نیویورک – ایرنا- رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بار دیگر با حمایت از ناآرامی ها در ایران، ادعاهای ضد ایرانی خود را از ناآرامی ها تا برنامه هسته ای ایران تکرار کرد.

رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکره کننده ارشد این کشور  بار دیگر در اظهاراتی مداخله جویانه درباره  برنامه هسته‌ای ایران و نیز حوادث اخیر و  اغتشاشات و ناآرامی ها در ایران با نشریه فارن پالیسی گفتگو کرده است.

مذاکره کننده ارشد آمریکا در امور ایران مدعی شد: ایران منزوی‌تر از همیشه بوده و دلیل آن این است که ما با همکاری بسیاری از کشورهای دیگر تلاش کرده‌ایم اطمینان حاصل کنیم حقیقت چیزی که در داخل ایران اتفاق می‌افتد پیش چشم همه عیان است.

وی ادعا کرد: ایران منزوی‌تر از گذشته است و  این امر به دلیل اطمینان ما از افشای حقیقت در مورد آنچه در ایران رخ می دهد است.

رابرت مالی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران با تکرار ادعاهای همیشگی آمریکا مدعی شد که تهران بسیار نزدیک به داشتن مواد شکافت پذیر کافی برای ساخت بمب است.

وی با بیان اینکه این امر زمان می برد، اما در عین حال ادعا کرد با این حال نزدیک بودن آنها به داشتن مواد هسته ای کافی نگران کننده است.


این مقام آمریکایی در ادامه فشارهای واشنگتن، در اظهاراتی تهدید آمیز از گزینه های آمریکا برای جلوگیری از هسته ای شدن ایران گفت: رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده که به عنوان آخرین راه حل، با گزینه نظامی موافقت خواهد کرد. اما ما هنوز به این مرحله  نرسیده ایم و هنوز امید داریم.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ارتباط با مذاکرات هسته ای و نقش دولت ایران در این گفتگو ها مدعی شد بحث اصلی میان ایران و آمریکا نبود، بلکه میان مقامات ایران بود.

رابرت مالی در ارتباط با خواسته های ایران در مذاکرات هسته ای گفت: در میان خواسته‌های چالش‌برانگیز تهران، درخواست این کشور از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود تا تحقیقات درباره ذرات اورانیوم در ایران را متوقف کند.

این مقام دولت بایدن مدعی شد که قبل از اینکه ایران درخواست پایان تحقیقات آژانس را مطرح کند نزدیک به دستیابی به توافق بودیم.

این مقام آمریکایی همچینن گفت که دولت بایدن با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر آتی رژیم صهیونیستی در خصوص این مساله که ایران نباید به سلاح اتمی دست پیداکند، هیچ اختلافی ندارد.

وی در خصوص تلاش احتمالی روسیه برای استفاده از مذاکرات هسته ای  برای فشار بر آمریکا در ارتباط با اوکراین گفت: درب دیپلماسی باز است اما ما در برابر حمایت ایران از تجاوز روسیه به اوکراین عقب نشینی نخواهیم کرد.

رابرت مالی در ارتباط با حوادث داخلی ایران نیز در تداوم دخالت هایش گفت: ما معتقدیم که حکومت ایران باید حقوق اساسی بشر را رعایت کند. اما ما نمی‌توانیم مسیر خیزش‌های مردمی  در این کشور را تعیین کنیم.

این مقام دولت بایدن مدعی شد زنان ایرانی اکنون در حال نوشتن تاریخ هستند و ما طرفی نیستیم که مطالبات مردم ایران را تعیین کنیم.

وی ادعا کرد برای جهان بسیار مهم است بداند در داخل ایران چه می گذرد و حکومت ایران تلاش می کند تا توجه را از آنچه اتفاق می افتد، منحرف کند.

وی در تداوم سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران اذعان کرد ما به اعمال فشار بر ایران ادامه دادیم و به دلیل حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر و برنامه موشکی آن را تحریم کردیم.

رابرت مالی در خصوص تحریم های آمریکا علیه ملت ایران ادعا کرد: ما باید بررسی صادقانه ای از نحوه عملکرد و عدم کارکرد تحریم ها داشته باشیم و اطمینان حاصل کنیم که آنها به شهروندان عادی آسیب نمی رسانند.

رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران پیش از این  اذعان کرده بود  که مذاکرات درباره ازسرگیری اجرای برجام در دستور کار و تمرکز واشنگتن نیست.

وی بدون اشاره به زیاده خواهی‌های آمریکا و ناتوانی دولت بایدن برای تصمیم گیری سیاسی در بازگشت به برجام ادعا کرد گفت وگوها متوقف شده و به بن‌بست رسیده‌اند و هیچ حرکتی نمی‌کنند و به همین دلیل دیگر در تمرکز ما نیستند.

مالی با ادامه حمایت از ناآرامی‌ها در ایران در اظهاراتی مداخله‌جویانه مدعی شد که سیاست واشنگتن دفاع و حمایت از حقوق شهروندان ایرانی است.

آلمان، انگلیس، فرانسه و ایالات متحده با صحنه‌گردانی رژیم صهیونیستی، هفته پیش در ادامه سیاست شکست خورده فشارحداکثری قطعنامه‌ای را علیه ایران به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیشنهاد و با فشار سیاسی تصویب کردند که در آن بر اساس اطلاعات ساختگی کشف ذرات اتمی در مکان‌های اعلام نشده در ایران، خواستار همکاری تهران با آژانس برای حل‌وفصل مسائل ادعایی پادمانی شده است.

ادعای کشف ذرات اتمی سه سال پیش از سوی نخست‌ وزیر وقت رژیم صهیونیستی مطرح و سپس توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و رسانه‌ها دامن ‌زده شد. جمهوری اسلامی ایران که بارها ادعاهای مطرح شده را رد و تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست با افزایش توان هسته‌ای خود به قطعنامه شورای حکام پاسخ داد.

بر اساس گزارش سازمان انرژی اتمی، ایران تولید اورانیوم تا غنای ۶۰ درصد را برای نخستین بار در تاسیسات هسته‌ای فردو افزایش داد و روند تعویض سانتریفیوژهای نسل اول با ماشین‌های پیشرفته ۶-IR را در نطنز آغاز کرد.

سه کشور اروپایی عضو برجام که با اهمال و بی‌عملی خود توافق هسته‌ای را به پوسته‌ای خالی تبدیل کرده‌اند، با صدور بیانیه‌ای مشترک واکنش ایران را «غیرقابل قبول» دانسته و ادعا کردند که اقدامات صورت گرفته فراتر از محدودیت‌های برجام است و آن را تهی‌تر می‌کند. ادعایی که با واکنش سفیر روسیه مواجه شد و وی با انتشار توئیتی تصریح کرد که وضع کنونی ناشی از بی‌مسئولیتی طرف‌های غربی در اجرای تعهدات برجامی است.