، مار جعفری، بزمجه و پرندگانی نظیر بالابان، عقاب طلایی، کبک، باقرقره شکم سیاه و زاغ بور از گونه های شاخص جانوری در مناطق حفاظتشده پروند و شیراحمد شهرستان سبزوار هستند.
۲ منطقه حفاظت شده شیراحمد و پروند با مجموع مساحت ۳۹ هزار هکتار و همچنین مناطق شکارممنوع ریوند و کمرقلعه با گستره ۱۰۸ هزار هکتار در محدوده شهرستانهای سبزوار، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی قرار دارند.
سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.