به گزارش خبرنگار ایرنا، در سی و دومین جشنواره تئاتر فجر خراسان رضوی که از نهم تا ۱۱ آذرماه به مدت سه روز برگزار می شود، ۱۱ اثر از گروههای نمایشی شهرهای مشهد، سبزوار، تربتحیدریه، خواف، قوچان و طرقبه شاندیز در مشهد به روی صحنه میرود.
در نخستین روز از این جشنواره که به یاد مرحوم استاد تئاتر و سینما، "مهدی صباغی" نامگذاری شد، عدالت در توزیع شهرستانی برقرار شده بود به طوریکه چهار نمایشی که به روی صحنه رفت از شهرستانهای طرقبه شاندیز، سبزوار، مشهد و قوچان بودند.
نمایشهای "شاه شکار" به کارگردانی حمید ابری، "کرم" به کارگردانی حسن عنایت پور، "زندانی شماره ۵۷۵" به کارگردانی فرانک کریمی، "آوانتاژ" به کارگردانی پوریا قصابی در سالنهای بهار و اصلی مجمتع فرهنگی و هنری امام رضا(ع) و سالنهای اشراق و نوری حوزه هنری استان خراسان رضوی به روی صحنه رفتند.
این در حالی است که تماشاگر این نمایشها فقط به مسوولان و اهالی رسانه اختصاص داشت، سالنها کوچک بود و فضای زیادی برای حضور پرتعداد تماشاگران نبود که از دو جنبه مثبت و منفی قابل بررسی است، از یک سو حضور پرشور تماشاگر برای اجراهای نخست گروه نمایشی می توانست نگران کننده باشد و تمرکز آنان را برهم بزند، از سوی دیگر انگیزه ای برای بازیگران ایجاد می کرد که بازی پرشورتر و هنرمندانه تری از خود به نمایش گذارند.
"شاه شکار" اثر تاریخی برجسته
نمایش نخست "شاه شکار" است که در سالن بهار به نمایش درآمد و داستان به ماجرای قتل ناصرالدین شاه قاجار به دست میرزا رضا کرمانی اشاره دارد.، "شاه شکار" از طرقبه شاندیز به کارگردانی حمید ابری بود. بازیگران آن را "حامد یزدی، مهدی فرخنده، علی جاوید، رضا عنایتی، محمد براق و بهاره فیروزه چی" تشکیل می دادند.
دیگر عوامل این نمایش شامل "آهنگساز: مهدی حسنی، دستیار کارگردان : سعید نظریان، منشی صحنه: مهناز پاکدل، مدیر صحنه : بیتا ابری، طراح صحنه: هادی شیبانی، طراح لباس: جواد همایونی، طراح گریم: سمیه سرباز زاده و طراح گرافیک: سروش حیدری" هستند
کارگردان این نمایش با بیان اینکه هنر نمایش حرف های زیادی برای گفتن دارد و تلنگری است برای فکر کردن در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: به موضوعات تاریخی علاقه زیادی دارم، پیام نمایش بنده نیز آن بود که "ظلم هیچ گاه روی زمین باقی نمی ماند و بالاخره فردی آن را ریشه کن خواهد کرد".
حمید ابری اجراهای گروه بازیگران خود را بسیار درخشان عنوان و اظهار امیدواری کرد که بازیگران این گروه نمایشی بتوانند رتبه های برتر این جشنواره را بدست آورند.
ابری همچنین حضور کم تعداد گروه های نمایشی در دوره سی و دوم جشنواره تئاتر فجر خراسان رضوی را یکی از نقاط ضعف این رویداد ذکر و بیان کرد: ابتدا قرار بود ۱۵ گروه نمایشی در مرحله نهایی جشنواره به رقابت بپردازند اما چهار گروه از مشهد در لحظات آخر انصراف دادند و تعداد شرکت کنندگان به ۱۱ گروه رسید.
