یدالله ملکی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برنامه ریزی کرده ایم تا پیش از پایان سال جاری در مراسمی با حضور وزیر نیرو این طرح را به طور رسمی کلید بزنیم.
وی با بیان اینکه علاوه بر رصدخانه آب، سامانه های مربوط به بازار آب قزوین نیز طراحی و آماده شده، تاکید کرد: در راستای اجرای این طرح، بانک آب در استان قزوین ایجاد شده و ۲ بازار اولیه و ثانویه به فعالیت خواهند پرداخت.
ملکی با بیان اینکه با اجرای این طرح قرار نیست کاهشی در سهم آب بخش کشاورزی اتفاق بیافتد، افزود: در بازار اولیه امکان فروش آب از محل صرفه جویی به بخش صنعت وجود دارد و در بازار ثانویه آب، کشاورزان می توانند ۴۰ درصد آبی که برای آن قادر به تولید نیستند را به سایر کشاورزان عرضه کنند.
به گفته این مسوول، قزوین پس از خراسان رضوی دومین استانی است که طرح بازار آب در آن عملیاتی می شود.
ملکی با بیان اینکه بهره وری آب در کشور از جمله استان قزوین پایین بوده و به میزان مصرف آب تولید و ثروت خلق نمی کنیم، تصریح کرد: با اجرای بازار آب بدون شک بهره وری آن ارتقا پیدا کرده و ضریب تبدیل آب به درآمد نیز افزایش خواهد یافت چرا که با سازوکارهای پیاده شده، آب موجود صرف تولید محصولات بیشتر و با ارزش افزوده بالاتر خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین با بیان اینکه دستگاه های دولتی دخل و تصرفی در این طرح نداشته و تنها نقش نظارتی ایفا می کنند، افزود: در این طرح دولت در تعیین نرخ آب نقش دارد و بازار قیمت آن را براساس تقاضا و در یک حالت شبیه به بورس مشخص می کند.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح مصرف آب در بخش کشاورزی به سمت تولید محصولاتی با سوددهی بالا می رود، خاطرنشان کرد: اجرای این طرح یک مدیریت جدید در حوزه آب به شمار می رود و بدون شک ارتقای بهره وری و افزایش تولید و درآمد را در بخش کشاورزی و صنعت به دنبال خواهد داشت و به ما در حفاظت بهتر از منابع آب هم کمک می کند.
در حال حاضر ۸۸ درصد مصرف آب استان قزوین به بخش کشاورزی اختصاص دارد.