به گزارش ایرنا، ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس پنجشنبه شب به رسانه ها گفت که نژادپرستی هرکجا که رخ دهد باید با آن مقابله شود. او تلاش کرد تا از موضع انتقادی نسبت به حوادث داخل کاخ سلطنتی فاصله بگیرد اما گفت پیشرفتهای صورت گرفته برای مقابله با نژادپرستی به معنای پایان تلاشها در این زمینه نیست.
رسانههای انگلیس دیروز گزارش دادند که خانم «سوزان هوسی» ۸۳ ساله ندیمه ویلیام از وظایف سلطنتی خود کنارهگیری و بابت رفتار نژادپرستانه خود در کاخ عذرخواهی کرده است. طبق گزارشهای منتشر شده او در مراسمی که روز سهشنبه در کاخ سلطنتی برگزار شد، از خانم انگزی فولانی، فعال مدافع حقوق سیاهپوستان و مدیر موسسه خیریه «سیستا اسپیس» درباره اصلیتش پرسیده است.
هنگامی که نامبرده از پاسخ طفره میرود هوسی موهای فولانی را کنار میزند تا نامش را از روی برچسب لباسش بخواند؛ سپس از او میپرسد که متعلق به کدام بخش آفریقا است.
فولانی بعدا در گفتوگو با رسانههای انگلیس رفتار ندیمه ویلیام را اهانت آمیز و نژادپرستانه خواند و افزود اصرار هوسی درباره افشای اصلیتش، حس بدی را به او منتقل کرده است. سخنگوی کاخ سلطنتی انگلیس با انتشار بیانیهای، از این حادثه ابراز تاسف و ادعا کرد که استعفای هوسی از مقام خود کار درستی بوده است.
اما این رویداد برای مردم انگلیس یادآور مصاحبه جنجالی «مگان مارکل» عروس پادشاه درباره عمق نژاد پرستی خاندان است. هری پسر پادشاه انگلیس و همسرش مگان سال گذشته در مصاحبهای مشترک و مفصل با یک شبکه خبری آمریکایی، خانواده سلطنتی انگلیس را به نژادپرستی نهادینه و دروغگویی متهم کردند.
مارکل که «دوشس ساسکس» لقب دارد، دراین مصاحبه که از سوی نزدیک به ۱۲.۳ میلیون نفر در انگلیس مشاهده شد، گفته که شرایط در خانواده سلطنتی برای وی به اندازه ای خفقان آور بوده که به فکر خودکشی افتاده بود.
مارکل در بخشی از این مصاحبه گفته که آنها تا پیش از به دنیا آمدن فرزندش «آرچی» (Archie's) «نسبت به رنگ پوست این کودک که تا چه اندازه می تواند «سیاه» باشد – پدر سفید و مادر سیاهپوست دورگه – ابراز نگرانی می کردند.»
اظهارات وی خانواده سلطنتی را با اتهام جدی نژادپرستی مواجه کرد و همان زمان کارشناسان تاکید کردند که فقط از طریق تحقیقات مستقل درباره سابقه طولانی اتهامات وارد شده میتوان به پایان ماجرا رسید.