کارگردان نمایش "شاه شکار" در عین حال حضور پر تعداد گروه های نمایشی شهرستانها را از نقاط قوت دوره سی و دوم جشنواره تئاتر فجر خراسان رضوی دانست و افزود: گروه نمایشی از شهرستانها باید بیشتر از مشهد مورد توجه قرار گیرند و خوشبختانه در این دوره حضور پررنگی دارند که احساس من این است بتوانند رتبه های خوبی در بخشهای مختلف بدست آورند.
"کرم"، کاری برپایه زنده نگهداشتن سنن قدیمی
"در یک محله قدیمی تهران، هر ماه رمضان مردم گرد هم می آیند و "ترنا بازی" می کنند، نمایش با ترناکشی سید و سالار آغاز می شود. در میانه حکم حاکم فردی وارد معرکه می شود و از کرم شکایت دارد، بحث پیرامون شخصیت کرم صورت می گیرد و سرانجام تصمیم به مبارزه با کرم گرفته می شود اما….
"کرم"، کاری از شهرستان سبزوار، دومین نمایشی بود که در نخستین روز از جشنواره در سالن اصلی تئاتر شهر به روی صحنه رفت.
نویسنده و کارگردان این اثر حسن عنایت پور است و بازیگران آن را "رضا آسیایی، مهدی عباسی، ابراهیم حاج صوفی، علی کریمی، مصطفی عنایت پور، موسی الرضا فالنجی، علی ضیادوست، محمد علی فلاح مقدم ، امیر حسین ایزدی، حسین آسیایی، مهدی استیری، مریم نیکو" تشکیل می دهند.
سایر عوامل این نمایش شامل موسیقی: حسین شجاعی، علی حسنزاده و امیرحسین آسیایی؛ عوامل اجرایی: حسین اسماعیلی، شهربانو حسینی، نرگس نامنی، مهدی پرستش و جواد گودآسیایی هستند.
حسن عنایت پور، نویسنده و کارگردان "کرم" درباره اثر نمایشی خود گفت: این تئاتر زنده نگاه داشتن آیین و سنن گذشته بوده که چراغ راه هنرمندان جوان برای آینده است.
"زندانی شماره ٥٧٥"، داستانی درباره زنان
" هیچی نگو؛ فقط بذار حس کنم یک بار تو زندگیم زن قدرتمندی بودم و تصمیم درستی گرفتم...."
"زندانی شماره ۵۷۵" اثر نمایشی درباره زنان و کاری از گروه نمایشی مشهد است که به عنوان سومین نمایش در نخستین روز از جشنواره تئاتر فجر خراسان رضوی در سالن اشراق حوزه هنری استان به روی صحنه رفت.
نویسنده و کارگردان این اثر فرانک کریمی، دستیار کارگردان: الهه دانشمندیان و بازیگران : ساندرا یحیی زاده، علیرضا بازشاد، فاطمه رضاییان و فرانک کریمی" هستند.
کریمی درباره اثر نمایشی خود گفته است: نمایش (زندانی شماره ی ٥٧٥)،یک تراژی زنانه است، تراژدی نه به معنای غمنامه، بلکه به معنای سرنوشت گریز ناپذیر قهرمان ، قهرمانی که در این نمایش می بینیم، می شنویم و حس می کنیم زن است.
او افزود: زن ها در این نمایش نمی سوزند، بلکه می سازند ، بازی می کنند، اما نمی بازند، زن در این نمایش تصمیم می گیرد، ایستادگی می کند و به هدفش می رسد، این تراژدی برای من به عنوان یک زن، دغدغه ای تمام نشدنی است.
وی به خبرنگار ما در پاسخ به این سوال که جشنواره را چطور دیده است، گفت: نمی خواهم درباره جشنواره نظری بدهم، فقط اجرای گروه ما خیلی خوب بود و امیدوارم بخشی از جوایز این جشنواره به دست اندرکاران گروه نمایشی "زندانی شماره ۵۷۵" تعلق گیرد.
آوانتاژ، تمرین در شرایط دشوار
"آوانتاژ" چهارمین اثر نمایشی بود که در نخستین روز از جشنواره تئاتر استان در سالن نوری حوزه هنری به روی صحنه رفت.
