تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۱

یزد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی خاتم یزد گفت: برداشت محصول کینوا در سطح ١٠ هکتار از سطح اراضی کشاورزی این شهرستان آغاز شد.

به گزارش ایرنا، مهدی فتحی روز پنجشنبه در جمع مسئولان شهرستان افزود: کینوا یک منبع عالی از تمام اسید آمینه، پروتئین، مواد معدنی و فیبر است که می‌تواند جایگزین مناسب برای افراد گیاه خوار یا کسانی باشدکه از گوشت قرمز استفاده نمی‌کنند.

وی افزود: با توجه به کاهش حجم آب‌های زیرزمینی و ضرورت تغییر الگوی کاشت و بهره‌برداری اقتصادی از آب و خاک، گیاه کم آبخواه کینوا در این سطح با عملکرد هزار و ۵٠٠ کیلوگرم در هکتار برداشت می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی خاتم تصریح کرد: کینوا به کم آبی و شوری آب و خاک مقاوم و برای رشد و تولید دانه به هوای خشک نیاز دارد.

زمان رسیدن کامل سنبله‌ها ۱۰۰ تا ۲۴۰ روز است که با توجه به شرایط آب و هوایی شهرستان خاتم دوره کاشت تا برداشت ۱۲۰ روز می‌باشد.

کینوا یکی از معروف‌ترین غذاهای سالم در دنیا است و ترویج کاشت این محصول می‌تواند موجب کشاورزی پایدار، تغذیه مناسب و تولید صنعتی شودفتحی اظهار کرد: کینوا یکی از معروف‌ترین غذاهای سالم در دنیا است و ترویج کاشت این محصول می‌تواند موجب کشاورزی پایدار، تغذیه مناسب و تولید صنعتی شود.

وی خاطرنشان ساخت: کاهش بارندگی‌ها در سال‌های اخیر و لزوم اصلاح الگوی کشت جایگزین کردن محصول کم آب بر و مقاوم به خشکی کینوا در شهرستان، نقش موثری در بهره وری بهتر آب دارد.

مدیر جهاد کشاورزی خاتم گفت: این شهرستان رتبه اول کشت کینوا در استان یزد را داراست و این محصول مشمول خرید تضمینی و قراردادی است و در خاتم سه هکتار آن به صورت بذر نهال خریداری و مابقی تحت تضمین خرید قراردادی می‌باشد.

کینوا با نام علمی Chenopodium quinoa یکی از گیاهان تیره تاج خروس است خواص کینوا مربوط به دانه های آن است دانه های کینوا سرشار از پروتئین، چربی و فیبر است.

پروتئین موجود در دانه های کینوا بسیار بیشتر از پروتئین جو، ذرت، چاودار، برنج و نزدیک به میزان پروتئین گندم است میزان کربوهیدرات، فیبرهای مغذی و محلول دانه های کینوا نیز نزدیک به میزان این ترکیبات در گندم است اگرچه میزان چربی آن بیشتر از این غلات بوده و میتواند به عنوان یک منبع غنی از چربی استفاده شود.

همچنین دانه‌های کینوا غنی از انواع ویتامین مانند ویتامین E، ویتامین C، ریبوفلاوین (B۲)، پیریدوکسین (B۶) است. علاوه بر این، دارای کلسیم، منیزیم، آهن، مس و روی نیز است.

این گیاه در مناطق خشک و نیمه خشک کاملاً به شرایط کم آبی مقاوم بوده و قادر است شرایط آب و هوایی از چهار تا ۴۰ درجه سانتیگراد را تحمل کنداین گیاه در مناطق خشک و نیمه خشک کاملاً به شرایط کم آبی مقاوم بوده و قادر است شرایط آب و هوایی از چهار تا ۴۰ درجه سانتیگراد را تحمل کند.

مجموع اراضی قابل کشت استان یزد ۱۷۰ هزار هکتار است که ۱۱۳ هزار و ۷۶۰ هکتار آن زیرکشت قرار دارد و از این مقدار سطح زیرکشت ۳۲ هزار و ۶۶۹ هکتار ( ۲۹ درصد) به کشت محصولات زراعی و بقیه به محصولات باغی اختصاص دارد که حدود ۷۰ هزار کشاورز، دامدار و بهره بردار در تولید محصولات کشاورزی ، باغی ، گلخانه ای و دامی استان فعال هستند.