شمیرانات- ایرنا- بوستان های شمیران میزبان گذرهای رنگارنگ پاییز شدند تا شهروندان با پاگذاشتن روی برگ های زرد و خشک درختان با نوای دلنشین خش خش این برگ ها زیر پای انسان، حال و هوای این فصل هزار رنگ را بیشتر درک کنند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، جامعه شناسان شهر را موجودی زنده و پویا می دانند که این موجود هم با تغییر فصول تغییر رنگ داده و این تغییرات روح انسان را درگیر می کند.

از سوی دیگر در متون و ادبیات فارسی از پاییز به عنوان پادشاه فصل ها یاد می شود و خزان به دلیل ویژگی های خاص خود همواره جایگاه خاصی بین مردم دارد.

خش خش برگ درختان زیرپا، تماشای رنگ های زرد، سبز، قرمز و قهوه ای برگ های درختان که روی زمین ریخته یا خشکیده بر روی شاخه ها، غروب های زودهنگام و کوتاهی روز و بادی ملایم که صورت را نوازش می دهد؛ همه و همه پاییز را خاص ترین فصل از سال کرده است.

ایجاد این فضا که مطلوب دل بسیاری از مردم است حالا با شدت و حدت خاصی در بوستان های جمشیدیه، نیاوران، قیطریه و کوچه باغ آسیاب سوهانک توسط شهرداری منطقه یک شهرداری تهران ایجاد و دنبال شده و حال و هوای خاصی به این نقاط داده است.

این رویداد با نام "گذر پاییز رنگارنگ" سعی کرده تا با فضاسازی مناسب، بیش از پیش زمینه حضور شهروندان در شهر و بهره‌مندی آنها از از زیبایی های این فصل را فراهم کند.

در این باره سلیمه رودکی معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری این منطقه گفته است: این طرح در روزهای پایانی فصل پاییز طراحی شد تا بتواند با فرش برگ های پاییزی در معابر، نشاط، همدلی و شادابی را در بین شهروندان و گردشگران با رویکرد ایجاد حس زیبایی شناختی و ترویج اوقات فراغت خانواده ها، افزایش دهد.

او خاطرنشان می کند: این گذر با همراهی معاونت خدمات شهری و محیط زیست، نواحی و اداره فرهنگی از ۷ لغایت ۳۰ آذر ماه در چهار نقطه منطقه شامل بوستان های جمشیدیه، نیاوران، قیطریه و کوچه باغ آسیاب سوهانک در حال برگزاری است.

حمید دانش آموزی ۱۷ ساله که به پارک جمشیدیه به همراه دوستش آمده در این باره به ایرنا می گوید: خش خش برگ و لذت قدم زدن روی این برگ ها روح تازه ای به انسان می بخشد و آرامش خاصی را در درون آدم ایجاد می کند.

او که محل زندگی اش در خیابان شهید باهنر شمیران است، ادامه می دهد: سه روزی است که به همراه دوستان یا تنها به اینجا می آییم تا با قدم زدن روی این برگ ها لذت ببریم.

خانمی میانسال هم که در بوستان قیطریه هر روز با همسرش پیاده روی می کند، در این باره می گوید: فصل پاییز فصل هزار رنگ است و روزها کوتاه؛ من و همسرم هم که دوران بازنشستگی را طی می کنیم معمولا عصرها به بوستان قیطریه می رویم. از وقتی که این گذر ایجاد شده زمان بیشتری را اینجا می گذرانیم.

او این را هم گفت: من ۲ نوه دارم که آنها را برای بازی به اینجا می آورم و لحظات خوش و خاطره انگیزی با هم می گذرانیم.

دوشیزه ای ۲۰ ساله هم که به گذر رنگارنگ قیطریه آمده به خبرنگار ایرنا می گوید: جایگاه خوبی برای عکس گرفتن است؛ من در حال تحصیل در رشته عکاسی هستم و از این فضا برای عکاسی مستند پاییز استفاده می کنم.

او ادامه می دهد: این فضا برای عکاسی مستند و... مفهومی مناسب است و باید این گونه فضاها در شهر بیشتر شود تا مردم حس بهتری بیابند.

جامعه شناسان شهر را موجودی زنده می دانند و همواره توصیه می کنند که با خلاقیت، رنگ آمیزی و زیباسازی شهر باید فضاهایی برای زنده تر و جاری کردن زندگی فراهم کرد.

یکی از مفاهیم شهری که در ایران کمتر به آن توجه شده، حس تعلق به شهر است؛ این حس را می توان با انجام کارهای کوچک فرهنگی، زیباسازی و با هزینه کم، ترغیب و تهییج کرد.

قطعا مدیریت شهری می تواند با اندکی خلاقیت و ایجاد این گونه طرح های کم هزینه، علاوه بر زیبایی شهر و پر کردن اوقات فراغت برای همه اقشار جامعه، حس تعلق خاطر به شهر را بین شهروندان افزایش دهد.