این نمایش به کارگردانی پوریا قصابی و نویسندگی کامران شهلایی از قوچان است که بازیگران آن را "سید ابراهیم شبیری، میترا شایسته، یاسر موسی پور، محمود خسروی، حمید عابدی، زهره دین پور ، رویا داوود ، پگاه قهرمان لو، عطیه شکیبایی، میثم محمد حسن زاده ، بردیا بیگی، مصطفی شاد، مجتبی شاد، امیر رضا اسماعیلی" تشکیل می دهند.
سایر عوامل این نمایش شامل مشاور کارگردان: مسعود رشیدی، سید محمد رضا مرتضوی، طراحان صحنه: حمید عابدی، سید محمد رضا مرتضوی، طراح نور: محمود کریمی، آهنگساز: مهدی حسنی، نوازندگان موسیقی: سلیمان مقدسی، امیر میری، میلاد زعفرانی، محمد امجد، میلاد رضایی، طراح لباس: اقدس خزین، دستیار کارگردان: سید ابراهیم شبیری، دراماتورژ: سید محمد رضا مرتضوی، مرتضی عیدی، گریم: غزال ناصری، مدیر صحنه: معصومه فنایی، منشی صحنه: سید رضا موسوی، مدیر تدارکات و حمل و نقل: علی اصغر توکلی است.
به گفته کارگردان این نمایش، "آوانتاژ" قصه حسرت ها و آرزوهاست... قصه گم شده ها و فراموش شده ها است.
پوریا قصابی به خبرنگار ما گفت: رسالتی داشتیم که تئاتر اجرا کنیم لذا به این کار نداریم که جشنواره خوب یا بد است، اصلا برای جشنواره نیامده ایم و فقط می خواهیم حرفمان را با تئاتر بزنیم و دنبال جایزه و چیزهای دیگر نیستیم.
وی با اظهار خرسندی نسبت به حضور پرتعداد گروه های نمایشی شهرستانها در این دوره از جشنواره اظهار امیدواری کرد در مراسم پایانی این جشنواره نیز حضور گروه های نمایشی شهرستانها در دریافت جوایز و رتبه ها پرتعداد باشد.
قصابی اجرای گروه نمایشی "آوانتاژ" را در این جشنواره بسیار خوب توصیف کرد و گفت: از اجرای بازیگران رضایت کامل داشتم، آن هم با وجود اینکه در قوچان مکانی برای تمرین گروهی نداشتیم، پلاتو نداشتیم، هر بازیگری در خانه خود تمرین می کرد.
وی از داوران سی و دومین جشنواره تئاتر فجر خراسان رضوی خواست داوران شرایط گروه های نمایشی شهرستانها و امکانات محدود آنها را برای تمرینات در برابر گروه های نمایشی مشهد در دادن نمره و انتخاب برترین ها لحاظ کنند، آن هم در شرایطی که این مهم در دوره های قبل جشنواره از سوی داوران لحاظ نمی شد.
به گزارش ایرنا، در قالب سی و دومین جشنواره تئاتر استانی فجر خراسان رضوی طی سه روز نمایش های "شاه شکار" به کارگردانی حمید ابری، "بلوار الیزابت" به کارگردانی حمید رضا آزادفر و مرتضی نیروبخش، "un۱۲" به کارگردانی امیر رستگار، "مانولین" به کارگردانی علی پیمان دوست، "زندانی شماره ۵۷۵" به کارگردانی فرانک کریمی همگی از مشهد، نمایشهای "کرم" به کارگردانی حسن عنایتپور و "خورشید" به کارگردانی محمد حسن شمس آبادی هر دو از سبزوار، "آوانتاژ" به کارگردانی پوریا قصابی از قوچان، "الهه سنگ" به کارگردانی عبدالحکیم مشورتی از خواف، "انتظار با بوی نرگس" به کارگردانی احمد اکبرزاده و "پیوند خونی" به کارگردانی مهرداد حسامی هر دو از تربت حیدریه به روی صحنه می روند.